onsdag 4 april 2012

Dagboksbloggen

                                                                     Dagboksbloggen 04 april 2012. Nu börjar en lång helg som sitter kvar som ett långt minne från barndomen. Där fanns olika saker som fick göras och inte olika förhållningsorder för hela helgen.Långfredagen den längsta dagen som fanns. I dag har vi ventilerat hur det var förr men inte vill ha tillbaka. Nu vill vi se framåt och hoppas på bra dagar för utevistelse och lite plock i trädgården. Hoppas du Iris får krya på dig riktigt och känna dig som hemma liksom alla ni övriga ingen undantagen. Carpe diem                    Klockan är 23.55

10 kommentarer:

  1. Glad Påsk! Visst minns vi långfredagarna på 50-talet - när vi var unga. Inget kul,man skulle bara vara stillsam o lugn. Likaså juldagarna. Nej nu är det riktiga festdagar,aldrig helt lagom.....
    Hälsningar
    Marianne i Varberg
    Glad Påsk till alla Göstas bloggvänner!

    SvaraRadera
  2. Önskar dig Gösta o Sonja en riktigt trevlig Påsk.
    Hoppas ni får en ljus o härlig helg.
    Här i Uddevalla är det sol men kallt i luften har varit köldgrader varje morgon denna veckan. Imorgon har dom ev. lovat snö hoppas dom som skall ut o köra tar det lungt.
    Glad Påsk till alla läsare.
    Lisbeth i Uddevalla

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Ja Gösta jag håller med dig, långfredagen minns jag som barn . en lååååång dag! Allt var stängt, man fick inte göra en massa saker. Jag säger som dig Gösta, nu ser vi framåt, mot värme, sol och all grönska som kommer!
    Iris du har då verkligen haft det jobbigt, ta vara på dig nu och hoppas du slipper mera elände, du har redan fått alltför mycket!
    Idag är det soligt, men hård och kall vind, var och inhandlade ett påskris, det piggar upp inne.
    Ha en riktigt Glad Påsk nu alla, hoppas ni får det skönt och lugnt.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta, Sonja och alla ni andra!
    Här en solig hälsning, om än lite kyligt på utsidan, i övrigt strålande väder. Har suttit en stund mot husväggen och lapat lite solstrålar och njutit med lite bättre ork i kroppen idag. Ja,Christina, nu har det varit lite mycket, men nu är det positivt och framåt som gäller och med leendet på läpparna.
    Tyvärr är det motvind mot Blåkulla, så jag får ställa in min medverkan där ikväll, men hoppas ni andra kommer iväg och får en trevlig kväll tillsammans ;-)
    Men skynda er hem sen, för det ska tydligen bli lite snö säger SMHI.
    Långfredagen närmar sig med stormsteg och det känns väldigt skönt att barndomens långfredagar är ett minne blott, oj vad lång den var och vad tråkigt man hade - fick inte göra något som var kul den dagen.
    Gösta, jag hoppas du och Sonja haft en bra dag och jag lovar att jag verkligen känner mig hemma nu när jag kan vara med och skriva igen!
    Önskar er alla en bra fortsättning på dagen så läses vi här i dagboken i morgon.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. GLAD PÅSK Gösta, Sonja och alla rara vänner här..
    Iris - nu får vi hoppas att "pingisen" är slut, och att du får må gott och vara hemma.
    Ja, jag håller med er om långfredagen förr i tiden, sorgemusik i radion, och stilla, stilla, men jag tror ändå att många skulle behöva ha en sådan dag, detta att göra ingenting.
    Själv ska jag och mina nära och kära äta påskbuffé i morgon på en jättemysig restaurang, Spiskupan, som ligger uppe på Hunneberg.
    Nu önskar jag er alla en underbar helg, snövarningen till trots.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  6. Glad Påsk önskar Ylva från Värmdö.

    SvaraRadera
  7. Glad Påsk Gösta och Sonja o jag hoppas ni får en fin påsk, inomhus förmodligen (kyligt ute)

    Långfredagen minns jag också som väldigt långtråkig som barn, fanns absolut inget att göra. Men så kom vi upp i tonåren och då var det dans som gällde. På 60-talet fanns det hur många dansställen som helst, på sommaren ofta utomhus o jag älskade att dansa.
    Där just på långfredagen ,dans i Folkets Hus mötte jag min ungdoms stora kärlek, så då blev långfredagen speciell. Jag är glad att ha fått upplevt den första kärleken o minns den tiden med glädje.

    Önskar alla som skriver i bloggen o blivit vänner, även de som bara skriver någon gång samt de som bara läser den en riktigt GLAD PÅSK. Även till dig Sven i Mora...(du håller låg profil numera, synd)

    Stor kram
    Maggis

    SvaraRadera
  8. GLAD PÅSK mina vänner
    Nu ska Ni ha det gott och vila upp er tillsammans med nära och kära. Själv äter jag inte ägg men jag hoppas ändå att Ni som älskar detta får till äggen precis som ni vill. Jag har ju mitt kaffe jag och nyponsoppa med glass...
    Jag fortsätter läsa bloggen och väntar på att FEM män ska "våga" skriva några rader samma dag...innan jag återkommer......
    Tack Maggis att du minns mej än....
    Jag minns ännu, jag med, hur vi möttes där i Folkets Hus och dansade...!!!????

    Carpe Diem

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  9. Hej Sven!
    Vill bara säga att även jag saknar dig och dina trevliga, underfundiga och sakliga kommentarer här i dagboken! Och jag är övertygad om att alla både minns och saknar dig.
    Glad påsk till dig med kram från Iris
    PS Jag var ju tyvärr inte med där på dansen i Folkets Hus ;-)

    SvaraRadera
  10. Sven, håller med de övriga ovan, vi saknar dina lustigheter och finurliga kommentarer. Skriv snart igen, det sporrar alla andra herrar, jag är säker!
    Glad Påsk på dig också!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera