söndag 15 april 2012

Dagboksblogg

                                                           Dagboksbloggen 14 april 2012. Dagens blogg blir lnte den vanliga. Den kommer att peka på ett ointagligt ställe. Det finns ingen plats för någon fortsättning utan det tar bara slut. Carpe diem                                           Klockan är 00.18

19 kommentarer:

  1. Gösta, ser nu att du ändrat i din blogg. Förstår, ungefär vad du menar. Tror att vi alla ibland har den känslan och tanken, allt tar ju slut till sist. Ungefär som min far sade en gång för länge, länge sedan: "livet, det är ett timglas, det beror helt på hur stort det är." Som barn begrep jag ingenting, men nu i vuxen ålder förstår jag vad han menade.
    En bra dag önskar jag er alla och ta hand om varandra.
    Carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera
  2. Skickar en varm vårkram till dig fina Gösta! Jag finns här och läser, men jag är dålig på att kommentera. Ta hand om dig! Kram!

    SvaraRadera
  3. Många Kramar till dig Gösta...jag förstår inte riktigt vad du menar men försöker förstå. Jag tänker på dig och Sonja...och dina fina Skypevänner Sven och Gulli och alla dina övriga vänner här på bloggen...ni är alla ovärderliga människor
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Läste din blogg i morse, men nu ser jag att du bytt ut texten. Jag säger som Maggis, jag förstår inte riktigt vad du menar även om jag försöker förstå.
    Jag hoppas du och Sonja kan sitta en stund i trädgården, att ni har det så bra som ni bara kan och tar vara på varje minut i tillvaron.
    Du betyder så mycket för oss alla i bloggen tillsammans med alla vänner som slutit sig till din dagboksfamilj. Jag hoppas du vet och känner det genom etern.
    Stor, varm kram till dig och Sonja och till alla övriga vänner från Iris

    SvaraRadera
  5. Iris, Göstas första inlägg jag skrev om härovan, finns nu under dagboksbloggen före denna.
    Hoppas att ni har haft en bra dag alla.
    Carpe diem
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  6. Tack Christina för din info, då blir det hela mer förståeligt.
    Gösta, än en gång tack för att du finns och delar med dig till oss!
    Kram Iris

    SvaraRadera
  7. Gösta, jag sänder dig en stor varm kram och hoppas att den når dig. Jag tänker mycket på dig!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och Sonja.Gösta du har verkligen gett oss bloggare många fantastiska uppmuntran genom dessa år.Har man krämpor ,tar man nya tag när man läst din blogg.Du har vekligen varit en kämpe, som många av oss kan försöka ta efter.Ge inte upp om än det känns tungt vissa dar Det är så fint med din blogg,för alla som läser den.I kväll åker jag till Gävle för vidare färd till Gysinge.Ska på målarkurs-akvarell-acryl,med en vännina i två veckor.MÅNGA VARMA KRAMAR TILL ER ALLA SOM LÄSER BLOGGEN,SÄRSKILT EN BAMSEKRAM TILL DIG GÖSTA OCH SONJA.Hälsningar Margit

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta! Den 13/4 - Vilken fin bild och vilka fina färger. Undrar om det är ett fotografi kanske taget i närheten av fäbostugan? Önskar dig och Sonja en fortsatt trevlig dag.Carpie diem! Liselott

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta o Sonja !
    Dagen är grå ingen sol så nu får jag lysa upp tillvaron själv.Gör så gott jag kan.
    Har undervisat min sambo hur hans nya mobil fungerar.
    Det är inte lätt när seendet inte är Ok.
    men ändå är det bättre efter operationen av hornhinnan,det går på rätt håll.
    Annars är det en lugn söndag,har börjat att läsa Gustavs pojke också får det bli korsord,när inte värken är allt för besvärlig.
    Jag hoppas att du och Sonja får njuta av solstrålarna i dag.Har inte kollat hur vädret är uppe hos er i dag.
    Veckan som kommer är ganska fulltecknad,läkarbesök sjukgymnast,provtagning. Det är så när sambon måste köras,men det går bra inte så betungande när det inte är allt för långa avstånd.Resa till Örebro nästa vecka,men då får det bli sjuktaxi.
    Önskar en fortsatt bra eftermiddag och kväll samt en natt med god sömn och vila.Kramar och hälsningar till er alla. Doris

    SvaraRadera
  11. Åh nej, jag hoppas inte att du menar att det inte blir någon fortsättning på bloggen. När jag läser om vad du skrivit nu kan jag tolka det så, men det är nog fel. Hoppas jag... Tycker precis som Margit säger att din blogg är så fin för oss alla, både för dig och för oss alla som läser den..så snälla, hoppas att du inte tänkte så. Men jag vet inte hur du känner och tänker.
    Och Margit ...Lycka till på din målarkurs, det är såå roligt och nyttigt, jag har själv gått målarkurser. Man lär sig se naturen genom en målares ögon, på ett helt nytt sätt, med himmel, horisonter och allt som hör till. Som din underbara himmelsbild, Gösta från igår, undrar också om det är från din stuga ?
    CARPE DIEM!
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  12. Märkligt...

    "om jag inte är för mig själv, vem skall då vara för mig? Och om jag bara är för mig själv, vem är jag då? Och om inte nu, så när?"

    Precis inom samma minut om jag läser Göstas inlägg idag läser jag ovanstående citat på första sidan i en bok jag precis skall börja läsa...

    En judisk lärare Hillel sa detta omkring år 0
    Å noll således

    Jag ska inte ge mej på att tolka Göstas inlägg utan istället låta alla tolka det fritt men det ligger oerhört mycket i det han säger och det kan leda till tolkningar åt alla håll.

    Jag tror dock inte att Gösta lägger ner sin blogg så länge han kan tänka och skriva och det kommer han att göra länge än


    Sven Lindh

    SvaraRadera
  13. Förlåt det är en blogg som blivi två och nu kan jag inte sära på dem så det blir riktigt.De två senaste ska vara en. Om någon kan koppla ihop bägge så vore det bra. Tack och förlåt.

    SvaraRadera
  14. Lilla Gösta, du ska INTE säga förlåt! spelar ingen roll att det kom på en annan dag! Måste säga som alla andra här, din blogg betyder oerhört mycket för mig, för oss alla andra här. Du ska veta, att du har fått mig att inse så många värden i livet, lärt mig så mycket, så din blogg har blivit ett måste för mig.

    Hoppas din dag har varit bra, att du och Sonja kunnat vara ute litet.
    Kan berätta för dig, att jag hörde lärkan idag, plockade litet blåsippor, så nog är det vår. även om de har snö i Stockholm
    Till er alla, ta hand om varandra och
    carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  15. Bästa Gösta! Det gör inte det allra minsta att det blev två bloggar istället för en! Och inte behöver du lägga kraft och energi på att rätta upp det hela, det är bra som det är. Ingen är ju felfri, men faktiskt tror jag att du är den som gör minst fel av oss alla. Du är så fantastisk så jag finner inte ord för det.
    Glöm nu "felet" och ursäkt behöver du definitivt inte be om.
    Varma kramar till dig och Sonja från Iris

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta!
    Hoppas dagen har varit bra för Dig och Sonja och
    alla andra!
    Du skriver som vanligt jättebra även om jag
    ibland har svårt att tolka vad Du egentligen
    menar. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att Dina dagboksanteckningar fortsätter länge än!
    Ha en bra kväll och lugn natt önskar jag Dig och
    Sonja, ja, alla övriga i dagboksfamiljen också!
    Kramar från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  17. Äsch Gösta....Bara bra för oss att försöka tyda när det kör ihop sig lite..så vi får använda våra hjärnor. Skämt åsido, vad datorer är konstiga ibland.Nu när jag gjort en del uppdateringar(vilket man tror ska vara bra och göra den mer effektiv) så har en del andra konstiga flikar dykt upp. Får tänka ut hur jag ska återställa det hela.
    Betr. gårdagens tal om stegräknare...jag har en med märke OMROM, den heter Walking Style 11 som jag tycker är suverän. Den visar alltid rätt vad gäller antalet steg, kalori och fettförbrukning samt tid och längden man går. Den ligger lite dyrare i pris omkring 400:- Tidigare har jag köpt 2 billiga men de har varit kass, visat missvisande fakta e.t.c. Så i detta fallet blev det dyrt att köpa billigt. Köpte den på Life, hälsobutik, där jag även fick hjälp att programmera in den.

    Strax är det Mästarnas Mästare på SVT1, bra program om idrottsfolk som gör prestationer av olika slag

    Kram Maggis

    SvaraRadera
  18. Märket skall vara OMRON ej OMROM
    Maggis

    SvaraRadera
  19. Och Walking Style ll (alltså 2) ej 11..herregud vad fel det kan bli
    /Maggis

    SvaraRadera