måndag 2 april 2012

Dagboksbloggen

Dagboksbloggen 02 april 2012. Att titta på hur naturen genom sin kamp försöker återta det som tillhör våren är rätt intressant. Att se hur snön sveper in och tycker det är tidigt för snöfrihet. Det gäller att hålla ordning så ingen tränger sig före i kön.Det kan ju bli lite gnissel om någon landsända skulle bli snöfri i fel ordning. Vi får nog upprätta snökoll efter vägen. Carpe diem  Klockan är 23.51

8 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Ja, Gösta jag håller med dig om "kampen" som försiggår i naturen! Så intressant att följa. Jag är själv mycket ute i naturen och ser alla skiftningar. Det har blivit stora förändringar märker jag sedan jag var barn. Varmare och inte så stora skillnader mellan årstiderna längre, tyvärr.
    Ibland tänker jag, eftersom Sverige är så långt, blir det ibland litet av "omvända världen" här.
    Tänker t ex på fåglar och vissa växter som kommit upp hit tidigare än vanligt, då temperaturen var varmare än normalt. Hur går det för dem!

    Kan tala om, att jag i morse när jag var ute såg årets första sädesärla, det kändes riktigt fint, men med -5 gr ute ute, stackars fågel.

    Hoppas, att din natt har varit skaplig Gösta och att både du och Sonja får en dag med sol, kanske kan vara ute litet med. Måste fråga: har ni mycket snö kvar? Här är det snöfritt, men bara några mil härifrån finns det fortfarande snö

    Ha en bra dag, alla mina vänner, ta hand om varandra!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta...Vårvinterbetraktelser genom fönsterruan, så fint att kunna se årstidens alla växlingar när man tittar ut. När snön yr och far nu vet man ju att den inte kommer att ligga kvar när våren är i sikte. Det känns hoppfullt att känna att vi har våren och sommaren framför oss. Naturen är ett enda stort under....
    Trots snön som far omkring så önskar jag alla en bra dag, solen brukar dyka upp framåt dagen

    CARPE DIEM !
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  3. Blåkulla....Vet ni att jag varit på Blåkulla, Blå Jungfrun i Kalmarsund.Denna mytomspunna ö som sticker upp som en kupol ur havet när man färdas med bil eller cykel längs hela kustvägen på norra Öland.
    För ett antal år sedan var vi i Byxelkrok på semester o bestämde att äntligen besöka denna plats. Vi åkte båt över stormiga böljor, och det blåste så att kaptenen hade svårt att förtöja. Vi gick omkring där med havet runt oss. Grottöppningar lite varstans där trollen sägs ha sin boning. Carl von Linne´upptäckte denna säregna ö och vi fick i hans labyrint av stenar som sägs innebära lycka. På ön fanns också fina stenar slipade av havet ovala och runda och släta. Jag är lite stentokig och bär med hem från alla möjliga ställen,men inte härifrån. Det innebär olycka. De personer som var framför oss innan vi skulle på båten för hemfärd hade trotsat förbudet. Men de tappade dem på marken, var nog inte meningen att de skulle med. Många som tagit med stenar tyckte de drabbades av olycka och skickade tillbaks dem till ön. Denna påsk tar jag kvasten dit...

    Nu är lite påskbak på gång och doften från kardemummabullarna sprider sig i huset
    Kram /Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej på er alla, läser Göstas dagbok då och då.
    Jag förstår inte varför man skriver negativa inlägg
    om dagboken. Tycker man att det är tramsigt det som skrivs, så låt då bli att kolla denna blogg.
    Jag önskar dej Gösta och Sonja en riktigt Glad och Skön Påsk, även alla ni andra som är med på denna sida.
    Hoppas att våren snart kommer till oss alla, och att vi
    kan enas om att inte skriva illa om någon.
    Påskkramar Viola i Torslanda

    SvaraRadera
  5. Hej Sonja o Gösta och alla andra som finns med på sidan. Jag ligger nu och tittar ut på helikopterplattan på Karolinska och väntar på att några från Blåkulla ska landa så jag kan få bjuda på en kopp kaffe, men dom kanske inte kommer förän på Torsdag. Jag har nu fått mer cellgifter,och en strålning nu på Torsdag som ska ta bort smärtan i benet. Jag går nu med kryckor eller rullmoppen, tänk om man hade varit först med den uppfinningen, (rullatorn).Har jag tur så kanske jag får åka hem till påskafton men vi får se vad som händer.Det är tydligen väldigt många som sitter i samma sits som oss. Alldeles för mycket unga människor.Det känns när de små barnen sitter och tittar på pappan som ligger med en svår cancer och inte vet något om utgången.Vi får hoppas på det bästa för alla. Ha en Glad påsk Gösta o Sonja och alla andra som finns med.
    MVH. Gert.

    SvaraRadera
  6. Hej Gert, du ska veta, att jag förstår precis hur du känner det! Cellgifter och strålning, det tar verkligen på en människa, men de tar också på cancern! Jag har själv genomgått samma sak som dig - fast det var länge sedan nu - så jag förstår dig. Rollatorn är en fantastisk uppfinning, visste du att det var en svensk som uppfann den?
    Nu hoppas jag, att du får komma hem på påskafton, det vore verkligen skönt för dig!
    Jag har idag varit och besökt en vän till mig som är på lasarettet här, han kan nog inte komma hem på ett bra tag, men läkarna är så duktiga. Ibland tänker jag, att jag borde nästan skämmas,när jag själv har det så bra och så alla människor som kämpar Livet är orättvist ibland!! Vår käre vän Gösta är ju ett praktexempel på en person, som verkligen gör det.
    Jag önskar er alla här en GLAD PÅSK och att den blir så bra som möjligt för alla!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  7. Gert...vad bra att du skriver här i Göstas blogg och bra för Gösta också. Du verkar vara en så ödmjuk person. Ja, vad svårt det är när unga människor drabbas och jag tycker det är många både unga mammor och pappor. Så tycker man inte det ska vara när de har små barn. Då tycks livet så orättvist. Men alla vill ju ha sitt liv, både unga och gamla...
    Hoppas det går bra för dig, du får söka stöd hos vår trygge Gösta..
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och alla andra som skriver här! Första gången jag skriver men jag har följt bloggen sen 2009. Då hade jag brutit nacken men kom undan med livet i behåll. Dock kunde jag inte sova på nätterna och började lära mig lite om datorn, något som jag inte haft tid med förut. Det var då jag hittade din blogg Gösta. Och jag kände att om du hade sådan kraft att orka vidare så måste väl jag också klara det.Tack för att du gav mig livskraft och tack för att jag får läsa din blogg varje morgon!
    Det är också roligt att läsa kommentarerna från alla trevliga människor här, ni känns som mina vänner också!
    Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
    Jag putsar min kaffepanna och borstar katten och på torsdag bär det av! Hoppas Få träffa Maggis i Blåkulla! Har skaffat GPS. Förra året hamnade jag i Påskallavik, det ska inte hända igen!
    Kram på er alla!
    Nina

    SvaraRadera