söndag 5 februari 2012

Dagboken

                                     Dagboken 05 februari 2012. Att försöka hitta nya ämnen är fortfarande svårt så därför får det räcka med dessa små rader. Carpe diem                                Klockan är 23.38

6 kommentarer:

  1. inatt känns det som "When the past was present"
    .....när det förflutna var nuet.....
    .......eller som om det som hänt, händer NU
    John Talabot skrev melodin med denna underbara titel som man kan fundera över....When the past was present....

    att det som har hänt...händer nu...

    carpe diem

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta, Sonja och alla andra vänner här.
    Sven, jag förstår vad du menar, detta händer mig också nu och då. Våra hjärnor arbetar alltid, även när vi skulle sova. De mest underliga tankar kan dyka upp, man borde egentligen skriva ner dem man kommer ihåg.

    Gösta, jag är bara så tacksam, att du skriver några rader, så jag vet att du du finns där. Det behövs inte alltid ämnen att skriva om. Hoppas att du hört från Sonja, hälsa henne från oss alla här, att hon snart är tillbaka hos dig igen, så ni kan njuta av varandras sällskap.

    Läste i VLT (vår lokala tidning) idag om en pojke, som blev svårt misshandlad av några andra grabbar på en nattbuss på väg hem. Ingen av passagerarna reagerade, chauffören såg inget. När angriparna stigit av vid "deras" hållplats, vågade någon ringa ambulans. När man läser detta undrar jag vad som måste till. Vakter på kvällsbussarna? Var finns civil-kuraget hos människor? På vissa bussar finns ju kameror - även på denna, kanske polisen i efterhand kan få en bild av angriparna. Så där, nu har jag skrivit av mig min ilska!

    Idag är det litet mildare ute, bara -10 gr, så det blir nog en promenad, tar med mig dotterna lilla chihuahua.

    Idag får vi gratulera dig Doris på din namnsdag - GRATTIS!

    Ny vecka, nya förväntningar och jag önskar alla mina vänner här en bra start. Ha det bra och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Tack för dina ord och rader, du behöver inte skriva så mycket, en hälsning räcker så bra för oss alla. Och när du har inspiration och något du vill och orkar berätta, ja då gör du det. Det är ju din dagbok!
    Hoppas din dag blir bra, att du får hjälp av hemtjänsten i avvaktan på att din Sonja ska komma hem igen. Hälsa henne så mycket när du pratar med henne!
    Även jag grattar Doris på namnsdagen!
    Denna veckan är som Christina skriver helt ny, ska bli spännande att se vad varje dag innehåller. Hittills ser det bra ut med klarblå himmel, vindstilla - MEN drygt 20 minus. Fast det är så vackert med solstrålarna som lyser på snön på marken och på trädens grenar.
    Ha det gott Gösta och alla vänner och glöm inte leendet till dom som vi möter idag!
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  4. Godafton i stugan Gösta....men, det räcker så bra med dessa små rader, vi är så glada för dom.

    Svens inlägg om nuet och tidigare händelser
    För mig kan det vara två saker....

    Det ena: Dejavu-känslan..att det som händer just nu har hänt tidigare. Har hänt mig några gånger...man vet vad som kommer att hända härnäst eller att någon skall säga något..och det stämmer exakt, precis dom man upplevt det tidigare.

    Det andra: När man minns tillbaka så hamnar det i nuet. ex när jag bläddrar bland foton och bilder och nu efter jul när jag satt in kort i album så minns jag exakt hur det var och kändes just då, det är en härlig känsla att återuppleva och det kan alla människor göra.

    Idag har vi varit i Skåne, berättar lite om det imorgon kanske
    Stor Kram till dig Gösta och ni andra vänner här
    Och Hipp Hipp Hurra för Doris som har namnsdag idag
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Skall vara :Precis som man upplevt det tidigare, inte dom (får visst rätta varje dag, fingrarna springer över tangenterna för fort, ha överseende med mig)
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  6. Maggis, jag känner också en så kallad Tryckfels-Nisse, nämligen mig själv! Det är så lätt att springa iväg över tangenterna utan att se att det som skrivs inte blir riktigt det man tänkte.
    Jag hoppas och tror (för allas skull) att vi alla har överseende med det! Vi är ju bara människor och ingen människor är felfri. Den som tror det har ett stort fel själv, enl min regelbok!
    Kram och god natt! //Iris

    SvaraRadera