lördag 28 april 2012

Dagboksbloggen

                                                           Dagboksbloggen 28 april 2012.  Att ta tillvara det som erbjuds på bloggen hela tiden är ganska svårt när man inte är insatt i alla ämnen. Så den upplysta personen är svår att hitta. Kanske efter en kortare tid så går det att finna någon. Carpe diem   Klockan är 23.20

5 kommentarer:

  1. Hej Gösta..hoppas natten och förmiddagen varit så bra de går.
    Och att Du orkat att komma ut på farstubron och fått lite frisk luft, om nu vädret tillåtit de.Här är de strålande sol men vi bor ju i ett avlångt land så vädret kan ju vara väldigt olika.
    I morgon får Du minnas tillbaks på alla de Valborgsmässoafton Du tillbringat i Uppsala...med springet i Carolinabacken m m...
    De e inte riktigt lika som när vi var unga..nu måste de till så mycke sprit för att ha de roligt.
    Hoppas Du kan se nån brasa hemifrån Ditt fönster, ibland så räcker de för min del.
    Ha en bra dag och hälsa Sonja så gott..kram Ulla

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta...idag har vi ett omväxlande väder här,regn & sol om vartannat. Låter spännande det Ulla skriver, Läste du i Uppsala ? Vore roligt om du berättade lite, vi vet inte så mycket om din ungdomstid.
    Att försöka leva sig in i någon annans upplevelse...jag kan se Christina framför mig där hon sitter på "sin" stubbe i skogen med kaffekorgen intill och njuter av tystnaden och skogen. Hoppas vi alla kan förmedla lite av den känslan till dig Gösta också, och roligt att få lära känna andra och få ta del av olika berättelser.
    Imorron så sjunges våren in på allvar. Men för det mesta kan valborgsmässoafton vara kylig och regnig så man får vara varmt klädd där framför brasan. Men jag minns en för många år sedan som var så varm, över 20 gr och vi kunde promenera till elden lättklädda. Och en annan som jag minns som inte så rolig. Vi var barnvakter åt barnbarnen och var nere vid sjön för att se fyrverkeriet. Då hade jag världens ondaste gallstensanfall som höll på hela natten. Efter tillhålsoperation något senare så försvann de hemska anfallen.Fick med som minne hem 4 stora stenar i en liten glasflaska.
    Må så gott alla vänner. Och Gösta, vi håller tummarna för Sonja
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta.. du får inte tro, att jag har glömt bort bloggen! Nej då, fick två av barnbarnen här tidigt i morse, så det blev en massa tonårsprat.
    Hoppas, att du har haft en någorlunda natt och vaknar till en ny dag med nya tag. Tänk så här, för varje dag som gryr, är et en dag mindre tills Sonja är tillbaka. Håller tummarna för henne och du får hälsa också.

    Idag har vi haft sol och vackert väder här, omkring 20 gr. Jag sitter just nu med ett blossande ansikte, tyvärr nya fräknar dyker upp - förstås. Måste tala om, att jag i lågstadiet i skolan hade flätor, dessutom var jag rödhårig och med fräknar, det bäddar naturligtvis för Pippi Långstrump!
    Var hemma hos min yngsta dotter och tillsammans med familjen höll vi på i trädgården! Ansade buskar, träd, flytta litet växter, planterade ut och en massa sådant. Jag upplevde någonting jag aldrig har sett tidigare. Jag skulle ta bort en massa löv från en stor lövhög på baksidan, då det plötsligt började röra på sig i den - ut kommer en igelkott och fem pyttesmå ungar! Det var en upplevelse! Jag lämnade lövhögen så den får de tand hand om senare. Skulle vara litet rolig också, jag slog ner en käpp en bit bort, skrev "varning, igelkottfamilj i lövhögen"! Så nu får vi se vad som händer.
    Den friska luften, solen gör nu att jag känner mig ganska "seg", men en skön dag blev det.

    Jag hoppas att du Gösta haft soligt, kanske blommor tittat fram och om du orkat sitta ute lite och njuta av solen.
    Önskar er alla en god fortsättning på dagen, ta vara på den. Tänker på Gert nu och hoppas att han kan få komma hem nu till helgen!
    Carpe diem!
    Christina V-ås (pippi)

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta o Sonja och alla andra som finns med på sidan. Jo nu har jag fått kommit hem till hus, värme, sol,m.m.Det är en underbar känsla.Men det finns ju mycket som ska repareras i den mån det går. Kryckorna finns med liksom alla hjälpmedel som kuddar tänger sänglyft, ja det mesta som kan göra det någolunda lättsamt. Nu är det bara och se vem som tänder på brasan först i morgom. Vi har nog 5st. att se från fönstret.Hoppas du har några utanför ditt fönster oxå Gösta. En varm sista aprilhälsning till alla som finns med och ha en solig och fin helg. mvh Gert.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Undrar hur din dag har varit, har du kunnat vara ute på förstubron något? Här har varit mest moln och blåst, så jag har mestadels läst och lyssnat på radion. I morgon har man lovat lite bättre väder, så jag ser fram emot det och kanske lite pyssel i trädgården.
    Christinas berättelse om igelkotten och de fem ungarna var ju för söt. Har faktiskt aldrig sett mer än en igelkott åt gången, vi hade en flera år i rad här men senaste åren har vi inte sett någon.
    Härligt Gert att höra att du fått komma hem, hoppas nu allt går bra.
    Gösta, Sonja och alla vänner här i dagboken – ha en fortsatt bra kväll och kanske ni som jag ska se Mästarnas mästare alldeles strax.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera