fredag 20 april 2012

Dagboksblogg

                                             Dagboksblogg 19 april 2012. Förväntningar. Carpe diem     Klockan är 00.10

7 kommentarer:

  1. God förmiddag Gösta och alla vänner
    Förväntningar, detta enda ord kan rymma så mycket. Förväntningar, på våren och sommaren, på att något bra ska ske, något man inte vet men önskar. En känsla av förväntan i luften

    Idag snöregnar det här, ibland kan det kännas skönt med sådant väder också, att få kura ihop inomhus med en bok, inga krav....
    Min dotter har varit här på frukost idag när hon var ledig. Vi passade på att göra QiGong också ihop. De där kinesiska avslappningsövningarna där man verkligen är i nuet. Vi gick en sommarkurs på en ö i skärgården för några så sedan. Mest för att lära sig att hantera stress i jobbet, men det är bra i alla sammanhang. Att lära sig slappna av.
    Och så drack vi Blue Java, ett verkligt gott kaffe, så det blev många koppar. Bara kaffepaketen är så fin. Nu varvar vi Blue Java och Mezzo ett tag. Tror det kan vara bra att byta kaffesort ibland så man inte blir immun...
    Må så gott och ha en fin fredag...
    Kram Maggis
    CARPE DIEM !!

    SvaraRadera
  2. När du skriver om kaffe kan jag inte låta bli att skriva
    Precis rätt som du gör att du varvar och dricker olika
    Blue Java är ett ypperligt kaffe och har ett mycket snyggt paket. Zoegas kaffe ligger i topp absolut. Och så vågar de komma med nya sorter och har en bra och intressant hemsida.

    Att doppa en Ballerina choko i Blue Java och sedan in i mun och så en slurk kaffe på det....ja då känner jag att jag befinner mej i en engelske ny bil på 60-talet.....doften/aromen...lädret.....woov
    En upplevelse
    Blue Java ger också en så god smak bak i gommen....

    Förväntningar

    Bot och lindring för alla människor och alla djur

    Carpe Diem

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  3. God förmiddag Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Ja Maggis, här regnar och snöblaskar det och blåser och har gjort sedan i morse. Har hållit mig inne och gjort helgstädning, känner ingen lust att gå ut.
    Sven, du är otrooolig, nu får du mig att pröva ytterligare en sorts kaffe och Ballerina, ja det är mums filababa. Jag doppar inte mina, tar isär dem och tar en sked och tar bort det "gottaste", sen doppar jag.

    Undrar Gösta hur vädret är hos dig? Det är nog lika över hela landet antagligen.

    Ja, Gösta förväntningar för mig det är något positivt. Förväntningar som barn, det var ju att vända på jultomten, att vakna på födelsedags morgon, ligga kvar i sängen och låtsas sova, tills familjen kom in och sjöng! Förväntningar nu är för mig att vi snart får en härlig vår, att alla mina vänner får ha det så bra det går.
    Jag hade förväntningar igår på Brynäs innan hockey-matchen började och.... de infriades! De vann SM-guldet för 13:e gången!

    Nu mina vänner, ta hand om varandra, ha det så mysigt ni kan i detta väder. Ovan molnen finns solen!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hejsan Gösta och alla andra rara...

    Nu vaknar också kaffemostern till, jag har nyss druckit några koppar Mezzo, med hallonmuffins att doppa i kaffet. Mmm, va gott.
    Här har vi regn idag, så det är skönt att vara inne och slappa, läsa och lösa korsord, bara vara riktigt lat.
    Förresten, Sven, va´gulligt av dig att bjussa på kaffe när du fyllde år...

    SvaraRadera
  5. Glömde säga angående Brynäs att det verklilgen var kul att de fick vinna denna titel. Det är ju en klubb som verkligen ÄR hockey till 100%.
    Mina förväntningar när det gäller det sportsliga är ju att Mora någon gång ska kunna etablera sig i högsta hockeydivisionen igen. Minns 50-60-talen när pappa alltid tog oss med på hockey i Mora och till Leksand.Utomhushallar, kallt och den godaste varmkorv som man ätit.
    Nu är ju fotboll mitt stora intresse och där förväntar jag mej och hoppas att Bayer Munchen vinner Champions league och sätter de spanska lagen på plats....

    Förväntningar
    I det stora.....
    Att jag ska förstå någon gång att det enda vi har är nuet, det enda ögonblick vi säkert vet att vi har är nuet och att jag ska kunna lära mej att leva i det precis som katter alltid gör.....
    Deras nu ser för resten ut som ett snabel-a när de rullar ihop sig och sover med nosen mot svansspetsen

    carpe diem således är min förväntning

    Sven Lindh

    Lili tack för godis och böcker

    SvaraRadera
  6. Faktiskt...vi höll på Skellefteå,därför att vår gode vän i Stockholm men uppvuxen i Skellefteå håller på dem i alla lägen. Så vi sympatiserade med honom. Annars så vann ju det bästa laget, Brynäs
    Visst minns jag hockeymatcherna utomhus på 50-60 talen Även om jag var flicka så gick vi på alla matcher och hejade på vårt lag. Och varmkorven...mmm, jag kan än idag känna hur gott det var, just utomhus. Och på söndagarna ibland, pjäxdans på hockeybanan med orkester och allt....vilka tider det var. Efter det vet jag inte hur många hockey och fotbollsmatcher jag varit på med en sporttokig familj. Och nu är det barnbarnen, damfotboll, pojkfotboll och hockey på vintern.

    Ha en trevlig fredagkväll . Jag ihop med Let´s Dance
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta, Sonja och alla ni andra mina vänner!
    Förväntningar skriver du Gösta. Ja, förväntningar har jag nog haft så länge jag kan minnas och har så än idag. Förväntingar på vad dagen ska innehålla, antingen det är bemärkelsedag, jul- nyårs- eller midsommarafton, eller förresten vilken dag som helst! Förväntningar är ett stort ord, och jag tar det gärna i min mun.
    Just nu har jag sett Let´s dance och jag kan känna viss förväntan på vad resultatet blir om en stund.
    Hoppas ni alla haft en bra dag, vi har haft regn, snö, sol, blåst, snö igen, men jag förväntar mig att vårdagarna inte är så långt borta nu!
    Varma kramar till er alla från Iris

    SvaraRadera