fredag 3 februari 2012

Dagboksnotis

                                           Dagboken 02 februari 2012. Det blir ingen hemkomst för Sonja denna helg. På kontrollen idag fick hon reda på att hon har en hjärtsvikt som ska börja behandlas med varan. Den måste ställas in så doseringarna blir riktiga. Hennes hemkomst blir därför osäker. Så denna dag har det inte funnits mycket att fundera på. Carpe diem                     Klockan är 00.13

8 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Ledsen att läsa att Sonja blir kvar på sjukhuset litet till. Det är dock bra, att läkarna har kontroll på hjärtsvikten och att doseringen av varan blir rätt inställd. Nu får vi alla hålla tummarna att hon snart är tillbaka hos dig igen Gösta!

    Hoppas att du kan försöka vila så mycket du kan, kanske lyssna litet på musik, läsa vad vännerna i dagboken skriver. Kanske kommer hemtjänsten hem till dig idag med.

    Här är det kallt -10 gr och litet snö kommer det med.

    Vi pratade om kylskåpsmagneter, båda dörrarna till kyl och frys är helt fulla med magneter! Jag får försöka hitta en annan plats när jag hittar flera. Men,,, har en anslagstavla ovanför skrivbordet, där finns foton, en hel del minneslappar, recept och annat.

    Nu ska jag ta mig dagens första kopp kaffe och läsa morgontidningen.
    Ha det bra alla här, ta vara på dagen och Gösta, hälsa så gott till Sonja när du har kontakt med henne!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta...Det blev ju inte som väntat med Sonja, men det viktigaste nu är att hon får sin medicin rätt inställd så hon mår bra. Det tar kanske inte så lång tid ändå.
    Vilken respons du fått efter Karlavagnen, många som hittat till din blogg och får tröst och stöd. Underbart...Vi får tacka Sven för det som såg till att du fick medverka.
    Så kallt här idag. -17,5 gr imorse, rekord för i år. Grannens vattenrör hade frusit...Hoppas ni alla har det varmt o gott inomhus.
    Inga-Lill...Tack för feedback...och att jag hittade det goda kaffet Mezzo, det godaste jag druckit. Tar t.o.m en extra kopp efter middagen på kvällen. Skall testa Svens också framöver. Receptet på muffinens kommer senare

    Varm Kram till alla i kylan o ha det så bra
    Hälsa så gott till Sonja
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Hejsan Gösta,
    tråkigt att inte ha Sonja hemmavid, men det är viktigt att ställa in Waranet, hon kommer att må så mycket bättre sen. Du får, som Christina så fint skriver vila, läsa, kanske lösa lite korsord, det är skidor på TV ihelgen, vilket jag skall se, liksom "På spåret" och Skavlan ikväll. Ska göra mig en semla, och avnjuta med några koppar gott Mezzo till, mums.
    Roligt Maggis, att du gillar kaffet, visst är det gott, synd bara att det skulle ta halva livet innan jag upptäckte det...Man kör på med sitt vanliga, men det kanske är så, att man utvecklar smaksinnet...Jag har alltid älskat fläsk i alla dess former, (utom på mig själv..)men för ett par år sedan tycker jag det smakar "gris", ja, det är ju gris, men jag gillar inte smaken, så därför äter jag i pricin bara nötkött. Mina nära o kära anser att jag blivitr "finsmakare och gourmet", men så är inte fallet..tror jag.
    Här har vi -13 idag, brrr, det har snöat hela dan. jag blir liksom handlingsförlamad när jag inte kan gå ut, det är så isigt här under snön så jag törs inte, fasar för att ramla och bryta upp höftprotesen, ska lösa lite korsord sen.
    Maggis - ser fram emot muffinsreceptet, nu för tiden ska man säga "cupcake"..trendigt, hörde jag härmodam, det gäller att hänga med i svängarna...
    Nu ska jag ge mig i kast med lokaltidningens korsord, ibland är det svårt, men det är ju det som är utmaningen
    Ha de nu gott alla rara..
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta! Ingen Sonja hemmavid, förstår att det kan bli lite långtråkigt.Men bra att hon fått medicin och viktigt att waranet ställs in, sen kan det ta tid innan hon har rätt dos.Mina prover hoppar upp och ner,denna veckan var det 2,4 sen är det alltid lika spännande när det nya provsvaret kommer.Jag har haft allt i från 1,1 till 3,9.Då undrar waransköterskan var jag hittat på.Men jag gör inget särskilt från gång till gång.Sjutton vet varför.
    Håller tummarna för Sonja att det inte ska bli så krångligt.
    Förstår att det bli drygt utan Sonja ,ingen att ventilerar sina tankar med och njuta av kaffetåren.
    Om allt går bra är hon snart hos dig igen.
    Nu får jag TV-tittande och kanske lite korsord.
    Sänder en vintrig men solig hälsning till dig och övriga här.Kram på er ! Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Det var ju trist på ett sätt att Sonja inte kommer hem nu till helgen, men på ett annat sätt är det ju bra att dom ser till att hennes hjärtsviktsbehandling blir ordentligt inställd. Men jag förstår att det är tomt när ni inte har varandra på dagarna. Jag hoppas du får god hjälp av hemtjänsten tills vidare och att du orkar lösa lite kryss, lyssna på radio och se på TV och naturligtvis prata med såväl Sonja som Marianne på telefon. Mina och alla i dagboksfamiljen finns med er i tankarna!
    Från ett förfärligt snöväder här i Småland skickar jag mina allra varmaste kramar till först och främst Dig Gösta, till Sonja och Marianne men självklart också till alla mina kompiser här i dagboken. /Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta...Snart är det fredagkväll igen och jag hoppas du har haft en bra dag även om du saknar Sonja. Snart är hon hos dig igen..

    Inga-Lill: Recept på blodsockervänliga banan & mandelmuffins(eller CupCake), naturligtvis till er andra också...om ni vill...Måste vara bra för diabetiker, Sonja, Doris, Elisabeth...och Sven,fram med slickepotten nu

    200 gr sötmandel
    1 dl bovetemjöl=glutenfritt(annars vetemjöl)
    1 tsk bakpulver
    2 ägg
    1 finrivet äpple
    2 mogna mosade bananer + ev lite honung,
    200 grader varm ugn
    ------------------------------------------
    1/Mixa eller mal mandlarna till fint mjöl
    2/Blanda i mjöl, bakpulver, lite kanel o ev honung
    3/Tillsätt ägg, rivet äpple o mosad banan
    4/Rör snabbt ihop till jämn smet o klicka i normalstora muffinsformar.
    5/Grädda i mitten av ugnen c:a 15 min

    Ur boken "Råsmart familj", ni kan söka på nätet råsmart recept, finns massor av goda & nyttiga

    Trevlig fredag Gösta o mina andra kära vänner
    Glöm inte På spåret o Skavlan ikväll
    Kramar
    Maggis

    SvaraRadera
  7. Hej och tack Maggis, verkar jättegoda,jag ska baka dessa imorgon , så himla bra med nyttiga recept, som inte skickar blocsockeret upp till månen..
    Kramisar

    SvaraRadera
  8. Hörröhhh
    Tänk på att Ni har två ensamma bullgalna män här på sidan, Gösta och jag när ni pratar om alla dessa härliga recept. Ni får banne mej bjuda hem oss eller skicka smakprover...Sven Lindh, Hantveraregatn 7b 79231 Mora....
    VAddå baka själv......jag hinner inte få till något för jag äter opp degen....

    carpe diem

    SvaraRadera