måndag 27 februari 2012

Dagboksflarn

                                             Dagboken 27 febbruari 2012. Det stämmer att den röda stugan ännu är bostad och att det syns en sjö i bakgrunden. Här har inte något speciellt hänt under dagen utan det har varit lugnt. För övrigt vet jag inte vad som kommer att ske framöver inga nya vårdplaneringar är framlagda. Det blir nog inget nytt så länge smärtdoserna håller allt stånget. Carpe diem       Klockan är 23.48

4 kommentarer:

  1. Mora i Vasaloppsveckan
    Jag bor mitt i smeten och träffar så många härliga människor som ska åka Vasaloppet i någon form. Jag pratar med många, ja alla jag möter här och där. Och en sak som jag märkt är att det är tjejerna som är trevligast och gladast. Det sprudlar om dem. De skojar och lyser som solar och är så pratglada och positiva. Man blir själv upplivad av dessa härliga kvinnor och jag kan lätt ropa ut att jag just nu är en övertygad feminist. Här om dagen gick jag hela vägen från järnvägsstationen och pratade med en småländsk kvinna som skulle åka Tjejvasan. hennes man hade blivit sjuk så hon hade själv fått åka till Mora och sällan har jag träffat en gladare människa. Det är härligt med tjejer både de som ska åka vasaloppet och ni alla här på bloggen.

    Girlpower!!!!!

    Sven Lindh i Mora

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta, Sonja och alla andra kära vänner här i bloggen.
    Gösta, jag hoppas att du har det så bra som det går, ingen ny vårdplanering är gjord, hoppas nu av hela mitt hjärta, att du kan hålla dina smärtor borta.

    Sven uppe i Mora han är väl i 7:e himlen nu med alla glada kvinns! Förstår att hela mora "kokar" nu i dessa Vasaloppsdagar. Jag skall bänka mig framför TV:n på söndag och följa det hela!

    I morse blev jag besviken när jag tittade ut - marken täckt av snö - igen! Bakslag alltså på den vår jag trodde var i antågande, men det är ju hela mars kvar. Minns alltför väl den 23 mars 1965 då jag i full snöstorm åkte till förlossningen för mitt första barn. Det var massor med snö! När jag fick åka hem den 30 mars, då var det barmark, solen sken och fåglarna kvittrade. Tala om snabb förändring, det kan bli så idag med.

    Ha en bra dag nu alla, lycka till med flytt, läkarbesök och allt annat ni har framför er.
    Ett leende idag - trots snön - och
    carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej alla ni kära och trogna vänner
    Så fint du bor Gösta...Jag har alltid längtat efter att bo nära vatten, men söker mig mig till sjöar och hav så mycket jag kan under sommaren. Jag blir på så bra humör så, särskilt när man hör bruset från vågorna. Om jag fick önska, så skulle du kunna vistas ute lite framåt våren o sommaren och se vattnet, om du inte orkar gå, så i en rullstol, det vore väl inte helt otänkbart?
    Och härligt med folklivet i Mora nu i Vasaloppstider, alla lever upp. Jag har en del sommarbilder från Mora från förra sommaren, särskilt en fin just från järnvägsstationen. Inte från den just men fick syn på en så fin dam(lady). Hon var som hämtad ur en Agatha Christie-film(kanske Orientexpressen)Jag var tvungen att fotografera henne, hon bar hatt, vinröd klänning som slutade på vaden, tjocka skor och vitt tvåradigt pärlhalsband runt halsen. Och i ett koppel en liten vit pudel, väldigt fint.

    Här är det regn idag och plusgrader, verkligen upp o nerväder, igår em snöade det...

    På tal om snö som Christina nämnde. Min 15-åriga dotter och jag hade varit på en veckas semester i Ibiza, sista veckan i april. Det var fint när vi åkte men när vi landade på Sturup var det full snökaos, det var 1:a maj.

    Önskar er en bra dag och ett varmt leende
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Jag minns ditt röda hus sedan tidigare inlägg i dagboken och minns hur vackert det såg ut runt där. Måste vara en lisa fär själen att kunna få bo så. Hoppas nu att vårens solstrålar når även er och att ni kanske kan sticka ut näsan lite och andas vårluften och framför allt att ni mår så bra som ni bara kan. Här regnade det på förmiddagen, men nu skiner solen och det är ett underbart väder.
    Skickar hälsningar till er och till alla i hela "familjen" och hoppas på att det inte blir fler vinterbakslag utan att vi får vår efterlängtade vår och att vi alla får ha det bra utifrån vars och ens förutsättningar.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera