onsdag 8 februari 2012

Dagboken

                                     Dagboken 08 februari 2012. Tack för kommentarerna. Det är en synpunkt på en del.Det vore trevligt med ett namn eller ett alias vem som skrivit. De kommentarer som ej har något namn kommer att tagas bort för det är trevligare med någon som har ett namn än en namnlös. Carpe diem                                          Klockan är 22.43

11 kommentarer:

  1. Hej Gösta...Det blev många kommentarer igår, ett "hett" ämne med olika människors upplevelser av det som vi inte vet något om. Men som Sven skriver: Vi vet i vårt hjärta vad vi tror på, men vi kan aldrig veta. Hoppas du sovit gott inatt o att Sonja snart är på väg till dig....Hmm...Kvantfysik, låter intressant, får ta reda på lite mer om det.

    Inatt har det kommit mycket snö här. Det 15-åriga barnbarnet har sovit här inatt, han hade konfirmationsträff här och tog bussen till skolan idag. Mysigt och roligt att få rå om en stund, de är så fina. Så upp i ottan imorse och laga iordning frukost till honom.

    Hoppas dagen innehåller en del guldkorn och försök att fånga upp dem....

    Varm Kram till alla rara o goa vänner här, -7 gr i morse och snön faller ner just nu
    Maggis

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta, och alla andra kära vänner här! Ja, det blev ett tungt ämne att ta upp igår, men som Maggis säger, vi vet i vårt hjärta vad vi tror på.

    Jag hoppas du har haft en så smärtfri natt som möjligt, även att du fått goda nyheter från Sonja, kanske hon är tillbaka redan?

    Idag är det kallt här -15C och jag har nyss kommit in efter en promenad. Det flyger kornsnö i luften, blåser litet, så gång- och körbanor är glashala! Jag följde med en av mina äldre grannar till lasarettet - hon får skjuts av ett barnbarn hem. hon ville inte gå ensam.... så jag följde med.

    Nu blir det snart en kopp starkt kaffe, några mandelkubb och inte förrän nu läsa morgontidningen!
    Ha en bra dag alla, ta väl vara på den!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gösta! Saknar dej på Skypen.

      Jag delar nog Svens kommentar ,det man själv tror
      i hjärtat,mår man nog bäst av eftersom vi inte
      kan kan veta sanningen. Min tanke är att har vi levt ett rikt liv här på vår lilla planet
      , så är det kanske skönt att bara vila.

      Recept för en lyckad dag.

      1 kopp vänliga ord
      2 rågade koppar förståelse
      4 tsk tid och tålamod
      1 nypa varm personlighet
      1 stänk humor

      Mät noga, tillsätt den rågade förståelsen.
      Använd god tid och glöm ej tålamodet

      Blandas på elden med den varma personligheten.
      Får ej koka.Håll temperaturen låg och ha alltid
      humorn till hands
      Sätt krydda på tillvaron
      Kramar till er alla / Gulli

      Radera
  3. Gulli, tack för de orden! Försöker leva upp till dem!Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Härliga Gulli min varma humoristiska Skype-kompis
    Jag skrev ner ingredienserna på härliga Morgon-hopp-soppa och lämnade den till min ICA-handlare och frågade om han hade allt hemma men han la pannan i djupa veck.....
    Ja Humor hade jag själv så det behövde jag inte köpa
    Vänlig ord hade handlaren hemme i 3 kilos påsar men de andra sakerna fick han lov att beställa...när han fick tid sa han...Tålamod fick jag hålla med själv för det gick inte längre att få tag i. Tiden höll också på att rinna ut men han trodde det kunde finnas kvar på centrallagret i Skövde.
    Så nu väntar jag och under tiden så försöker jag koka soppan på en spik, vatten, humor och tålamod....får se vad det blir..

    Tack Gulli för receptet och så syns vi på Skype

    Men Gösta vi saknar dig på Skypen nu....

    Carpe Diem....sover jag i....för nu har jag äntligen ett påslakan med det trycket....

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat förut,men känner att jag gärna vill göra det nu med anledning av det du tog upp i gårdagens dagboksanteckning.Jag vågar faktiskt säga att jag är helt säker på att det finns liv efter döden,har fått så många bevis!När vi dör så lämnar vårt medvetande kroppen i form av själen som går över i en annan dimension, till "andra sidan" där vi möts av våra anhöriga som gått före oss.Jag säger att jag vet för att jag har kontakt med min son som gick bort i suicid för 2 år sedan.Denna kontakt kan jag ta när jag vill och är till stor tröst för mig.Han har berättat vad som händer efter döden och hur det ser ut där han är nu.Han har oxå berättat saker för mig som jag inte vetat något om men som när jag har kollat visat sig ha stämt så jag tvivlar inte en sekund på vår kontakt!Jag har oxå fått kontakt med andra anhöriga och vänner som gått bort.Hälsningar Cecilia

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta ! Nu äntligen en stund över att skriva några rader.Det har varit mycket på gång. Barnpassning och besök här,samt har vi varit hos min faster 86-år.
    En pigg ordning trots sin värk. Vi fick god mat allt hemlagat, och underbart goda hembakade kakor,som inte gick att tacka nej till. Frestelsen var för stor.
    Nu har vi inte så kallt här,lagom med -4 grader och om det inte blåser.
    Dagarna går alldeles för fort men det är bara att följa med jag trodde att när jag blev pensionär skulle det bli mycket tid över,men så blev det inte.
    Jag återknyter till tidigare kommentarer efter livets slut.Jag tror att det fortsätter i en annan dimension
    Jag var en gång hos ett medier som fick kontakt med nära och kära.Personen i fråga visste inget om mig,mer än mitt förnamn.
    Han sa saker som verkligen stämde in,till och med nämnde personer vid namn.
    När jag var klar var det min dotters tur även till henne sa han det som stämde in.Han berättade att hon har haft en bror som gått bort vid ett års ålder.Han ville inte ta det med mig tyckte att det skulle bli allt för jobbigt för mig.Men min dotter ville att han skulle framföra det till mig och det gjorde han på ett mycket fint sätt.
    Men som sagt var och en bli salig på sin tro och det känns skönt att det är så.
    Hoppas att Sonja snart är hos dig och att det fungerar med waranet. Mitt prov var alldeles för högt så nu bli det ny provtagning på måndag.Det har blivit så här efter att jag var så dålig.
    Sänder nu hälsningar till dig och till Sonja när du hör i från henne.Även övriga här får kramar och hälsningar.
    Tack för namnsdags gratulationerna! Kram Doris

    SvaraRadera
  7. Tystnaden

    Du känner tystnaden
    som något ensamt
    skrämmande

    Men känn tystnaden
    strömma emot Dig
    den svarar med
    ro i tillvaron

    Kära ting du är
    inramad i
    för evigt talar till dig.

    Du är aldrig ensam
    öppnar ditt fönster
    naturen tala ju
    till Dig
    sitt tysta sanna tal.
    Jag tycker att dessa rader var så vackra att jag ville sända dom vidare.Kram Doris

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Hoppas du haft det bra hittills idag, förstår att du saknar Sonja och självklart undrar vi alla hur det går för henne med medicininställning osv och när hon kommer tillbaka till dig.
    Gårdagens kommentarer var intressanta att läsa och gav mer än en tanke att stoppa i bagaget. Gullis recept idag har jag tagit till vara och skall försöka leva efter det, mycket fint skrivet. Och sedan Svens humoristiska inlägg efter det.
    Ja, allas ord och tankar är en injektion att läsa och jag är så glad och tacksam mot dig Gösta som öppnat denna dagbok och bjudit in oss alla att delta i din fina familj.
    När och om du vill och orkar får du gärna ge oss lite information om hur det går för Sonja och hälsa henne när du pratar med henne. Varma kramar till dig, Sonja och naturligtvis resten av "familjen" från Iris

    SvaraRadera
  9. Fina ord, tack Doris. Du hade hunnit trycka på publiceraknappen innan mig, så jag såg inte din text förrän nu efteråt.
    Kram Iris

    SvaraRadera
  10. Tack Doris, fina ord..Att låta tystnaden tala.Det är inte alltid ord behövs.Och naturen med alla dess fantastiska upplevelser....

    Och Gulli,du är nog en riktig gullig Gulli, lite spjuveraktig, med glimten i ögat har jag förstått och en glädjespridare..Finfint recept..

    Gösta...Vi är många som undrar om Sonja, om vi kan få en liten dagsrapport. Hoppas din dag varit bra och kanske lite knep &knåp med boken...
    Kram/Maggis

    SvaraRadera