onsdag 14 december 2011

Luciadagen

                                                                                  Luciadagens dagbok 13 december 2011. Vad trevligt att få njuta av två luciatåg ett på morgon och ett på kvällen och däremellan känna tider som varit och få minnas underbart. Carpe diem                                         Klockan är 00.19

11 kommentarer:

  1. Midvinternattens köld är mild,
    stjärnorna gnistra och glimma.
    Alla sova i sängen hos Carl Bildt
    djupt under midnattstimma.
    Månen vandrar sin tysta ban,
    snön lyser vit på fur och gran,
    regnet piskar på taken.
    Endast tjocka Svenpa är vaken

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Rolgt att se dig i full aktion. Jag Har inte varit här på 5 månader ,min make och jag följde din dagbok varje dag hela tiden sedan du startade den och då Marianne var din hand, men den 16 juli gav han upp, orkade inte längre, så nu skall jag försöka att leva vidare,och jag önskar dig och de dina En God Jul och ett Gott Nytt År.
    Gunnel i Jönköping

    SvaraRadera
  3. Godmiddag Gösta o Sonja o ni andra
    Vad härligt Gösta att kunna drömma sig tillbaka till i tanken. Hur det än är så kan man alltid drömma, både framåt o bakåt i tiden. Våra hjärnor är förunderliga.
    Sven o Inga-Lill o era katter...Sven din berättelse om din katt Tomt...den var både gripande och rörande, jag tror absolut som du att de finns där någonstans, inte alls en galen tanke, utan en skön och upplyftande.
    Framöver skall jag berätta några episoder som har med dessa underbara katter att göra
    Idag har julbrödbakets dofter känts i hela huset, anis, fänkål. Luktade gott och juligt
    Vi har än så länge en riktig gran, men det viktigaste är stämningen runt, oavsett äkta eller "falsk" Och Iris, vilken bra poet, du skrev du inte kunde men det var ju helt fel
    Sol här idag men ingen snö...synd
    Ha en bra dag
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. God middag/eftermiddag Gösta och alla andra här i bloggen!

    Ja, jag håller med er här, visst tänker man tillbaka på sin barndoms jular! Då var det kallt, mycket snö och stor förväntan! Nu när barnen för länge sedan är utflugna, har egna familjer så ökar istället stressen. Som barn stressade man inte - man räknade dagar. Idag har man alla dagar, men de räcker inte till!
    När man läser det ni berättar, så är det nästan som om vi känner varandra, eller är det bara jag som känner så?

    Jag har ett riktigt roligt minne från då min far fortfarande levde. Min mamma hade satt in en stor pepparkaksdeg i kylskåpet över natten. Min far älskade att äta av degen, så för att vara säker, skrev mamma med en kniv på degen: "får en vidröras!" Morgonen därpå fattades det en stor "tårtbit" just där ordet "ej" stod - så nu blev det "får vidröras!" Tänker på det varje jul, när jag och barnbarnen bakar pepparkakor.

    Idag är det blåsigt, litet regn till och från och 4 gr, svårt att få riktig julstämning om man ser ut.
    Nu sitter jag med en kopp Java, litet tända ljus och har en julskiva i CD:n - julstämning inne i alla fall.

    Hoppas att ni alla har en bra dag, ta hand om varandra och ett carpe diem!
    Kramar!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Vad trevligt att du fick njuta av två luciatåg igår! Det är något speciellt med att se lucia och hennes tärnor.
    Jag satt förut och drömde mig tillbaka till min barndoms jular, när vi hade levande julgransljus i granen, kan inte förstå att det aldrig tåg eld, men vi barn satt ju som små ljus och"fick" inte röra oss för nära granen. Det var så vackert minns jag.
    Tack Maggis för berömmet för mitt lilla diktförsök. Man ska kanske aldrig säga att man inte kan, och det blev ju inte så där direkt dållgt heller.
    Idag har jag fixat med lite mat, men nu måste ryggen få vila lite. Så ikväll blir det lite korsord och ev om det är något på TV.
    Gösta, Sonja, Marianne och alla i våran lilla "familj" - ha en fortsatt bra dag och kväll!
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta, Sonja och alla andra rara människor i "familjen",
    jag håller helt med Christina i Västerås, det är precis som om vi känner varandra. Det är så kul att läsa vad du och ni andra gjort under dagen.
    Jag skrattar åt ditt inlägg Christina om din pappas tilltag, jag har också ett minne som härrör till julbaket, Min mamma hade bakat bl a pariservåfflor till jul, och det var absolut förbjudet ätt nalla av dem.., så en jul hade hon ställt kakburken med de lockande våfflorna längst in, högst upp i skafferiet. Jag och min syster delade rum, och låg och fantiserade om alla goda kakor(som ni förstår var jag redan då ett stort kakmonster..är väl född sån..), Till slut tassade vi upp och smög in i köket, mammas och pappas sovrum låg bredvid, så här gällde det att vara tysta som möss..Jag greppade tag om min syster och under stånk och stön lyfte jag upp henne mot den lockande kakburken..Precos då hon fått det rätta greppet om burken, så hörde vi golvet knarra bakom dörren, och ve och fasa, min syster blev så rädd att hon tappade burken i golvet och ut flög alla fina pariservåfflor, bom och krasch och massor av kaksmulor låg på köksgolvet,
    Hunden, det var han som knarrat, såg sin chans och t o m katten började mumsa, mer hann vi inte förrän mor och far stod i dörren..Ja, på den tiden fick man aga sina barn så vi fik ett par luggar och när jag sa att det enbart var min syster som var sugen på dessa åtråvärda bakverk, då fick jag en lugg till..Rätt åt mig..Mor var inte glad om man säger så...och tyvärr blev det inga pariservåfflor i Larssons hus deb julen. Men, min mor bakar fortfarande, cirka 45 år senare sina goda pariservåfflor till varje jul, och jag och min syster får en STOR burk vardera! Så var det med det.
    Nu hoppasjag att ni alla vår en trevlig kväll.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  7. NUUU Äntligen funkar min Skype på min dator igen
    Har haft en härlig uppkoppling med Gösta o Sonja och jag kan verkligen säga attd et var en härlig julstämning där både ute och inne. Göstas webkamer är placerad så man ser det stora fönstret bakom honom och där ute den underbara naturen som är Rörön. Här i Mora är det bara regn nu så alla snön är borta och det är barmark igen...
    Apropå julmusik så vet ni väl att ni via weben kan lyssna på julmusik dygnet runt på SR

    http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3034

    Det brukar jag göra för det är rätt kul att inte veta vad som kommer....

    Det är fantastiskt underbara berättelser ni låter oss höra här....underbart

    Ha det gott nu
    Tänk om ni alla hade Skype så vi kunde se varandar också....skaffa Skype...det är gratis
    Sven i Mora

    SvaraRadera
  8. Christina..du ensam tänker inte så och ju mera vi delar med oss av varandra ju bättre tycks vi lära känna varandra. Det blir ett så så härligt avbrott i julstöket att titta in ibland o se om vad de nyfunna vännerna hittar på..

    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  9. Måste också säga tilll Christina! Visst känns det som om vi känner varandra på ett varmt och innerligt sätt. Och det är så trevligt att få dela tankar, erfarenheter etc med varandra och alltihop tack vare vår fantastiska Gösta!
    Kram Iris

    SvaraRadera
  10. Sven...Det var ju ditt lilla Troll, inte Tomt som jag skrev, så tokigt det kan bli....
    Kram/Maggis ...igen

    SvaraRadera
  11. Lätt gjort Maggis att TRoll blir Tomt i dessa juletider. Min Troll tassar här och spinner i mitt hjärta....
    Mina andra tre katter som jag har nu ligger och sover och snarkar...olika ljud från dem alla och jag tyckte nyss det lät som Gläns över sjö och strand.....fast lite ostämt och i otakt men med hjärtats lust

    Allt gott till Er alla

    Carpe Diem

    Sven

    SvaraRadera