fredag 9 december 2011

09 dec. 2011

                                                                                 Dagboksnotering 09 december 2011. En dag under snö och blåst. Nästan skönt att kunna känna vintern runt knuten och tänka på den sköna värmen under täcket inte behöva fundera på någonting utan bara njuta. Tänk vad skönt. Carpe diem      Klockan är 23.37

6 kommentarer:

  1. let it snow let it snow

    SvaraRadera
  2. Så lite förstår vi av det stora
    att det lilla blir ALLT
    Och detaljer
    blir till mirakel
    varje dammkorn får färg
    och exotiska smaker
    Det innersta
    som var en vrå
    blir till universum
    Och vi förstår
    utan att förstå
    Att det stora
    är just alla de små
    ----------
    sven lind december 2011

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta och alla andra med!
    Vilken trevlig och mysig inledning på dagen idag.Du beskriver hur du har det inne i värmen och bara njuter! Sven, tack för dina fina rader också!
    Idag fick jag med mailen ett julkort från min kusin i USA, det spelade julmelodier, det var också en påminnelse om att julen närmar sig.

    Här är det mycket litet snö, de mesta regnade bort och idag är det minusgrader och vi ska få sol, så det blir riskabelt att gå ute idag. Svår halka även på vägarna.

    Önskar er alla en fin dag, vi får skänka en tanke till dem i Göteborg, som drabbats så hårt av ovädret.
    Kramar och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta...Skönt att kunna kura ihop under täcket när vinden tjuter runt hörnet..men, inte alla förunnat, tänker på så många hemlösa det finns, även i min lilla stad.
    Har varit på julavlutningsgymnastik nu..små små tomtar med tomteluvor och glada miner och stora tomtar..tipp tapp,tipptapp, tippetippetipp tapp.
    Svens dikt idag...handlar om att se det lilla i tillvaron som man lätt missar. Närvaro i nuet, att kunna se, mindfulness

    All snö är nu pyts väck...fick glädjas någon vecka, men kanske kommer snart igen, hoppas på till jul.
    Önskar gott till er alla...
    Varm kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Skönt att dra upp täcket i sängen och bara njuta av sängvärmen medan snön och vindarna piskar utanför husknuten! Och att sedan få läsa Svens fina rader, ja då har ni två gjort min dag riktigt njutbar. Tänk vad ofta vi missar det där lilla, det som ofta är väldigt viktigt. Jag måste bli bättre på att se och ta vara på det lilla i tillvaron.
    Hoppas nu Gösta du får en bra dag, kanske ser du på Nobelfestligheter på TV:n, det ska jag göra. Sen kommer Sonja i morgon, vilken lycka för dig.
    Till alla i våran lilla dagboksfamilj önskar jag också en fortsatt bra dag.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej på dej Gösta! Stormen ryter om knuten.Nobelfesten är snart över och talen var fina.Nu äntligen får jag krypa ner och njuta i sängen.Den bästa tunden är nu.Hörs kanske otacksamt av dem som inte orkar så mycket.Men jag känner en lättnad för då behöver jag inte göra mer nyttigt idag.
    Nu kommer natten och du skall veta att jag vaknar massor av gånger.Det är en kamp att somna om och fylla på med den viktiga sömnen.
    Jag tar en stillnoc.den varar ett par timmar. En natt tog jag en kvart Mirtzapan men den vill jag varna för.Mardrömmar och sömnig och dåsig hela dagen efter.Sov så gott Du och alla ni andra i denna fullmånenatt. Eder vän i Halland.

    SvaraRadera