torsdag 19 april 2012

Dagboksbloggen

                                                                  Dagboksbloggen 18 april 2012.    Dagen rätt så händelselös. Men det kom ett sorgligt meddelande att skidåkaren Jenny Olsson efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 32 åri cancer hon kämpade både i spåren och i livet hoppas det fick bli stilla och smärtfritt. Carpe diem                                                   Klockan är 00.35

5 kommentarer:

  1. Hej Gösta, Sonja!
    Ja det var en chock att höra att Jenny avlidit, bara 32 år gammal! Jag visste hon hade cancer, men inte att det skulle gå så här. Jag minns hennes fantastiska 5:e plats i Val di Fiemme 2003, hon tog också 5 SM guld om jag inte minns fel, hon var en riktig kämpe. Vi får minnas allt hon gjort och skänka tankarna till hennes man och lilla barn. Livet är orättvist ibland.

    Idag har vi soligt här, var ute en sväng och det var skönt, men litet svalt. Att våren är här det märker jag på att duvorna som har sitt bo ovanför mitt köksfönster, använder fönstret som toalett! När ungarna kläcks brukar det bli än värre!
    Nu ska ni ha en fin dag alla vänner här, ta vara på den och varandra!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta & Sonja....Hoppas er dag börjat bra.
    Ibland är livet verkligen grymt, när särskilt unga människor och barn dukar under för cancern. Det verkar så vanligt att många yngre drabbas nu, särskilt kvinnor med aggresiv bröstcancer. Därför är det så oerhört viktigt med forskning och att regeringen satsar på den. Även en man George Schottl är viktig i denna kampen, då han trots eller kanske tack vare sin egen cancer jobbar så aktivt för cancerdrabbade och söker ständigt nya rön och kliniska studier.

    Igår ringde det på dörren, tittade ut men såg ingen. Då stod en liten parvel där som knappt räckte upp till ringklockan och sålde majblommor. Naturligtvis köpte jag några stycken och såg glädjen lysa i hans ögon. Det var ytterligare ett vårtecken trots lite kyligt väder idag

    Önskar er alla en bra dag
    Kram Maggis

    CARPE DIEM !

    SvaraRadera
  3. Sven...Rusta brukar ha billiga enkla mikrovågsugnar som bara är för att värma mat i, jag använder också bara min för upptining. Och bloggen om George Schottl som du hänvisade i en länk till igår brukar jag också läsa. Han är en riktig kämpe
    /Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Hoppas ni har det gott och att ni kan njuta lite i stugvärmen. Det här aprilvädret tycks hålla i sig, hörde nyss att det varnas för mer snö. Här är det regn än så länge, men rått och kallt.
    Fick idag med posten en vädjan från Barncancerfonden om bidrag till deras verksamhet, för några dagar sedan var det från hjärt-lungfonden. Alla forskningspörojekt behöver pengar och jag tycker svenska staten och svensk industri skulle bidra mer till våra forskningsinstitut,bättre det än att hjälpa till att finansiera "märkliga" projekt i andra länder i världen av mer suspekt karaktär.
    Nu får vi hoppas att även om april fortsätter ett tag till så kanske vädret kan likna lite mer av den vår som vi så gärna önskar oss.
    Ha en fortsatt bra dag och kväll Gösta, Sonja och alla mina övriga vänner. Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och Sonja !
    I dag har kopplat in Lexmarks skrivare, fax och kopiator.Men klarade inte av allt själv då är det bra med hjälpsamma grannar. Mutade honom med hembakat och kaffe, vilket han inte tackade nej till.
    Vi har varit ute med några familjer medlemmar för att fira barnbarnet som fyller 26 år i dag.Det blev lunch på ett litet trevligt ställe. Vi gör så att när någon av oss fyller så går vi ut och äter en bit mat.
    Annars har dagen varit lugn och helgstädningen är klar,bara att njuta.
    Hoppas att din och Sonjas dag varit bra och att vädret inte varit allt för ruggit. Här är det kallt och blåsigt men det är väl så april vädret brukar vara.
    Gott att man kan vara inne i stugvärmen. Nu får det bli en kväll med TV-tittande och fortsatt läsning av Gustavs lille pojk Wille vingmutter.
    Önskar dig och Sonja samt övriga här en bra kväll.
    Ha det så gott kramar och hälsningar från Doris.

    SvaraRadera