fredag 3 februari 2012

Dagboksnotis

                                         Dagboken 03 februari 2012. När allting verkar svårt och oöverkomligt är det bara att försöka  se andra möjligheter genom att lyssna in det omgivningen ger av olika slag och därifrån ta vara på de bästa. Carpe diem                              Klockan är 23.52

10 kommentarer:

  1. Godnatt Gösta, hoppas natten blir lugn.
    Ylva från kalla Värmdö, 15 gr.

    SvaraRadera
  2. Förra veckan en dag när jag "djupnade" till och satt vid havet (is)och väntade på solnegången, funderade jag över det här med att "fånga dagen". Just då och just där var det nog tvärtom - jag fängslades av dagen.

    Jag ska också sova nu.
    Önskar alla en god natt och fina drömmar.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Hoppas natten varit lugn
    Tack för att du tog med Sven på en pratstund
    till mej i går kväll ,ni förgylde kvällen
    med goa skratt o prat Kramisar till er båda
    glöm inte leendet alla i vår stora familj
    /gulli

    SvaraRadera
  4. Morrn Gösta och alla andra här i vår familj!
    Ja Gösta, jag förstår vad du menar, vissa dagar upplever man svårare än andra och då gäller det att hitta de små guldkornen (de finns där), att se det lilla. Ett telefonsamtal, höra en välkänd melodi på radion, upptäcka något vackert i naturen t ex. När man blir äldre, värdesätter man alla de små händelserna i omgivningen.

    I natt blev det inte mycket sömn, hade fullmånen som sällskap och det blåste kallt runt husknutarna. Det är -15 gr ute nu, litet ovant för mig. Idag är det mycket sport på TV, så jag tänker koppla av med det.

    Gösta, och alla andra vänner här, hoppas er dag blir en dag med små solglimtar, ta vara på dem. Hoppas Gösta att du får höra från Sonja och att hon snart är tillbaka hos dig igen!
    Kramar och ett leende samt carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta
    ja, livet går upp & ner. När jag tänker på "Fånga dagen" så handlar det mycket om att fånga "Ögonblicket eller nuet" som kan dyka upp oanmält och man känner en stund av Lycka, sedan gäller att bevara den känslan....
    Önskar så att du kan fånga något under dagen

    Varm Kram alla här på bloggen
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Hejsan, brr -22 imorse, det är många år sedanvi hade så kallt här i Trollhättan, men det knarrrade så gott under skorna när jag hämtade in tidningen, det är en härlig känsla, jag blev glad av det, av att kunna höra..Det är såna "små" glädeämnen som förgyller dagen, och det gäller, som ni så fint skriver, att se till dagens alla små ögonblick av lycka och glädje.
    F ö blir det skidor idag, alltså på TV, jag har inte stått på skrdor sedan ungdomen, skulle bryta alla ben i kroppen vid första stavtaget, det är tur att man inser sina begränsningar...så TV är superbt!
    Ikväll blir det Melleo, hörde lite klipp från låtarna på radion igår, och jag tyckte inte om någon av dem, skrål och skrän,,kommer kanske också med åldern..Blir dock spännande att höra hela Torrsten Flincks låt, han är en udda fågel, men jag gillar honom, ska gå och lyssna på honom i stans Folkets Hus den 9 febr.
    Ha nu en bra dag, alla rara...
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  7. Inga-Lill..Du o jag tycks ha samma smak i mycket
    för jag gillar också denna "udda" fågel, Tomas Flink o hoppas på hans låt, den ska vara bra enl förhandstipparna.
    Såg Tomas Flink i "Här är din historia" om släktforskning och där visade han sig vara en mycket vänlig o ömsint man..trots alla problem han haft i sitt liv så honom håller jag på, en skön avvikelse till allt det glamourösa och glittriga....

    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  8. Inte Tomas Flink...Utan Thorsten, så klart. För bråttom, som alltid
    /Maggis

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Klocka ord från dig idag. Det gäller att se och lyssna in och ta vara på det bästa!
    Det bästa här har varit en mycket god lunch, och det sämsta har inte bara varit utan är fortfarande snöovädret. Men jag väljer att stanna inomhus, mysa vid brasan, fortfarade känna den goda matsmaken. Men om en stund ska det bli god kaffesmak istället.
    Jag hoppas du har det så gott du kan Gösta, och att alla andra har det också. Hälsa Sonja när hon hör av sig.
    Och till er alla, Gösta med dagboksfamiljen, skickar jag varma kramar som varje dag tidigare. Hälsningar från Iris

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta !
    Äntligen en stund över till att skriva ner några rader.
    Dagen har bara försvunnit,efter en liten shoppingtur i vinterkylan -19 grader ( med bil förstås)hem till värmen och kaffe med semla ,ringde sonen med hustru och pratade av sig en stund sedan kom dottern med man på besök efter varit i Kalmar och kollat på sonen som tävlade i bugg och kom på andra plats.
    Då blev det kaffepaus och en pratstund så avslutades med att faster ringde.Dagen gick fort till ända,nu får det bli lite TV-tittande och en gubbrörs smörgås.
    Skönt att får vara hemma i den goa värmen och mysa.
    Jag önskar dig Gösta en bra kväll och sänder med en hälsning till Sonja med hopp om att hon snart är hos dig igen.Hälsningar och Kramar till dig och övriga här i vinterkylan.
    Från Doris.

    SvaraRadera