torsdag 26 april 2012

Dagboksbloggen

                                                        Dagboksbloggen 26 april 2012. Någonting osaligt har legat över dagen i dag. Det har känts som att vara bevakad av något. Antagligen är det intryck från dessa olika mediumprogram som gör sig påminda medan man halvsovande försöker att få något att hända här där det är alldeles tomt på besökare. Vad som sker är i stort sett dessa besök var tredje dag för plåsterbyten och behandling av benen vilket tar väldigt kort tid sedan är det bara att invänta nästa gång. Det är umgänget under veckorna med andra människor. Carpe diem  Klockan är 23.43

15 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Jag hoppas att du har haft en skaplig natt, bra att du får hjälp med plåsterbyten och omläggning av benen, men.... Nu när Sonja inte är hos dig förstår jag hur långa dagarna blir för dig! Tänker mycket på dig ska du veta! Bodde jag närmare, så kan du vara säker på, att jag skulle dyka upp och ta en fika med dig och kanske lösa litet korsord. Får du möjlighet så köp Mästarkrysset - en korsordstidning med verkliga utmaningar, ett bra tidsfördriv också.

    Ja du allt man tar till sig via media kan ibland bli för mycket! Tyvärr är det mest om våld, olyckor och så rättegången i Oslo! Jag brukar leta upp natur- och historieprogram istället, dessa ger mer!
    Ja snart väntas helg med flera dagars ledighet för många och jag hoppas, att du får några trevliga besök, Gösta!
    Idag är det soligt, verkar bli en fin dag, men säger man nästa vecka får vi värmen hit - mycket efterlängtat.
    Hoppas att dagen blir så bra det går för dig Gösta och naturligtvis för alla andra vänner här i vår lilla "familj"!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Gomorron Gösta....Jag påverkas också starkt av denna rättegång i Oslo. Igår såg jag ett program som visade tre personer som överlevt och deras berättelser. Vad de upplevde är så ofattbart grymt. Jag vaknade inatt med mardrömmar som jag tror kommer från detta. Jag var tillfångatagen och kom inte loss Vi får försöka titta på något som är lite roligare i stället...
    Jag trodde nog att hemtjänsten kom varje dag nu när du är ensam, kanske med lite mat. Du får försöka fördriva tiden så gott det går, kanske med lite extra Skypekontakt med Sven & Gulli. Det blir ju någon form av kontakt i alla fall. Och mail och telefonkontakt med någon person, som gör att den långa dagen går lite fortare. Korsord eller Sudoko, läsa lite, lyssna på radio och musik. Och vips så är Sonja hos dig igen. Ha det så bra du kan...vi tänker på dig och Sonja, hoppas det går bra för henne
    Kram till er alla
    Maggis
    CARPE DIEM !

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Förstår att det är ensamt och långtråkigt när du inte har Sonja hos dig.Synd att det krånglar till sig för Sonja,när proverna var bra.men vi får hoppas att hon snart är tillbaka hos dig.
    I går var jag och mitt barnbarn med sonen i Ullared den stora och välbesökta affären.Bussar med folk från norr till söder och bilparkering full av bilar.
    Men det var ingen trängsel det gick bra att handla.
    William sex år tog väl hand om sin g.mormor och leksaksdelen hittade han. Lego är hans stora intresse.
    I dag skall vi på begravning efter en god vän och skolkamrat,så det bli åter en tung dag.
    Men solen lyser och det känns alltid lite bättre.
    Han har också kämpat med sin sjukdom men till sist tog cancern överhand.
    Gösta även jag skulle komma på besök om jag bodde närmare.Men tankarna är hos dig och hoppas att någon titta in till dig eller ett telefonsamtal som förgyller dagen. Ha det nu så gott det går! Snart är Sonja hos dig igen.Hälsa Sonja när ni pratas vid.
    Så är du varmt hälsad och även övriga här.Kramar från Doris

    SvaraRadera
  4. Gösta...nu när jag läser om ser jag att du skrivit mediumprogram(spöken o andar) ej medieprogram som jag i min snabbhet läste det som. Kolla inte på de programmen om du mår dåligt av dem. Leta upp någon rolig komedi istället...finns även på SVT Play

    Idag är det soligt 11 gr fn, och vi har hantverkare här (rättar till ett staket och bygger en ny utetrappa) Nyss har vi druckit 11-kaffe med kardemummabullar till (vet inte men tror att 11-kaffe är något småländskt), vi drack det alltid hos mormor och även idag när vi har släktträffar så börjar vi alltid med 11-kaffe o en massa kakor.
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Det är bra att du, Gösta får dina plåsterbyten.
    Min farmor skulle alltid också ha elvakaffe. Hon kom från Tidan utanför Skövde, som ligger i gamla Skaraborgs län och Västergötland. Hon sa´ också om man hickar så är det någon som tänker på en. Hans i Tidaholm

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Jag blir verkligen ledsen när jag läser din blogg idag. Du är såå ensam. Du skulle ju behöva lite besök av trevliga människor.Var finns ni grannar??
    Kram
    Marianne i Varberg

    SvaraRadera
  7. Min eviga vän på vägen ...livets långa mara...är HUMORN
    Alla borde också få chans att se de samtal som sändes i TV mellan Ingmar Bergman och Erland Josephsson. Så mycket HUMOR...så mycket KLOKHET men även ångest och tvivel och undran inför livet och döden. När Ingmar Bergman mådde dåligt kunde han säga "Nu mår jag dåligt, riktigt djä..dåligt -nu blir det spännande"
    Detta om att ändå kunna se "något intressant" även i all djävlighet. Förlåt att jag skrev ordet.

    NU TYCKER JAG ATT NI SKA GÅ IN PÅ LÄNKEN NEDAN OCH TITTA PÅ MIN INSÄNDARE I MORA TIDNING IDAG OCH ÄVEN EN BILD PÅ EN AV MINA FINA KATTER TICTAC.

    http://www.dt.se/opinion/insandare/mora/1.4655803-far-fastighetsagare-forbjuda-husdjur-i-lagenhet-

    Carpe Diem

    Sven i Mora

    Veckorna går så fort att Anders Eldeman kanske inte hunnit göra ett nytt MELODIKRYSS tills imorgon...jag hann i alla fall knappt skicka in mitt fast jag gjorde det via datorn....

    SvaraRadera
  8. Hej igen Gösta och alla vänner här!
    Sven, jag ska gå in och läsa din insändare.
    Håller med dig också att humorn finns där mitt i all dj....het, med humor kan man försöka lätta upp tillvaron litet.
    Jag har försökt ringa till Gösta idag, men fick inget svar, försökte några ggr, han kanske var utomhus.
    Idag har det varit soligt, men mycket blåsigt, jag tog en promenad, det var skönt och till min förvåning såg jag att en igelkott hade vaknat upp! Han "bor" nog i en av de stora lövhögarna jag såg intill! Plockade också med en bukett vitsippor, men liljekonvaljerna väntar på sig. Jag håller koll i backen bakom huset, där brukar det vara ett "hav" av dem. Brukar plocka några buketter och gå in med till några äldre, som jag vet har svårt att ta sig ut själva.

    Gösta, jag hoppas att du har haft en skaplig dag, kanske varit ute litet. Du får hälsa till Sonja om ni talas vid.
    Imorgon sitter vi väl och grubblar med Melodikrysset, du Gösta gör väl det med tillsammans med dina kryssarvänner!
    Ha en fortsatt bra dag nu alla!
    Carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera
  9. Gokväll Gösta och ni övriga goda vänner
    Hoppas dagen har förflutit för dig och att något hänt som brutit dagen. Sven: har kollat på din lilla söte misse, vad fin i stickkorgen, som ett nystan. Ett dilemma det där med katter och allergi. Min dotter är riktigt allergisk mot dem. När de är och hälsar på hennes svägerska som har katt, måste de ta in på hotell. Tråkigt...Sanitär olägenhet med katter tycker jag det kan vara när de har kanske 10-15 katter. Annars tror jag det är en regel som många
    hyresvärdar sätter upp, utan grund. Såg ett fall i debatt, en kvinna som skulle begrava sin man, ville ha hunden med på begravningen (makens sista önskan) men nekades av prästen just p.gr.a allergi. Nu var det ändå en annan kyrka som uppfyllde hennes önskan Och så på äldreboende...där mår ju pensionärerna så mycket bättre när de får pyssla om ett djur, ex en katt eller hund. Men dina 3 välmående och välskötta katter kan väl ingen säga något om. Flytta aldrig till ett boende där du inte får ta med dina älskade katter, lova mig....
    Imorron, Gösta & Sven är det Melodikrysset som väntar, något roligt att se fram emot
    Jag håller också med ang. Ingemar Bergman o Erland Josefsson, jag såg programmet, otroligt bra....
    Ha en fin kväll alla, ikväll kollar vi Let´s Dance, eller ?
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta, Sonja och alla mina övriga vänner.
    En kort, men varm hälsning till er alla. Förstår Gösta, att saknaden efter Sonja är jättestor, men även om man tycker tiden går sakta, så trillar den ena dagen på efter den andra och vips så är hon tillbaka igen och förhoppningsvis då med en utförd konvertering.
    min dag har varit jäktisk med hantverkare som kommit och gått, så nu känner jag mig helt slut. Men har nu kollat Let´s dance och det ska bli spännande att se resultatet om en stund.
    Sven, jag har inte läst din insändare än, men ska göra det om en liten stund.
    Sov så gott alla vänner med Gösta i spetsen och varma kramar till er alla från Iris

    SvaraRadera
  11. Sven, var bara tvungen att gå in och läsa din insändare direkt. Jättebra skrivet! Jag måste säga att vissa hyresvärdar är knepigare än andra. OCH dom borde också definiera vad ordet husdjur innebär. Är det bara katter? Även en kungsboa kallas ju av vissa för husdjur, råttor kan också vara husdjur, precis som hundar (jag är hundägare), kanariefåglar, papegojor (som skriker och vrålar i vissa fall), ja listan kan vi nog göra ganska lång.
    Det gäller nog för den här hyresvärden att vara riktigt tydlig, och man kan ju undra - får människor bo i deras lägenheter, eller ska även människor sorteras upp efter något specifikt mönster.
    Ja, du ser Sven, att jag gick igång direkt på din insändare som var mycket bra skriven.
    Plus att det var en jättefin bild på en av dina katter.
    Kram från Iris

    SvaraRadera
  12. Hej igen! Håller helt med dig Iris! Grannen under mig har en papegoja och den hörs verkligen hela dagarna! Tydliga besked från hyresvärden krävs! Jag har alltid haft hund och det har aldrig varit några problem. däremot, så har jag hört, att det finns hyresärdar som anger i kontraktet att det inte får finnas djur av något slag p g a allergi, t ex. Gäller det också akvariefiskar, månne?
    Bra skrivet Sven!
    Kram från
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  13. Christina, bra att du kom på det här med akvariefiskar. Och det för mig direkt vidare till alla former av akvariedjur; krokodiler, spindlar av alla de slag, sen har vi ju apor också. Plus att vi har dom här kamphundarna som vissa envisas med att ha i sin ägo.
    Ja, du Sven, samla ihop våra synpunkter och säkerligen kommer du på fler själv och be sedan den här hyresvärden officiellt via insändare i tidningen att förklara, både vad gäller djur och människor, hur han tänkt sig uthyrning av lägenheterna.
    Nu Let´s dance-resultatet. Natti från Iris

    SvaraRadera
  14. vill bara säga: vandrande pinnar då?
    Kram!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  15. Ett gott skratt förlänger inte bara mungiporna, det förlänger också livet! Eller om det var tvärt om ;-)
    Kram Iris

    SvaraRadera