söndag 13 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                            Dagboksbloggen 12 maj 2012. När svåra smärtor sätter in gäller det att försöka få tankarna på annat håll. Det gör man bäst genom att skapa ett  smärtcentrum som distraherar det första för då förflyttas den första smärtkänslans kraft till det nya stället. Det går givetvis inte att göra så hela tiden för till slut måste de ta slut på plats. Dagen har förutom att syssla med detta sovit en del och distraheras av tvns flimrande ljus. Ute har det blåst och varit blandad molnighet. Carpe diem                                Klockan ät 00.25

6 kommentarer:

  1. Gomorron Gösta
    Ett ordspråk "tron kan försätta berg" Spykologi är intessant,man kan lura kroppen. Ha det nu så bra du kan.
    Inger

    SvaraRadera
  2. God förmiddag Gösta!
    Du beskriver hur du försöker hantera de hemska smärtorna du har, det gör så ont att läsa hur du har det nu! Kan inte göra mig en föreställning hur det måste vara. Du försöker samla tankarna och få smärtan att flytta sig till annan plats för att få det uthärdligt. Gösta, det här gör så ont att höra!! Du ska inte behöva ha det så här, har du hört något mera om att få en morfinpump? Det skulle underlätta för dig.
    Jag hoppas, att du har fått möjlighet att kunna sova litet under natten också. Jag är så glad att Sonja är hos dig, så du inte behöver vara ensam.

    Idag är det soligt här, bara 8 gr ute ännu, skall nog ta en liten promenad senare. En av mina vänner miste sin make för några veckor sedan, tänkte besöka henne och ev be henne följa med ut på en promenad. Försöker bara finnas där för henne, det är så litet, men betyder så mycket.

    Jag önskar dig Gösta, Sonja och alla andra vänner här en bra dag, ta hand om varandra, tänk på att just denna dag aldrig kommer tillbaka.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta !
    Det är ledsamt att läsa att du har det så smärtsamt,hur du försöker hanterar din smärta.
    Hoppas att du ändå skall få en dag utan för mycket smärta.Gott att Sonja är hos dig,det är skönt att har någon hos sig när man mår så dåligt.
    Här är det strålande väder efter kalla och regniga dagar.Jag får ta det lugnt i dag har åkt på en dunder förkylning.Men det är ju övergående även om det ta tid när man är äldre.
    Önskar Sonja och dig en så bra dag som möjligt utan allt för mycket smärta.Även övriga här skall ha en bra dag.Kram och hälsning Doris.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Det gör mig så ont att läsa hur ont Du har. Jag
    hoppas av hela mitt hjärta att det går att få mer smärtlindring.
    Jag har en nära ensamstående anhörig som har samma hemska sjukdom som inte går att behandla men som bara vill vara hemma. Det gick några dagar men han befinner sig på sjukhuset igen.
    Vi ska besöka honom idag, hoppas man finner de rätta orden.
    Man känner sig så fruktansvärt maktlös!
    Väl att Du har Sonja hos Dig! Var rädda om varandra och hälsa Sonja!
    Kram från Elisabeth, en medmänniska från ett soligt Skåne.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Din beskrivning av hur du försöker förflytta smärtcentrum till annan plats påminner mig om när jag försöker få kroppen att slappna av och somna. Men som du säger, ibland räcker platserna inte till.
    Jag hoppas du och Sonja hittar något idag att fokusera på, så att kanske smärtan "sjunker undan" lite för en stund. Jag skulle så gärna ta lite av dina smärtor om det vore möjligt, men tyvärr fungerar ju inte det. Du pratade om en morfinpump för några dagar sedan, har du tagit upp det med sjukvården så att du kan hjälp med ytterligare lindring? Om inte så gör det, du ska inte behöva lida mer än nödvändigt.
    Hoppas ni har lite fint väder idag och att du kanske kan och orkar vara ute en liten stund. Här är härligt försommarväder, men blåser lite försiktigt.
    Ha det så gott ni bara kan du och Sonja, liksom alla andra och ta vara på varandra.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Vår hjärna är ett under, vad vi med tankens kraft kan utföra. Precis vad Inger(psykologi ÄR spännande) och Iris säger här. Tänk alla idrottsmän som ställer in tankarna mentalt. Jag tror vi alla kan göra det när det är nödvändigt. Smärta blir alltid värre när vi är spända och stressade. Vid panikångest så andas vi ofta fel, bara att lära sig andas djupt med magen kan få den den mest stressade människa att slappna av och mota bort ångesten.


    Men Gösta, doseringen på din medicin kanske måste korrigeras. Jag vet också att strålning mot cancersmärtor i skelettet kan göra under. Kanske något att fundera över...fast jag tror inte du var så pigg på det.

    Alla garderober är nu städade och idag åkte 2 stora säckar med kläder till EMMAUS, så här har det rensats. Hoppas jag rensat bort lite skräp invärtes också
    Önskar en alla vänner en fin kväll, kanske med Mästarnas Mästare

    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera