torsdag 23 februari 2012

Dagboksflarn

                                             Dagboken vid fronten 23 februari 2012. Somliga saker går faktiskt att lära sig fast man säger att det går inte att lära gamla hundar att sitta. Att ta nya tag kan faktiskt bli som en energiinjektion om det inte blir ett slirspår. Carpe diem                 Klockan är23.56

9 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla kära vänner här!
    Ja du Gösta, idag ger du så positiva ord i bloggen! Visst kan man lära gamla hundar att sitta och att ta nya tag, det är rätt Gösta! Jag har varit i den situationen några gånger, man får ALDRIG ge upp, envishet lönar sig!

    Iris, jag förstår att du verkligen har haft det jobbigt, men nu får du se framåt, liksom Ingalill med flytten! Vet hur det känns att vara utan dator, hade en data-krasch förut, det var hemskt! Datorn tar över mer och mer för en numera.

    Idag har vi soligt här, mycket av snön har smält bort, men mycket is finns kvar, tyvärr. Många ramlar och bryter sig. Litet synd om skolbarnen som har sportlov här denna vecka, men som det verkar, så reser de med sina familjer mot Dalarna.

    Idag skall jag ta med mig några av mina äldre grannar ut på en liten prommis, kanske avslutar vi med att köpa var sin glass och njuta i solen.
    Hoppas, att ni alla får en fin dag, vet inte Gösta hur det är med snön uppe hos dig. Har ni fortfarande mycket snö?

    Ta väl hand om er, idag blir det soliga leenden från Västerås.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta, Sonja och alla övriga vänner här i dagboken, absolut ingen glömd!
    Idag startar min dag med ett leende, strålande solsken och snö och is som smälter bort och lockar oss med att våren är i antågande.
    Jag har haft det lite jobbigt en tid, men känner att nu är jag på G igen och det känns härligt. Tack alla för att ni finns och jag är så glad att vara hemma igen hos dagboksfamiljen!
    Och Gösta, visst kan man lära gamla hundar sitta, jag har ju satt mig upp ännu en gång och det vill inte säga lite ;-)
    Var nu alla rädda om er när ni går ut på isiga gator och gångvägar, ta hand om varandra, ge ett leende till dom ni möter. Och Inga-Lill, ta det lugnt med flytten och jag hoppas och tror det ska bli riktigt bra för dig när allt är klart och läntar redan till din rapport om läget när din dator fungerar igen.
    Tänker på er alla och det som rört sig runt er medan jag varit "ur drift", och hoppas allt är okey med samtligas tillvaro, att provtagningar och undersökningar varit tillfredsställande.
    Önskar er alla en bra dag, hoppas alla får lika fint solsken som jag har här och kanske kanske kan jag ta en liten tur ut i trädgården och få njuta av det som kanske är vårens första dag.
    Många kramar till er alla från Iris

    SvaraRadera
  3. Gomiddag alla kära vänner...Gösta, idag låg din bok i min postlåda. Nu har jag placerat den på mitt bokbord blad de andra juvelerna, där den pryder sin plats o lyser upp med det vackert ceriserosa omslaget och den fina fäboden. Kommer att läsa den så fort som möjligt...

    Några små vårtecken: Idag har jag fotograferat den allra första snödroppen som kommit upp i min vårrabatt. Den stod där helt ensam o majestätisk. Utanför har vi en liten vattenpöl. En talgoxe hade hittat dit o badade o flaxade o hade roligt en lång stund , sedan flög den upp i busken. Utanför affären hade de satt upp fastlagsris, påsken kommer tidigt i år, redan första veckan i april.
    Gösta o Iris, så skönt att ni tagit nya tag, inom oss vi har de mest oanade resurser. Ni får sjunga som Torsten Flink "Jag reser mig igen"
    Sven: Ikväll medverkar Alice Vikander i Skavlan, hon som du tyckte så mycket om i Kronjuverna.
    Önskar er alla en bra (vår)dag, +6 gr här idag
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Oooops...Kronjuvelerna ska det vara...Inte kronjuverna(låter som det har med kossor att göra)
    Kram /Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och alla andra som läser den här dagboken. Jag har prövat att komma ut på den här dagboken men har ej lyckas förut. nu vill jag se om det funkar.
    mvh. Gert. ps.Du Gösta vet ju vem jag är efer som vi mailat tidigare.

    SvaraRadera
  6. Jag kommer tillbaka här igen. Hoppas att det är den Gert, som jag sänt flera mail till, är så glad i så fall, vi har saknat dig här i bloggen.

    Maggis, jag lovar dig, boken du fått hem har hedersplatsen hos mig med. Tack för den härliga vårbeskrivningen du ger oss.
    Vi hade 9 gr ett tag här idag, gick en långpromend och det blev en glass med.
    Ha en fortsatt bra dag nu alla!
    Kram och leende samt carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  7. Jag undrar som du Christina om det är samme Gert som vi mailat med förra året, jag har också skickat massor av mail utan att få svar. Kanske kan du Gert som skrivit detta inlägg idag ge oss ett svar..Det är kanske en helt annan Gert...

    Önskar er alla, Gösta & Sonja och alla vänner en trevlig fredagkväll, kanske en kopp kaffe framför TV:n. Och Inga-Lill...du får väl gå in på något Internercafe´ och skicka oss en hälsning hur du har det, så lång tid innan du får bredband ...det låter låååångt.
    Kram på er alla
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och Sonja och samtliga glada vänner !
    Först välkommen tillbaka Iris. Gott att du är här igen Inga-Lill önskar jag till med flytten. Tänk om hela det här glada gänget hade kunnat komma med flyttgröt,det hade säkert blivit många glada skratt och god gemenskap.
    På morgonen var det åter dags för provtagning och så gubben till sjukgymnasten.
    Sedan hem för frukost och kaffetåren nästa tur blev till sjukh. för att besöka mitt barnbarn,och han mådde bra och fick åka hem nu är det sprutor och waran som gäller.Inga ärr på hjärtat efter propparna.Glädjande.
    Nästa etapp blev vårdplanering för en kvinna som jag är godman för. Avslutade eftermiddagen tillsammans med en av mina gamla skolkamrater.
    Nu har jag sett till att min sambo fått lite förtäring tur att jag inte låst kylskåpet,för det blev lång frånvaro från hemmet.
    Tror att han tyckte att det var lugnt och skönt när gumman var ute på vift.
    Men nu skall det bli en gemensam stund med TV-tittande. I morgon bli det två timmars jobb i seconhand butiken.
    Gösta och Sonja samt övriga här en riktigt fin myskväll. Kram från Doris

    SvaraRadera
  9. Iris här igen! Tack Doris! Idag har du verkligen inte legat på latsidan! Skönt med ditt barnbarn. Ja, tänk om vi alla hade kunnat åka till Ingalill med flyttgröt. Men Ingalill, du får tänka att vi åtminstone gärna varit med dig i dina flyttbestyr och också haft en trevlig och glad kväll med Sonja och Gösta som hedersgäster.
    Sen funderar jag också på det här med Gert. Är det "våran" Gert som vi haft kontakt med tidigare (jag har ju bara mailat via min syster eftersom jag ingen mail har). Tänk om vi äntligen får kontakt igen!
    Och du Maggis, kronjuver är nog något som inte "går av för hackor", tänk vad kul en liten felskrivning kan bli.
    Kram och god natt till alla i våra dagboksfamilj. Oj, vad glad jag är att kunna vara med i gänget igen. Hälsningar Iris

    SvaraRadera