måndag 19 december 2011

Dagboksnotering

                                                                          Dagboksnotering 18 december 2011. Uteblir p.g.a att det finns inget vettigt att skriva om. Carpe diem               Klockan är 00.21

12 kommentarer:

  1. God förmiddag Gösta och alla andra i vår bloggfamilj!
    Ja, jag förstår dig gösta, vissa dagar finns det inget att skriva om, det är bara så. Om allt är som vanligt, blir det bara en upprepning.
    Hur som helst, så hoppas jag att natten varit god för dig och att du fått litet välbehövlig sömn.

    Ja inatt fick vi en hel del snö, vi har 2-3 dm nu och det är plusgrader och slaskigt. Det blev betydligt ljusare ute nu i alla fall, men ack så många trafikolyckor!

    Idag ska jag passa barnbarnets lilla chihuahua, han älskar snön, så det blir nog svårt att få honom att gå in efter rastningen. Det blir nog han som rastar mig.

    Hoppas dagen blir bra för dig och för er alla andra här. Kanske återkommer senare idag.
    Ha det bra och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej tomtegubbar slå i glasen.....
    Hoppas du känner dej lite bättre till mods nu Gösta...
    Eller gör som jag....när det inte finns något vettigt att skriva om..skriv om ingenting...
    Ingenting måste också bli skrivet om ibland annars känner ingenting sig övergiven. Det kom snö imorse så Mora ligger täckt i snö nu men det var halt som attan ute så jag fick vända och gå in. Det är också lite töigt så det är risk att snön försvinner till julen.
    ...och låt oss lustiga vara...
    ........en tiden lit vi häva lär med möda mycken och svärt bestor...hick...Här är en som redan smakat julglöggen...hick....ujujuju
    Blev kallad till lasarettet imorgon för ett extraprovtagning...!!!????. Vet inte vad det hittat...?? Jag var där på provtagning för en månad sedan ...Denna diabetes har ju det i sig att den utvecklas med åren och gör att medicineringen ökar.....phuuuu..
    SAAB är ett klassiskt märke. Det är tragiskt det som sker. Man skulle naturligtvis aldrig ha sålt sig till GM, men vad spelar det för roll att vara efterklok. Jag har ju själv jobbat intimt med bilbranschen genom mitt jobb på Volvo mellan åren 1989-2008 så jag vet alla turerna. Även hur det var när Volvo skulle gå ihop med Renault vilket inte blev av tyvärr....
    Kommer SAAB att uppstå igen efter konkursen...???
    Carpe Diem

    hej tomtegubbar

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Sven du är otrolig, du får en att verkligen skratta! Ja du snön är kvar här med, litet slaskigt och halt! Jag blev rastad av chihuahuan och fick känna hur det var att landa på akterkastellet med en duns! aj, aj, aj, det kändes. Undrar om hundar kan skratta? Det såg ut som den gjorde det i alla fall.

    Ja, detta med SAAB, ja det har varit många turer och GM bromsar... Nu har tydligen konkursen blivit ett faktum, det kommer att beröra så många människor, även underleverantörer.

    Så detta med "den döde mannen" i Korea! Det är osäkert hur det kommer att bli där nu, människor är oroliga och avvaktar. vi får följa nyhetsrapporteringen.

    Jag hoppas att ni alla haft en bra dag, ta det lugnt om ni går ut, gör inte som jag!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. AKTERKASTELLET....det var ett nytt ord för att "sätta en rova"...Är du månne en seglarbrud för det låter lite som om ordet kommer där ifrån...
    JA DÄ Ä DÄ....eftersom du väl som Västeråsare också är PUGH-bekant... Pugh håller väl på än idag förstår jag. Han var ju den första som slog igenom med pop på svenska och gjorde en hel del bra härliga LP-SKIVOR...länge leve LP-skivan...
    Ska vi kolla på Ernst ikväll för att få lite julstämning..ADAM live julspecial tv3 19.00 och så Karla ikväll....
    Christina...det är bara vi två på sidan här idag verkar det som....sätt dej på en mjuk kudde och så hoppas vi att det inte blir ondare imorgon..

    ha det

    carpe diem
    Sven

    SvaraRadera
  5. Märkligt
    vet du vilket ord jag fick att skriva in där innan jag fick texten på föregående publicerat

    jo HALING

    apropå det vi pratade om
    att det är halt

    sven

    SvaraRadera
  6. ja ibland verkar det som om den som skriver de där orden läser vad vi bloggar om....
    Akterkastellet, tror jag är den bakre delen på en båt, min far sade alltid det minns jag. Minns när lilla mor skulle skära upp skinkan, hans ord "var försiktig med akterkastellet" - min far i ett nötskal.
    Js, Karlavagnen absolut - bra att koppla av till, har bra ämnen med.
    Christina v-ås (gurkan)

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta & Sonja och alla andra goa människor....
    I denna juletid vill jag ägna denna dag med en tanke till Sonja...Någon skrev att de saknades på hjältegalan. För mig, Sonja så är du dagens hjälte. Vilken kärlekshandling att finnas där för Gösta och vara med honom hela tiden när han nu behöver extra stöd. Och vilken saga att ni träffades åter genom Göstas dotter, det var nog meningen.Jag tror alla här instämmer med mig om Sonjas medmänsklighet här. Vilken tur du hade, Gösta. Och inatt så drömde jag om Gösta, han var stor och ståtlig,skrattade mycket.Vi var på någon fest och efter ville han absolut fortsätta med dansen. Jag vaknade och på närhinnan fanns bilden av er två...Göstas skrattande ansikte och Sonjas varma leende. Vilken bild, den måste göras en förstoring av. Vet ni vad åt idag...jo Bullens pilsnerkorv, blev så sugen, salt o gott mmmm. Och nu innan Ernst skall jag gå och göra en lingonkrans till dörren
    Kram på er alla
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och Sonja och alla andra!
    Så är då den här dagen också slut och inte vet jag vad jag gjort, men något måste det vara för det känns lite i kroppen.
    Akterkastell hade jag också hört talas om sedan jag var i tidiga barnaår, men nu för tiden hör man inte det ordet hos gemene man.
    Sven och Christina trodde dom skulle få vara själva här i dagboken idag, men inte det heller. Nu är vi fler och fler och än är dagen inte riktigt slut.
    Håller med Maggis här ovan, Sonja är en hjälte! Och hon finns där för sin hjälpte, allas vår Gösta.
    Dääremot håller jag inte med alls om Bullens pilsnerkorv, som ni har skrivit om flera här senaste dagarna, tyvärr. Men smaken är ju som bekant som baken - delad.
    Hoppas ni får en fortsatt bra kväll och natt och jag önskar att du inte har så svåra smärtor Gösta utan att du har möjlighet att njuta lite av julbak och julmat, som jag är säker på att Sonja fixat för er.
    PS Du har väl sett till så att distriktssköterskan har dina plåster hemma, så du inte blir utan nu till alla helger! Det kan ibland behövas att man tjatar och stöter på, tyvärr.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  9. Go´kväll alla rara människor,

    Som Trollhättetjej får jag väl säga några ord om SAAB: det var väntat, dom har gått med förlust de senaste 20 åren och eftersom SAAB är ett dyrt bilmärke är det inte så många här i stan som har råd...knepigt..Inte ens kommunen har SAAB som tjänstebil..Det kanske säger en del.
    F ö har jag retat upp mig, och det är att man inte kan ringa till folk efter 18.00 för då ser dom på TV och vill inte störas!! Jag ringde en väninna för att prata bort en stund och det första hon sa var: MEN, det är Fråga Doktorn på TV nu. Ring sen! Ringde min mor, vars sambo svarade ettrigt att modern ville INTE bli störd eftersom hon tittade på Vem vet mest och jag ombads ringa sen! Det var då sjuttom tänkte jag och ringde min kusin uppe i Jämtland, hon är f ö elallergiker enl henne själv. så jag förmodade att hon inte har någon TV då hon tidgare sagt sig ej tåla strålning från el-apparater, hur som helst, hon svarade och utbrast: Nä men va kul Ingalill, va länge sen, men du förstår, jag ser på "Halv åtta hos mig" så kan du ringa sen! Det hela slutade med att jag nu ringde min syster för att "beklaga" mig, hon ser aldrig på TV, men, nu ikväll råkade hon sitta framför 5:ans SOS Västkust och det var så intressant."jag har fått lite tid över och då vill jag kolla TV:n" Ring sen var det sista jag hörde i andra ändan av luren! Jag som var så "pratsjuk" och som inte har Gulle att babbla med längre, har istället satt mig här vid datorn och lyssnar på radion, snart Karlavagnen..Så, ring sen - ska bli mitt motto hädanefet - "för jag lyssnar på radion".
    Ha en trevlig kväll
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta, Sonja och alla Ni andra!
    Jag hoppas att Du Gösta och Sonja haft en någor-
    lunda bra dag! Ja, alla Ni andra också för den delen. Jag har idag varit ute i julklappsärenden
    men tyvärr inte hittat något särskilt roligt.
    Det får bli presentkort o lite annat smått o gott! Svårt att handla när ingen önskar sig något särskilt.
    I kväll har vi bakat gorån el rullrån för första
    gången. Har fått tag på ett äldre goråns järn &
    dom blev både goda o vackra.
    Roligt att läsa om alla julförberedelser som på-
    går runt om i landet! Tack ska Ni ha för trev-
    lig läsning. Hoppas att även Du Gösta orkar finna någon glädje i allt trevligt som skrivs!
    Ha en lugn o skön natt! Ser fram emot några nya rader från Dig Gösta och alla Ni andra!
    Kram från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  11. RING TILL MEJ DÅ........JAG SER INTE PÅ TV.....JO PÅ NATTEN PÅ PLAY...RING TILL MEJ 0706163763..TELIAMOBIL

    SVEN LINDH

    MEN DE E KLART...JAG LYSSNAR JU OCKSÅ PÅ RADIO

    SvaraRadera
  12. http://www.youtube.com/watch?v=D0u-wan9TRs&feature=related

    kolla denna länk så får ni skratta

    sven

    SvaraRadera