onsdag 28 december 2011

Dagboksnotering

                                                                   Dagboksnotering 27 december 2011. Klockan 02.30 var det dags att tillkalla ambulans för transport av Sonja som fått akuta andningsbesvär. Hon är inte hemkommen ännu så det verkar bli ett tag. Därför blir det inte mer rapport än så. Carpe diem    Klockan är 00.13

17 kommentarer:

  1. Kära Gösta, nu är jag riktigt orolig för Sonja! Jag förstår, att det är jobbigt för er båda, men jag hoppas, att hon kan få hjälp med sin andning och får vila upp sig. Förhoppningsvis kommer hon snart hem igen!

    Hoppas, att du får den hjälp som du behöver nu när du inte har Sonja där. Tänk, att det alltid skall inträffa något.
    Tidig morgon här, runt 0 gr ute och det väntas regn och hårda vindar idag sägs det.

    Hoppas alla andra har haft en god natt och klarat sig undan det oväder vi har haft.
    Jag kikar in här senare idag för att höra hur det gått för Sonja.
    Varma kramar till alla och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!!

    Hoppas att Sonja är hemma snart!

    Inga i Västerås

    SvaraRadera
  3. Hoppas att Sonja får den hjälp hon behöver och att de inte skickar hem henne för tidigt. Du får väl begära hjälp från sjukvården med det du behöver, om du inte klarar dig själv. Något måste de ju göra nu när den obetalda hemtjänsten blivit sjuk. Är förundrad över att människor kan sätta sitt eget liv på paus för att ta hand om andra.
    Lottie i Skåneland

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta !
    Tråkigt att Sonja har fått åka in på sjukhuset.Hoppas att allt ordnar sig till det bästa och att hon får bra vård så att snart ska vara hemma hos dig igen.
    Jag hoppas att du också får den vård du verkligen behöver under tiden.
    Håller tummarna för er båda att allt ska gå bra.
    Här är regn och blåsigt,gott att vara inomhus
    och läsa samt lösa korsord,även om en promenad inte skadat även om jag varit försiktig med allt det goda som bjudits på.Jag har skött min diabetes så jag har kunnat sänkt mitt insulin från 48 till 28 enheter.
    Det märks på kläderna att kilorna rasat,och det är väl ingen nackdel. Kilorna rasar snabbt när man inte har varit bra också i bland kan det bli för mycket.
    Nu önskar jag en fortsatt bra dag,så gott som möjligt,och hopp om att Sonja snart ska vara återställd.
    Kramar och hälsningar till dig och Sonja samt övriga här.Från Doris.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta...
    Håller tummarna för Sonja så hon snart är frisk igen,hon har kanske lite problem med sina luftrör. Jag håller inte riktigt med Lottie i Skåneland, tycker det är krasst och lite känslokallt uttryckt (men det kanske inte var menat så)när Sonja är så snäll o medmänsklig och är ett stöd åt Gösta, det är något som kommer henne själv tillgodo också, att göra något när en annan människa behöver hjälp. Sjuk kan man ju bli ändå. Allt behöver inte handla om pengar. Kanske behövs det fler av Florence Nightingale i världen.. Eller menar hon att Sonja skall ha betalt av kommunen för vård av en sjuk ??
    Sänder de varmaste tankar till dig Gösta o Sonja och ni andra här....
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Lottie i Skånelands inlägg kunde vi gott vara utan. Empati, medkänsla eller förstånd tycks vara stora bristvaror där. Uttryckssättet hör hemma på en annan sida och inte här. Vore jag ansvarig för bloggen så skulle det inlägget strykas omedelbart. Jag heter Sven Lindh och Gösta o Sonja är min vänner i hjärtat och jag vet att de aldrig skulle använt samma plumpa uttryck som Lottie. Vi andra här på bloggen vet det också.
    Jag hoppas dock att denna Lottie ska finna lite glädje i sitt liv också så att hon kan sprida lite mer av den varan och inte bitter galla

    Jag heter Sven Lindh

    Lottie du kan spy din galla över mej också men gör et då på min mail: hate.striver@gmail.com eller ring 0706163763

    SvaraRadera
  7. Tack Sven!
    Tycker precis som du.Vad har denna Lottie för rätt att gå in på Göstas blogg för att spy ut sina oförskämdheter.
    Varma hälsningar till er övriga här men främst till Gösta och Sonja.
    Inga i Skåne

    SvaraRadera
  8. Hej igen Gösta och alla andra här! Först måste jag säga, att jag fick en chock när jag läste Lottie´s inlägg! Otroligt hur man kan yttra sig så! Att verkligen strö salt i såren på två så fantastiska människor som Gösta och Sonja! Men vi alla här vet ju vad vi känner för Gösta, Sonja, Marianne och vi känner alla för varandra, det känns så bra!

    Jag hoppas innerligt Gösta att du hört från sjukhuset hur det är med Soja, att hon får bästa vård. Dessutom får du inte dra dig för att kontakta hemtjänsten när du behöver och.... se till att de har plåster hemma till dig!

    Idag har vi haft grått, ruggigt och 5 gr ute, det skulle tydligen komma ytterligare oväder sägs det.
    Jag har tittat på den alpina sporten, men mina tankar var hos dig Gösta och Sonja, kunde inte riktigt glädjas åt de svenska resultaten.
    Jag hoppas att ni alla här får en fortsatt bra dag, ta hand om varandra och glöm det hemska inlägget härovan!
    Varma kramar och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Hoppas Du har det någorlunda bra och att Sonja snart är hemma hos Dej igen!
    Tänker på Dej/Er när jag hör hur vädrets makter har gjort stora delar strömlöst i vårt land.
    I middags intervjuade Lotta Bromé någon från Bergs Kommun som hjälpte till att evakuera äldre som inte hade värme o ström. Då gick mina
    tankar genast till Er. Hoppas verkligen att Du/Ni har värme och ljus och även mat!
    Här nere i Skåne blåser o regnar det.
    Ha det så bra Ni bara kan!
    Hälsningar till Dej o Sonja och även Marianne!
    Hälsar även till alla andra i dagboksfamiljen!
    Kramar från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  10. Tråkigt när en sån hätsk kommentar som Lotties kommit in på Göstas blogg...Vi är inte vana vid det utan det är mera omsorg om varann. Vet att det förekommer "hatkommentarer" på många bloggar, alltid någon som vill förstöra, förstår inte varför så det kan vara ett problem. Det innebär inte att man inte får vara kritisk, men detta är en helt annan sak. Så...ignonera kommentarer av detta slag, låtsas som de inte finns.....
    Ha en go kväll
    Maggis

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Tråkigt att höra att Sonja blivit dålig och fått åka in till sjukhuset. Hoppas hon får bra hjälp så att hon snart är tillbaka hemma hos dig igen!
    Också jättetråkigt att läsa kommentaren från ”Lottie”, sådana kommentarer hör definitivt inte hemma i din dagbok. Du borde ta bort den, den är alldeles för cynisk och ”elak” i mina ögon, och jag håller helt med övriga som skrivit om detta.
    Hoppas nu du får den hjälp och det stöd du behöver från såväl kommunen som sjukvården medan Sonja är borta och kolla med distriktssköterskan så hon har dina plåster hemma så du inte blir utan dom igen.
    Tänker på dig och på Sonja och naturligtvis även på Marianne och hoppas allt gott i för er.
    Främst till er, men även till andra i dagboksfamiljen, skickar jag mina varmaste kramar. Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  12. Go kväll Gösta....De e med sorg i hjärtat jag läser att Sonja insjuknat och inte finns vid Din sida...som Du så väl behöver och där hon så innerligt vill få vara och ta hand om Dig...Eftersom Du har hjälp med omplåstringen så hoppas jag av hela mitt hjärta att de kommer någon med hjärtat på rätt ställe som ser och förstår att Du behöver ha hjälp nu till Sonja kommer hem igen...här finns inte tid för att ha några möten och allt va de heter...de är nu Du behöver ha hjälp...och jag hoppas att de finns någon granne som kan hjälpa Dig med att få hem mat m m ....
    Och sen finns de ett gammalt uttryck som heter..
    MAN SKA ANVÄNDA HJÄRNAN INNAN MAN ÖPPNAR MUNNEN..
    I DATA TIDER KANSKE DE SKULLE VARA..LÄS IGENOM VAD DU SKRIVIT INNAN DU TRYCKER PÅ SÄNDKNAPPEN..vem hälsningen går till behöver jag nog inte skriva ut..de finns bara en som skriver oförskämt och hjärtlöst...och jag vill minnas att jag sett namnet förrut...lika elakt den gången...
    Men Gösta vi är så många i Din bloggfamilj som förstår så mycke bättre och vill Dig och Sonja de bästa av allt bästa som finns.
    Stor kram Gösta och skicka en stor kram till Sonja när Du pratar med henne...Ulla

    SvaraRadera
  13. Go¨kväll Gösta,
    jag blir också ledsen när jag läser vad som hänt Sonja, vi får verkligen hoppas hon är hemma hos dig igen. Sen blir jag också både ledsen och f-b över "Lotties" kommentar, men det finns tyvärr människor som inte kan ge/göra någonting gratis, som helt saknar empati, känslan man får när man kan hjälpa/vårda någon ger så mycket tillbaka i form av glädje och lycka..Maggis beskriver det så bra i sin kommentar.
    Doris, va redigt att du lyckats gå ner i vikt och fått ner sockret. Bravo.
    Jag skulle behöva tappa x antal kg, genom att röra mig mera och äta nyttigare, men jag har så "trötta" och ömmande ben, doktorn kan inte riktigt säga vad det beror på, men jag drar mig för att gå ut, och nu måste jag ha cykeln eller rullatorn som stöd, jobbigt. Får ta tag i det hela efter myåret, så här kan jag inte ha det.
    Men, som sjukvården har blivit, så måste man kräva och gapa högst för att få något, t ex remiss till specialist. Det är inte lätt för oss sjuka..
    Jag hoppas det går bra för dig hemma, Gösta och att Sonja snart är hos dig igen.
    Här på västkusten har det utgått klass-2 varning för storm fram på småtimmarna, och jag ska följa med min syster kl fyra i morrn bitti till Landvetter, för att vinka av rara systerdottern. Jag gruvar mig, vi kanske blåser av vägen, fast med mig i bilen går den nog stadigt...Vi ska kolla om flyget går som det ska, kanske hon får vara hemma nga dagar till..
    Nu önskar jag alla en trevlg kväll och att alla får må bra.
    Kramisasr från Ingalill

    SvaraRadera
  14. Hej
    Varför gnäller ni på "lottie"? Jag anser också att omvårdnad i hemmet ska vara betald och stackars Sonja har säkerligen slitit nu med all julstress o så. Jag hoppas hon mår bra nu, men man kan inte hänga upp hela sitt liv på en människa som inte själv är fullt frisk. Det säger sig väl själv, och är inte elakt eller ont, bara kalla fakta. Sonja, stackarn är inte ensam om det, och det vet kommunerna som sparar pengar. Önskar allt ordnar sig för er två.
    Jenny i Värmeland

    SvaraRadera
  15. Ibland är det bättre att tiga än att ödsla ord på att bemöta dumhet och logiska kullerbyttor och känslokyla. Kalla fakta vet du inget om. Att människor kan bry sig om varandra och hjälpa varandra även i och genom svår sjukdom därför att de älskar varandra kan denna Jenny inte begripa naturligtvis...det är "Kalla Fakta" Vi är alla olika men själv skulle jag ge hela mitt liv för en människa jag älskar oavsett hur sjuk denna människa än är. Jag beklagar att du aldrg fått uppleva denna innerliga kärlek där det är saligt att få finnas hos den man älskar i nuet och i det som kommer...att aldrig vika från sin älskades sida.

    Smaka på den Jenny

    Carpe Diem

    Sven Lindh som finns här för Gösta o Sonja i Mora till tidens ände

    SvaraRadera
  16. "ONDSKAN och ELAKHETEN"
    gick hand i hand,där knöts INGA kärleksband,men här på GÖSTAS BLOGG vi FINNER ,att det är GODHETEN och KÄRLEKEN SOM VINNER.-Hoppas att Sonja snart är hemma hos dig igen.Vi är många som tänker på er.KRAM / Ulrika

    SvaraRadera
  17. Sven Lindh - ingen kunde sagt det bättre än du! Att hjälpa varandra även i och genom svår sjukdom därför att man älskar varandra - det är Gösta och Sonja personifierat!! Jag ger också helt av mig själv för den och de jag älskar, dvs min familj! Sorgligt för de människor som aldrig fått uppleva innerlig kärlek och att i kärlek finnas till för någon annan! Bra Sven och tack för att du skrev så bra.
    Och även Ulrika! Jättefint skrivet av dig också!! Underbart att det finns så fina människor och vi är fina och empatiska i Göstas dagboksfamilj och tillsammans är vi starka och ger med all säkerhet Gösta kraft och mod.
    Andra tycker inte jag ska göra sig besvär att kommentera här!
    Tänker på dig Gösta och på din Sonja. Kram till er och till alla goda människor här på bloggen.
    Hälsningar Iris

    SvaraRadera