måndag 23 april 2012

Dagboksbloggen

Ett typiskt vindskydd för en scouthajk.
                                                 Dagboksbloggen 21 april 2012. Idag är det S:t Georgsdagen scouternas dag. Det är en organisation för fostran av barn och ungdomar för att bli försående för natur och mäniskor för att få respekt för livet i alla former. Genom olika verksamheter i naturen genom utomhushajker och lägerverksamheter både på lokalt plan och genom stora jamboreläger med deltagare från hela världen. Genom scoutverksamheten knyts även kontakter med utsatta i samhället. Genom att stötta de olika kårerna bidrar man med förståelse mellan varandra.Carpe diem           Klockan är 23.32

7 kommentarer:

  1. God morgon Gösta ..vilken fantastisk fin text och vilket innehåll som vi alla kan ta till oss.
    Kommer så väl ihåg hur fantastiskt fin sammanhållning de var bland småscouterna när mina barnbarn var med och fick lära sig att vara rädda om varann och om naturen med allt va de innefattar.En bra start i livet.Vet Du Gösta om de fortfarande drar till sig barn och ungdomar.
    Hoppas att dagarna är bra för Dig om än jag förstår att saknaden av Sonja är stor.
    Men nu håller jag tummarna för att värdena är bra så att hon snart är tillbaks till Dig och vårarbetet ute vid stugan kan påbörjas.
    Stor kram till Dig och en hälsning till Sonja när Du pratar med henne....Ulla

    SvaraRadera
  2. Gomorron Gösta....Scouterna är en fin rörelse som lär oss att vara rädda om och överleva ute i naturen
    Ulla...Scoutrörelsen finns fortfarande kvar. Mitt barnbarn har nyligen gått där några år, hon älskade det och att ha övernattning och hajk ute i naturen. Nu har hon slutat,hon har blivit lite äldre.
    Jag själv , när jag växte upp gick på något som hette angsgarsjuniorerna, det var visserligen inom kyrkan, men vi fick åka på läger av olika slag och göra upp lägereldar samt mycket pyssel och knåp

    Idag är det enl Google 132 år sedan en rekorderlig smålänning, Gideon Sundbäck föddes. Han var svenskamerikan och uppfinnare o industriman. Han utvecklade och förbättrade det fantastiska blixtlåset. Hur skulle det vara om inte det fanns ?
    i jackor, byxor, väskor, ryggsäckar, läderstövlar m.m

    Gösta, ha en fin dag och hälsa till Sonja
    Må så gott alla, idag kan det bli upp till 15 gr Kanske tar jag fram cykeln och tar en liten tur förbi ljuvliga vitsippeängar med vinden svepande runt håret
    CARPE DIEM!
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  3. God förmiddag Gösta och alla andra vänner här!
    Ja, det var verkligen fina ord du skrivit i dagboken idag, Gösta. Ja, jag vet att man firar St Georg idag även i England vad jag förstår.

    Ett av barnbarnen var med i scouterna, men jag tror att han nu enbart intresserar sig för fotbollen. Däremot vet jag att mina barn var med i skogsmulle. Där var vi flera föräldrar ute i skog och mark och barnen fick lära sig mycket - även vi vuxna! Två av mina barn är fortfarande "naturmänniskor".

    Jag tycker själv om att vara ute i naturen, den ger oss så mycket, det händer alltid något där. Nu på våren är det fullt av liv, i varje buske, i varje träd, på marken.

    Idag är det soligt här, +11 gr och jag gick en riktigt lång promenad ut i skogen för att njuta. Bara att sitta där på en stubbe, njuta av alla ljud, känna dofterna, ja det ger energi det.

    Jag hoppas Gösta att du också har fint väder och kanske kan vara ute litet. Du får hälsa Sonja och önska henne lycka till med konverteringen. Förstår att det känns tomt (om hon redan rest), men hon är snart tillbaka igen.

    Nu blir det att fixa till litet lunch, skall till min dotter sedan och fixa i trädgården deras.
    Ha en fortsatt bra dag alla och idag ett soligt leende och ett carpe diem
    från
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Jo....men vi tog fram cyklade och pumpade däcken, på med sadelskydden med gel i och så cykelhjälmarna. Nedför backarna i vinande fart, förbi vitsippeängarna på flera ställen. Så tog vi in på den gamla järnvägsbalken som är omgjord till gång o cykelväg(lite för stenig dock). Och slutligen cyklade vi förbi ortens scoutstuga där de byggt 3 nya vindskydd. Den ligger belägen vackert på en höjd
    Gösta..var du scout som barn,Alltid Redo ?
    Det stämde också 15 gr idag och sol...Ha en skön kväll alla vänner
    Stor kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Tack för din påminnelse om S:t Georgsdagen och scoutrörelsen och även ni andra som berättat om såväl scouter som skogsmullar.
    Jag var så kallad Blåvinge först och minns hur kul vi hade med killscouterna som kallades Vargungar. Sen när vi blev lite äldre var ju nästa steg att bli ”riktig”scout”. Varje S:t Georgsdag hade vi en högtidskväll i vår lilla stadspark, där också stans präst (också han scout) medverkade, han var för övrigt pappa till en av mina bästa kompisar. Ibland var det riktigt kallt och också snö, men som Blåvinge, Vargunge och scout var man ju ”alltid redo”! Härligt med barndomsminnen.
    Hoppas ni alla haft en lika solstrålande dag som vi haft här, men nu kryper kvicksilvret neråt i termometern, så det är nog risk för lite nattfrost.
    Ha en riktigt bra kväll alla.
    Varma kramar till dig Gösta och dela dom via etern med Sonja, även alla ni andra här får också en varm kram från Iris

    SvaraRadera
  6. Vandrande pinnar har vi hört talas om ..men jag fick just höra från Jämtlands Inlands Scoutförening att vår Gösta kallades för "den vandrande TÄLTPINNEN" Ja han var ju redan i ungdomen så lång...över två meter att han på de olika scoutlägren fick vara tältpinne. Men det gjorde inte Gösta något att han fick stå och sova för han var van hemifrån. Det fanns nämligen inte så långa sängar på den tiden så han brukade stå i ett hörn och sova.

    Jag var med i patrullen Björnen som scout i Mora men min period blev kort då jag under ett prov med knopar råkade slå knut på mej själv och blev hemskickad. Därefter blev det bara fotboll för mej. Heja Chelsea ikväll Christina....du som gillar fotboll...

    Detta var historien om den vandrande tältpinnen..

    Carpe Diem

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  7. Du är otrolig Mora-Sven, får kalla dig knop-Sven hädanefter.
    Paus i matchen 2-1 till Barcelona, vinner Chelsea ikväll går de direkt till final! Måste fixa mera kaffe nu i pausen! Heja Chelsea! Snyggt mål i sista sekunden, men... det återstår ju några minuter till.
    Gösta, hoppas att du kanske följer sporten med, det skall ju vara sport på Karlavagnen med ikväll.
    Ha det bra nu alla vänner!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera