torsdag 12 april 2012

Dagboksbloggen

                                                                  Dagboksbloggen 12 april 2012. Vid närmare påseende av det som rör sig och händer runt ikring en vid varje andetag så är det säkert många lungor och luftrör som syret passerat innan det kommit till just din lunglob. Går det att tänka så egentligen? Det är klart att försöka går ju. Carpe diem                                    Klockan är 23.39

14 kommentarer:

  1. I grundskolan läste jag om att syret byts ut, men resten av luftmolekylen består. Så vid det här laget har alla i hela världen någon gång andats in någon eller några av de luftmolekyler som Gustav Vasa någon gång under sin livstid hade i sina lungor..

    SvaraRadera
  2. Tänkvärda ord, har haft samma tanke många gånger. Ha det bra alla här. Inger

    SvaraRadera
  3. Morrn Gösta! Ja du tänkvärda ord du skriver. Jag har ofta tänkt på samma sak, t ex när man sitter trångt på en buss, inom lasarettet, ute bland folk, på större möten m m. Man måste ju andas! Vore intressant om man kunde göra en "mätning" av luften omkring en och se vad den innehåller. Förmodligen skulle man sluta andas av förskräckelse.
    Har ofta tänkt på Grönland t ex där finns inte många sjukdomar, hur är deras luft?
    Ja, vi får fortsätta grubbla över det.
    Idag är det städdag hemma, måste börja med det, inte det roligaste, men det måste göras.
    Verkar bli litet chans till sol idag, ingen värme nu bara 4 gr.
    Hoppas, att ni alla tar extra hand om varandra och är försiktiga - det är fredagen den 13:e - om ni är skrockfulla!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta !Vill inte tänka på vad man andas in,
    Tänk när man sitter i ett flygplan FYYY har varje
    gång blivit förkyld ,där blir det ju så koncentrerat
    Trots luft konditionering .Nej vi öppnar fönstret
    med ett leende och inbillar oss att luften är frisk

    Kram alla vänner /Gulli

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta, Sonja och ni andra vänner i bloggen
    Jag är lite benägen att hålla med dig, Kent Filipsson...Vi andas alla samma luft och någon gång blandas det säkert, om inte syret så luftmolekylerna. Stämmer mot min teori att vi alla männnislor hör ihop, vi har samma grundläggande behov, tankar önskningar m.m

    Är nyss inkommen från en promenad i regnet. Så lätt det är andas när det regnar, då är luften full med syre. Regnet spolar bort damm och smuts. Vatten överhuvudtaget är livsviktigt.
    Skönt med lite regn för alla allergiker också, nu exploderar snart naturen ute och på en del träd har bladen redan slagit ut.
    Ha en bra dag alla och var lite extra rädda om er, idag fredagen den 13:e.....

    CARPE DIEM !
    Kram Maggan

    SvaraRadera
  6. Ovan kommentar är från Maggis, har många smeknamn så ibland blandas de ihop, när man nu en gång har blivit döpt efter en av Hagasessorna...
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  7. Hejsan Gösta, Sonja och alla rara vänner här...

    Tänkvärt,men äckligt, jag brukar tänka på det när jag sitter i bussen, eller när jag står i kö, alltid är detr nån som kraxar och nysesr..usch..
    Jag är nyss hemkommen från en cykeltur i den friska!? luften, solen skiner men det blåsesr kallt.
    Idag ringde man från rehab och berättade att jag fått beviljat handtag, 2 st, i badrummet, så att jan inte halkar när jag ska i badkaret, jättebra. Har också fått toa-sitsförhöjning med armstöd, och duschbräda vilket underlättar när man har dålig höft och rygg. Hoppas att alla landsting är frikostiga med hjälpmedel, jag får göra tummen upp för Västra Götalandsregionen, man gnäller ju annars för det mesta.
    F ö blir det en lugn kväll, hur är det lyssnar ni fortfarnde på Karlavagnen och tycker ni det blivit bättre? Jag tycker det är betydligt sämre, man pratar i mun på varandra, och rent allmänt käbbel, rörigt. Förstår fortfarande inte varför dom ändrade programmet.
    Det blir till att kolla Let¨s Dance, och minnas när man själv "gled" omring på dansgolvet..:))
    Ha de´gott nu alla.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och Sonja!
    Tänkvärda ord idag om syrets väg till just mina lungor, och framför allt så är dom helt sanna. Konstigt att vi inte är mer sjuka än vi är egentligen.
    Hoppas ni har det så bra ni kan, att det inte ösregnar på er som det gör här hos mig, men å andra sidan så är det ett riktigt vårregn så man ska inte klaga.
    Ingalill undrar om Karlavagnen. Nej, jag har slutat lyssna, programledarna är så upptagna av sitt eget prat så den som ringer in knappast får prata till punkt och helt plötsligt blir dom bara avsnästa med tack för du ringde. Helt värdelöst. Jag tycker det är jättetrist på ett program som tidigare var så oerhört bra. Och min kritik gäller samtliga programledare (även om jag tycker att en är värre än de andra) och likaså programämnena som är samma varje vecka.
    Gösta, Sonja och ni alla andra vänner - ha en fortsatt bra dag och kväll.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  9. Hej igen Gösta, Sonja och alla kära vänner här!
    Här regnar det ordentligt och är riktigt ruggigt, har nyss varit och handlat för helgen, ville bara in - fort!

    Jag är så glad för din skull Ingalill, att du har fått dessa hjälpmedel, det kommer att underlätta mycket för dig!

    Ja, jag håller helt med både Ingalill och Iris om Karlavagnene! Det här personliga, trevliga bemötandet finns inte kvar längre. Det pratas i mun på varandra, den person som ringer upp blir ofta "avsnoppad" i sitt samtal och till och med abrupt avbruten med "att det är många samtal som väntar"! Jag tycker inte alls det är roligt att lyssna på Karlavagnen, varför de ändrade programmet fattar jag inte! Kanske de andra programledarna blev för omtyckta?!
    Nu ska ni ha en så bra dag som det går allesammans.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta o Sonja !
    Det bli bara en hälsning och en önskan om en trevlig kväll.Skall titta på Let"s dance om jag orkar.Känner inte så alert i dag.Har ont i höger skuldra och arm,men får hoppas att det är övergående.
    Men önskar er båda samt övriga här en bra kväll.
    Kram och hälsningar från mig. Doris

    SvaraRadera
  11. Sven Lindh i Mora här
    IDAG SKA JAG VARA MOTVALL KÄRRRRING!!!
    Jag tycker för det första att nya KARLAVAGNEN är väldigt bra, mycket bra. Låt mej motivera. När hade vi till exempel Birgitta Ulvsson som bisittare senast, denna finska gigant som alltid är lia intressant att lyssna till. När hade vi bisittre som Erica Johansson denna underbara idrottsprofil eller Annika Andersson excellent komedienne. Eller när hade vi i Karla en sådan programledare som ERik Blix som satt vid ratten nyligen, alltid påläst, alltid engagerad, alltid närvarande. Det var bara några exempel.Jag är supernöjd med Nya Karla
    Nästa sak
    Ni pratar om luften och jag är GLAD och LYCKLIG att JAG får andas samma luft som ni mina vänner och som alla mina medmänniskor och alla djur på denna jord. Det är för mej inte ett dugg äckligt utan endast UNDERBART att jag, lilla jag ingår i denna helhet och att min luft är er luft och alla vackra kvinnors luft...Och en underbar tanke rinner upp i min hjärna. När jag pissar på morgonen så är det kanske så att just detta piss dricker en fet kines om 200 år som sitt morgonte
    Det är underbart och inte äckligt

    Yeeepiiie våren är här och jag är jublande glad
    Kan jag få dela med mig av min glädje och optimism och min luft....

    carpe luften

    Sven Lind

    Nu stundar kvälle och ett underbart Karla med Peter Wahlbeck

    Jag är så spruuuuudlande glad
    Ett mirakel..herrrrrrrrrrrrrreGUUUUd

    SvaraRadera
  12. Vilken livslust Sven..härligt att läsa
    Kanske är det människors motvilja mot förändring som gör det svårt att acceptera det nya. Särskilt om något varit bra kanske det är svårare, man har svårt att ge det nya en chans. Många man talat med och flera insändare i tidningarna säjer samma sak. "Jag saknar Anja Kantor, Sven och Stina Wollter, Marcus Birro, Karl-Peder. Det var som man kände dem, de lyssnade och lät en tala till punkt. För många ensamma, sjuka och gamla betydde "gamla" Karla mycket och det är svårt att acceptera det nya. Inte så lätt att efterträda dessa giganter heller, vi får tro att tiden ändrar på inställningen
    Nu blir det In Treatment (repris SV2 19.30) tycker mycket om detta och sedan Lets Dance så klart

    Kram till alla och trevlig kväll
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta .Hoppas att Ni har och haft bättre väder än vi haft här runt Norrköping.Regnet har vräkt ner hela dagen och de blåser kallt.
    M a o mycke luft omkring alla.
    Håller fullkomligt med Sven om att Karlavagnen är mycke mycke bra.
    Men som vanligt så är människor så oerhört rädda för förändringar.Mycke av "tramset" är borta för de höll på att bli riktig snyftradio mot slutet.
    Som Sven skriver vilka fantastiska bisittare som suttit med programledarna.
    Ja de är vad jag tycker men jag kanske har fel.
    Med många hälsningar från en som inte är rädd för att hänga med i tiden och låta var sak ta sin tid.
    Och hoppas kvällen och natten blir bra för Dig Gösta och Sonja. Roger.
    Läser Dina inlägg nästan varje dag men har inget att skriva vad gäller kommentarer förutom kritiken mot Karlavagnen som jag inte tycker är befogad.

    SvaraRadera
  14. Maggan, jag såg att du frågat om Gustavs grabb av Leif GW
    Jag fick boken av min bokälskande granne inunder som läser jämt och som älskar Leif GW precis som jag. Jag har inte läst boken själv än men den är fantastisk säger min granne och man liksom hör Leif GW i varje mening.
    Min radiofavorit är ju Sven Wollter som man tyvärr retade så han sa upp sig direkt från sitt program. Jag tyckte att Wollter i P4 på lördagar var ett höjdarprogram med Sven. Men jag får väl vänja mej jag med... Hörde på Röhr senast och då gjorde hon ett superbra program om Bilen. Mycket bättre än det som Karla med Wahlbeck "slarvade till" när de hade temat Bilen. Jag försöker vara öppen för förändringar men det är svårt. Jag klagade högt till SR när man ändrade Karla. Skrev som en galning till dem men så började jag att tycka om det "nya" och då var jag inte sämre än att jag skrev och talade om för SR "att nu gillar jag det nya Karla"

    Ingen skriver något om UNDEBARA "Epstein i p1" som går klockan 15.00 tisdag o onsdag med bisittare Tomas Nordegren. Epstein är så härligt "på" hela tiden. Energisk som en nypondryck och påläst och intresserad. Hon engagerar och tar upp viktiga och roliga saker i sitt program och gör det på ett högst personligt sätt. Vill ni ha en vitaminchock så lyssna på Epstein i p1 15.00 varje tisdag och torsdag.
    OCH HON ÄR UNIK ÄVEN NÄR DET GÄLLER ATT SVARA PÅ MAIL. HON SVARAR ALLTID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Radio är bra....Radio är bäst

    carpe diem

    Sven Lindh

    SvaraRadera