söndag 4 december 2011

Dagbokstid

                                                                          Dagbokstid 03 december 2011. Det känns konstigt att inte vilja skriva något för det finns inget att berätta det har blivit tomt.              Carpe diem                   Klockan är 01.30

11 kommentarer:

  1. Hej Gösta ,eller god natt kanske är bättre. Kunde inte sova tänkte "nu är nog Gösta igång att medela oss sina tankar," du får inte överge oss ,något litet ord har du säkert att ge oss .Här har det regnat hela dagen juljäktet har inte kommit än.Ska vara själv hela helgen har varit ensam i7år så det är inga bekymmer.Hoppas du orkade med krysset idag med assistans av Sonja Sven och Marianne.Nattkram från Gulli

    SvaraRadera
  2. Gösta
    Jag satt uppe och väntade på dina anteckningar som inte alls är tomma.....Man kan också läsa mycket i det som inte skrivs. Många konstnärer talar om att det inte är motivet utan mellanrummet....det som inte syns som gör hela konstverket. I musiken är just det som inte hörs...det vill säga pauserna hur viktiga som helst för att musiken ska låta bra. Karl Erik Welin som ju dog för tidigt var en av mina stora favoriter både som musiker och filosof. I hans verk kan man höra hur pausen gör att verket blir ett mästerverk.
    Och så vill jag sluta min kommentar med att citera Gösta igen. "Det känns konstigt att inte vilja skriva något för det finns inget att berätta det har blivit tomt.." Men i dessa tider så kan jag skoja till det med att ändra ditt ord "tomt" till tomte...
    Det har blivit tomte. Jag har nog en tomte i min lägenhet tror jag för plötsligt idag så gick min tv igång av sig självt. En bekant till mej som har en lägenhet i ett hus 100 meter från mej som var hans mors lägenhet, har spöken i huset....han tror det är hans mor som går igen och sätter på hans tv ibland och radion ibland. Månne har den spökkärringen flyttat in hos mej så jag ska slippa var ensam. Vi får dock hoppas att hon har samma tv-smak som mej så vi kan samsas vid tvn när det är fotboll. Man får hoppas att hon inte gillar opera ..
    Återkommer med detta om något mera sker i den saken.

    Nu blev det tomt....e för mej med
    Grannarna under har kommit hem från krogrundan och det dundras och knakar i sängvirket...

    Klockan är 02.33. Jag har tittat på några program på svt play.. Babel som ju handlar om kultur och böcker där Kerstin Ekman - min favortitförfattarinna var med. Läs hennes böcker och speciellt Händelser vid vatten....en thriller..skröna...drama...som du inte kan lägga ifrån dej....wooov

    God natt och god morgon...

    Evert Taube skrev...
    "när kvinnor älskar mer än en då börjar de bli sluga - om första ljuset slocknarså får det andra duga"
    Det var lite fräckt...och på den tiden..?
    I morgon..ja idag...så tänder vi det andra ljuset...

    Frid till er alla
    Måtte dagen bli tomte

    carpe tomten

    Sven Lindh - tjock och trind

    SvaraRadera
  3. God morgon till andra advent alla vänner här!
    Gösta, du skriver att det är tomt och du inte har något att skriva. Förstår hur du menar, men jag håller med föregående: det är det man kan läsa mellan raderna som betyder så mycket. Bara att se dina rader ger mig en guldkant på dagen.

    Idag fick jag ett mail från min gamla kusin i USA. Inte konstigt tycker ni kanske, men han är 88 år, fick en stroke för 3 år sedan, halvsidesförlamad och nästan allt språk är borta, men han kämpar! Det han skrev var endast: "hi Christina!" - de orden säger så mycket om en människa som kämpar och försöker allt vad han förmår. Hans fru dog för 1 år sedan och han bor på ett fantastiskt äldreboende, hans barn finns där för honom. Så ni ser, många gånger kan några ord från någon lika stark som Du är gösta, betyda så mycket. Bara veta vilken ansträngning för honom att skriva dessa få ord från USA till mig och skicka iväg..

    Idag verkar det bli fint väder, får besök av ett av barnbarnen, vi kommer att äta en enklare lunch här, kul att slippa äta ensam. Borde kanske ha en tomte hemma, som Sven skriver, men hoppas det funkar med mitt sportintresse, vill inte tjafsa om TV-kanalerna!

    Hoppas att dagen blir bra för er alla här, tiden går så fort - undrar ibland vart tog 2011 vägen?
    Ha det gott nu alla, Gösta sitter nog med Sonja och dricker kaffe med en saffransbulle - eller en kubbe med 2 ljus tända i sitt trivsamma kök.
    Ta hand om varandra och carpe diem!
    Christina
    V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta !
    Du får inte sluta att skriva det skulle bli väldigt tomt utan din dagbok.Även om det inte bli så många rader, det viktigaste är att du är med oss.
    Händelselösa dagar bli det också för oss men för dig på ett annat sätt.
    men får hoppas att det bli någon ljusglimt i dag.
    Här är julmarknad i dag,men regn och blåst gör så att julstämningen uteblir.
    Mitt barnbarn fyller 25-år och bjuder på mat,så för mig är middags bekymmerna avklarade.
    Hoppas att du och Sonja får en liten ljusglimt som förgyller dagen.Säkert har Sonja något gott att bjuda på. Kubbar och saffransbullar och kaffe.
    Synd bara att avståndet är så långt,annars hade jag tittat in en stund.
    Men ni får varma kramar och hälsningar från ett grått Småland. Alla övriga här får också ta del
    av kramar och hälsningar från mig.Doris

    SvaraRadera
  5. Skriv lite även om det händer lite. Det är så trivsamt att läsa dina funderingar och små rapporter. Har ni fått snö i Jämtland?

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Det finns inget att berätta skriver du idag, men vet du - bara att du skriver en rad eller ett ord så har du berättat något för oss! Nämligen - du är där, du ger oss en stor del av din styrka, din medmänsklighet, din empati och omtanke. Vi alla längar varje morgon efter att öppna din dagbok och se en rad eller fler från dig. Du är alltid med i mina/våra tankar!!
    Hoppas det dyker upp något positivt idag för dig som du kan fånga in och njuta av. Vet inte om Sonja är hemma för sina undersökningar eller om hon är kvar hos dig. Men jag vill skicka mina varmaste kramar till dig, Sonja och Marianne denna 2:a advent!
    Skickar också adventshälsningar till hela dagboksfamiljen i övrigt.
    Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta
    Ibland har man bara inget att säja, så känner jag det också. Det behövs inte heller, räcker med någon rad från dig. Du har gett oss så många kloka ord och saker att fundera över.
    Vi är många som tänker på dig, just nu undrar vi om Sonja åkt eller om hon är kvar. Vi tror säkert att du klarar det bra, men vi känner att vi vill ge dig extra stöd då.
    I veckan som gått var det bokhylledammardagar. Har metervis med böcker i olika hyllor. Men det konstiga är att varje bok man dammar av o håller i sin hand så minns man innehållet. Det har lagrats där inne i hjärnan. Lycka..Av Dalai Lama, Alkemisten av Paulo Colero som handlar om att följa sina drömmar. För mig är böckerna klenoder och en investering i mig själv. Svårt att skiljas från dem, men har gett bort massor ändå. Till slut blir bokhyllorna fulla. Är nog en riktig boksamlare och bokmal.
    Inga-Lill & Sven...Har samma smak som ni. Överst på listan ligger Peter Robinson, har alla hans böcker om Alan Banks så nu tycker jag känner rollfiguren. Sedan..Norska deckare av Joe Nesbo, har även alla böcker han skrivit, kan inte sluta läsa dem. Hans böcker ges ut över hela värden och han är mångmiljonär men han ger bort till välgörande ändamål. Äger ingen bil utan pengarna läggs på resor.
    Gösta, jag har skickat ett mail till dig för några dagar sedan...Hoppas du läst det.
    Trevlig 2:a advent önskar jag alla
    Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Precis Maggis. Jag har allt av Nesboe jag med och han är fenomenalt bra...Just nu läser jag: Christian Mörk:De tio härskarna, Jussi Adler Olsen:Flaskpost frånP, Stephen King:Pestens tid, Marcel Proust:På spaning....
    Jag har alltid flera böcker på gång samtidigt
    Mitt vardagsrum är fyllt av hyllor
    Då jag har allt inlagt på datorn i register så ser jag att jag just nu har 1386 böcker på hyllorna i vardagsrummet....De samsas med 1413 st dvd filmer samt 1576 cd skivor. Lägg till 2000 lp skivor så förstår du Maggis att det är tur att jag lever själv......med mina katter. Jag har samlat musik och böcker så länge jag minns MEN jag LÄSER även de böcker jag samlar så jag ställer bara inte in dem.
    Men jag köper fortare än jag hinner läsa samt lånar även en hel del på bibliotek så nu har jag nog 700 st olästa böcker här i lägenheten. Om jag läser två böcker i veckan blir det 100 st om året och då räcker de i 7 år.....men under tiden köper man ju nytt så......
    Men det är en trygghet att alltid veta att man har något att läsa.....

    Nej nu ska jag läsa vidare

    Glad 2 advent

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  9. Hejsan Gösta!
    Det känns tomt säger du, och det kan jag förstå, men du ger oss så mycket med dina rader och din fina omtanke, och vi är med dig, och vill fortsätta läsa dina kloka ord.
    Jag börjar så smått undra om inte Sven är en liten tomte...han har så många klurigheter för sig..På tal om trol..jag menar Sven..hm..så håller jag helt med om att Kerstin Ekman är en suverän förfatarrainna. Handlingarna utspelar sig ju ofta i mitt Jämtland(jag är ju e´jämt-stårsch i förskingringen..) Gösta förstår nog jamskan.
    Maggis - va roligt att vi har samma smak. Vad tycker du om Alan Banks..lite väl trulig, eller.
    Karin Fossum gillar jag, liksom Anne Holt. Ja, det är härligt med böcker. Jag tror inte dagens unga läser så mycket, dom har inte tid för datorn tar all tid. Så i år har jag köpt varsin bok till mina 3 syskonbarn, och min förhoppning är att dom ska bli glada. förstås!
    Det är inte klokt att det snart är jul, inte gick tiden så här fort förr??!! Jag ska inte baka havrekexen än, i fjol var dom i princip slut till julafton...
    Idag har jag varit till servicehuset tvärs över gatan och ätit lunch, det serverades Dillkött, vilket är en av mina favoriträtter, och sedan Ris a´la Malta, mums!, suck och stön, här kan man verkligen prata om "tjock och trind"..Jag gick hem, tar en minut knappt, la mig i sängen och sov middag, måste ju vila den "lilla"!! magen...Nu ska jag ta en kopp gott kaffe, och en pepparkaka, det går nog ner..
    Önskar er alla en trevlig, god kväll.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  10. Först..Tack Sven för du delar med dig-så roligt för oss andra att du bjuder så på dig själv. Du är en rik människa för även om du lever ensam så är du minst av allt ensam omgiven av dina böcker, musik och dina härliga katter.
    Bra med tips: Ann Cleeves låter ju spännande, få bli mitt nästa projekt. Och Babel, vilket fint program, det handlar ju inte bara om böcker utan så mycket mer, olika tema, åsikter e.t.c
    Efter jul så ska jag pröva ditt tips Sven att lägga in böckerna på datorn, menkanske jag behöver lite hjälp från dig hur det skall läggas upp. Jag ligger nog inte så långt efter dig i antal, men 700 olästa...nej, c:a 10 st ligger nog på vänt här.

    Inga-Lill: Jag gillar Alan Banks skarpt, hans musiksmak, barn, e.t.c.och så är han en så duktig polis. Men visst....han han en del strul i sitt privatliv, men så har nog många det
    Gösta: Hoppas du får en lugn natt, vi hörs imorron
    Kvällskramar
    Maggis

    SvaraRadera
  11. Ian Rankin har vi ju också....ja alla som ligger på det där förlaget Minataur eller hur det stavas...
    Jo då Maggis det är bra att ha dem inlagda i ett register så man snabbt kan kolla vad man har. I mina hyllor står de ju sedan i bokstavsordning också..Inbundna för sig förstås och pocket för sig.
    Jag vet inte vad du har för program på din dator men det finns GRATISPROGRAM att ladda ner som till exempel Open Office-paketet som bland annat innehåller ordbendling, kalkyl och just databas som är programmet du behöver för att lätt göra ett register.
    Jag använder Microsoft Access men det går lika bra med Open Office
    Sedan finns det andra men vi kan leta fram något när du känner dej hågad men det är kul att sitta och mata in titel o författare och format med mera.
    Jag har just tittat på ett förbaskat bra program på SVT2 som gick kl 20.00 Läkarnas krig. Det handlade om norska läkare udner andra världskriget som hamande hos tyskarna. Gripande och så intressant när en gammal norsk läkare berättade sin historia. DET GÅR I REPRIS SVT2 8/12 O 10/12. Kanske finns det på SVTPlay också.
    Maggis, det där jag sa om 700 oläst högg jag ur luften men det är säkert hundratals som jag INTE hunnit läsa då jag haft tur att komma över böcker så billigt det senaste året. Biblioteket rensar ut ordentligt och säljer för 1 kr....va tänk dej 1 kr?????
    Nu har dom plockat ut en hel hoper faktaböcker där såg jag men jag köpte bara tre...två om Bob Dylan och en om Jimi Hendrix. Där fanns tjocka böcker om konst och Evert Taube och Gud vet allt....ska dit imorgon igen.
    Jo köpte en om Gamla trädgårdar från 1700-talet också. En så fin bok med härliga bilder...
    Alan Banks liv har jag följt med spänning och iver.Är det Jan Malmsjö...skådespelaren som är översättaren till några av böckerna???
    Nu god natt mina vänner

    Sven Lindh

    SvaraRadera