tisdag 20 december 2011

Dagboksnotis

                                                                                    Dagboksnotis 19 december 2011. En dag med bara väntan på något nytt eller någon händelse att tänka på. Carpe diem                             Klockan är 00.18

9 kommentarer:

  1. Hej Gösta !
    Vilken trevlig bild på dig och Sonja det såg så jättemysigt ut.
    Här är det åter regn,vi hade lite snö några dagar.Får göra det så mysigt som är möjlig inomhus för en grön jul bli det säkert.
    I dag ska jag köra gubben till länslasarettet i Jönköping,för koll av ögonen.Det är fjorton mil tur och retur.
    Det är mycket besök hos läkare samt provtagningar.Men allt detta känner du till och det är gott att man får den hjälp man behöver. även om det brister i bland. Men jag har äntligen lärt mig att fråga och säga till men det är inte alltid man har den orken.
    Nu önskar jag en god dag för dig och Sonja samt övriga här.Varma kramar och hälsningar från Doris.

    SvaraRadera
  2. ä va tur att ed va så ögt i nåck för jeg åt så bråcko språck...

    sven

    SvaraRadera
  3. Hej alla .....
    En julafton jag minns...fast jag var väldigt liten. Vi sitter i "salen" alla ihoppackade och väntar på tomten efter att ha ätit grisfötter, dopp i grytan, köttbullar, 7 sorters kakor m.m. Doften av nyfernissad korkmatta, elden i öppna spisen, granbarr o tallbarr. Då säger min moster att hon skall gå till kiosken och köpa cigaretter(alla rökte på den tiden, då var det tufft, inte farligt) Kiosken låg 3 km bort o mörkt var det och jag tyckte det var väldigt konstigt o så missade hon kanske jultomten. Efter en stund kom tomten och efter ytterligare en stund min moster som missat allt. Säger som Knut-Owe Knausgård som skrivit Min Kamp om vardagliga händelser som alla känner igen sig i och om barndomen. Han säger ju mer man skriver om den, desto mer minns man (skall just börja på andra delen)
    Ha en bra dag....
    Varm kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Snön ligger kvar i Mora, minus två grader..
    Lite minus i mitt hjärta med. Mina värden på senaste proven (ja jag är ju diabetiker) var så dåliga att min kropp inte längre producerar något insulin. Resten av mitt liv blir att spruta. Det kommer inte som någon chock då ju diabetes är en sådan sjukdom som med tiden gör att sprutor är det enda som kan hjälpa kroppen. Jag har varit lyckligt lottad som i 15 år kunnat hålla den i schack med rätt mat och motion men.....
    Just hemkommen från sjukhuset så far ju många tankar genom hjärnan men så småningom hittar jag väl tillbaka till mitt "djäklar anamma" och kämpar ett tag till.
    Oj så mycket gott jag hängt upp till fåglarna hos mamma i Bergkarlås. Där blir det kalas för de härliga småfåglarna och en och annan ekorre...
    Sverige ska låna ut 100 miljarder för att hjälpa till att rädda Europa....????
    Kunde man inte istället satsa några miljarder till prostatacancerforskning och bröstcancerforskning...??? Och några miljarder till Afrikas barn som svälter medan de glittrande kundvagnarna på ICA Maxi dignar alltmer och fetman sprider sig i västvärlden. Kunde man inte satsa några av de miljarderna på åldringsvården och sjukvården....???
    Istället ska kommersen rädda kommersen i Europa med stödkapital...
    Vi måste börja förstå att tillväxt inte längre ska vara vår Gud...

    Svne Lindh

    SvaraRadera
  5. Trolleboschottis i dalasonen Evert Sandins tappning kallas Jässbudsvisan...

    "det var tur att det var så högt i tak - för jag åt så byxan sprack där bak"

    "e va tur att ed va så ögt i nåck för ig åt så bråcko språck"

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Idag har det nya hänt hos mig att lite julduktar och jultomtar fått komma fram ur sina vrår och pryder nu bord och fönstersmygar. Mysigt.
    Tack Sven för att du lärt oss lite dalmål, det är också något nytt för denna dag vad gäller mig. Sen var det ju inget kul med dina sockerprover, men du fixar det här med sprutor galant, det är jag övertygad om och du kommer dessutom att både må bättre och kan äta på ett "bättre" sätt, dvs du behöver inte vara så försiktig med kakor och bullar å sånt gott. Betr alla miljarderna för att rädda Europa så håller jag fullstgändigt med dig Sven, använd dom till oss själva framför allt. Det finns många hål här i Sverige där dessa pengar behövs.
    Hoppas Doris att du tagit det lugnt idag när ni kört till Jönköping, verkar väl vara lite vinter i dom trakterna och kanske en del halka. Hoppas det gick bra för maken också med ögonundersökningen.
    Hemma hos dig Gösta och Sonja hoppas jag ni försöker mysa så gott ni kan och doppa en och annan lussekatt och pepparkaka till fikat. Skänker många tankar till er under dagarna.
    Till Gösta, Sonja och hela dagboksfamiljen många varma tankar och kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta, Sonja och alla andra här! Idag är jag sen att skriva - har inte försovit mig...
    Sven, jag blev litet bedrövad att du måste börja med sprutor, men du har kanske varit förberedd på att det kunde bli så. du har verkligen "dj-a anamma", du kommer attt klara det - din stora humor är ett gott steg på vägen. Raderna på dalmål var kul att läsa, svårt att förstå, men orden "sjunger" så gott när man läser dem.

    Idag har jag varit ner och inhandlat de sista julklapparna, skönt! Jag gillar inte att trängas bland knuffande, mobiltelefon-pratande och stressande människor. Långa köer, usch! Jag köpte vad jag skulle ha, tog en paus och köpte en fika, det var skönt.

    Har ett julminne jag måste berätta för er. Det är länge sedan men minns det som igår. Det var veckan före jul och min lillebror, då 7 år, hade köpt egna julklappar. Dagen före julafton lades klapparna under granen och vår lille hund ville så gärna krafsa bland paketen. Julaftons morgon spred sig en ganska otäck lukt inomhus, det vädrades, hunden kollades om det möjligen låg något "visitkort" någonstans, nej. Julklapparna började delas ut, en efter en. Då var det stank, alla kände det, ingen sade något, trodde kanske att det var någon av oss, som "fulade". Så, kom ett litet paket till vår lilla hund från min lillebror. Stanken var hemsk! hunden backade från paketet, vi öppnade det, där i låg en ensam, grönaktig varmkorv! Den försvann i soporna direkt! Lillebror ville bara väl ju, korven måste ha legat där länge i paketet. glömmer det aldrig!

    Vi har fortfarande snö här, litet slaskigt på dagen, men nu är det -3gr så det fryser på.
    Jag hoppas, att ni alla har haft en bra dag, hos Gösta kanske det har varit en mysdag med hembakat, Sonjas goda mat, kanske litet korsord m m.

    Här är det kaffe och lussekatt som vankas.
    "kaffetåren den bästa är, av alla jordiska drycker", var det visst någon som sjöng en gång.

    Ta hand om varandra, vi tänker på varandra med ett leende, carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  8. Hejsan på er alla,
    tråkigt Sven att du måste börja med sprutor, alltid är det nåt..Aldrig får man vara riktigt glad, nånting tynger en för jämnan tycker jag.
    Själv har jag varit till stan idag, färdtjänsten plockade upp mig på f m, jag strosade runt i galleriorna och köpte lite klappar till mina kära syskonbarn, tog en fika och tittade på folk, och kände faktiskt frid. Frid över att jag bakat, städat, fixxat klappar och nu bara kan njuta. Ska lägga in sillen imorgon, jag brukar göra Vitlöks- curry och vanlig inlagd, mums, jag älskar sill..Efter mina bestyr i köpcentret så kördes jag hem igen och cahauffören var snäll och bar in mina kassar. Det är så bra med färdtjänst, från dörr till dörr.
    Nu ska jag brygga mig en kopp Julkaffe, som jag inhandlat idag för dyra pengar, ta ett par hembakta mjuka tunnbröd och kanske slinker det ner en lussebulle också.
    Ha en trevlig kväll, alla rara.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  9. Hej igen ni rara människor här....
    Ajdå, Sven...Inte så roligt, men du verkar ändå lite förberedd. Du kan säkert leva ett gott liv ändå,trots krångel med sprutorna, men det blir snart en vana. Känner folk som fått diabetes som unga och de lever ändå ett fullödigt liv och behöver inte försaka något, trots sprutorna som blir en del av vardagen. Tänker på dig, snart är du i ditt esse igen. Kram kram.
    Varit i stan idag o köpt de sista klapparna till barnbarnen. Har köpt böcker till alla barnbarnen och så har jag skickat efter från Unicefs webshop, de har fina klappar och dessutom går en del till barn som har det svårt i världen. Ex. 56 kr räcker till 60 doser poliovaccin och det gör skillnad. Så det känns bra ändå...Ta de nu lugnt med julstöket
    Ha de gott
    Kram/Maggis

    SvaraRadera