torsdag 22 december 2011

Dagboken

                                                                               Dagboksnotis 21 december 2011. Hoppas att psaproverna blir allmänt över hela landet. Även jämtlands län skulle börja. Det gäller män i åldern 50-69 år. Det har tagit tid men bättre sent än aldrig. Hoppas på fler tidiga upptäckter. Ju fler i tidig tid ju mindre lidande. Carpe diem.                                   Klockan är 00-22

11 kommentarer:

  1. Hej Gösta !
    Det får vi verkligen hoppas att det bli så. Lika obligatoriskt som mammografi.
    Nu har vi fått snö,hoppas det får vara kvar till julhelgen. Det är lagom med snö nu,det behövs inte så mycket för att det ska bli julstämning.
    Jag skall göra julskinkan och koka kött till dopp grytan.Även om jag inte kan njuta fullt ut av doppet,skinkan kan jag njuta av.
    Jag vill att mina värde ska vara ok på diabetesprovet.
    Resan och besöket hos ögonläkaren gick bra.Lite besvärligt väglag för det snöade.
    Såg att Sven skrev att han hade fått börjar med insulin,jag har insulin morgon och kväll.
    Det går bra men tycker inte om innohepsprutorna,bli så blå på magen så det ser ut som jag blivit misshandlad.(Men som tur är går jag inte med magen bar).Hoppas att värdet på varanprovet snart ska vara normalt igen.
    Sven du får inte äta för mycket godis och goda kakor.
    Du får be en bön när du frestas av det goda, jag brukar be Herre inled mig inte i denna frestelser,utan bevara mig från kakor och godis.
    Visst är det svårt när man står in för allt detta goda.
    Hur är det med doppgrytan i Svenstavik ? Det är många som inte har den traditionen utan äter kalkon eller lutfisk på julaftonen.
    Lutfisken äter vi på annandagen.Då behöver magen vila efter all julmat.
    Nu är det snart dags för frukost och en kopp kaffe.Sedan är dagen räddad.
    Har det nu så gott du och Sonja och alla övriga dagboksvänner.
    Kramar och hälsningar från Doris

    SvaraRadera
  2. jag fångade en mus inatt
    men musen slant ur blusen
    jag är lika glad ändå
    men gladast är nog musen.....

    SvaraRadera
  3. Godmiddag alla ni....
    Fortsätter med julminnen från svunna dar
    Julafton igen,...men här är jag lite äldre, kanske 10-11 år. Gör som dagens barn vid julklappsutdelningen. Sliter upp paketen..när jag öppnat alla säjer jag uppgivet: Jaha, så var den här julen över. Min morbror skrattar gott(han skrattade alltid, den skrattande morbrodern) och säjer: Men den har ju bara börjat än.
    Tror det är lite så. Förväntningarna innan är det bästa...det är inte målet som är det viktiga utan vägen dit. Så är det nog..fast sen när julafton är över så glädjs man ju åt sina klappar.
    Ha en avkopplande dag trots att det är dan före dan före doppardan..Gösta, ja varför har de inte börjat med att kolla dessa prover tidigare, här är det verkligen männen som varit diskriminerade. Tur att det börjar nu...
    Kram till er alla
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej på er alla!

    Hittade följande på en annan blogg.

    En modern variant av Storken
    Den unga sonen frågar sin far:
    -Pappa, hur kom jag egentligen till världen?
    Fadern svarar:
    -Min kära son, det är väl dags för mig att berätta hur det gick till, så lyssna nu noga;
    Jag träffade mamma i ett chatroom.
    ... Senare träffades pappa och mamma i ett Cybercafé och på WC ville mamma göra ett par downloads från pappas joystick.
    När pappa var färdig att uploada märkte vi plötsligt att vi inte hade installerat någon brandvägg.
    Då var det tyvärr för sent att trycka cancel eller escape, och meddelandet "Är du säker på att du vill ladda ner" hade vi stängt av i Inställningar.
    Mammas virusscanner hade inte blivit uppdaterad på länge, så den kände inte igen pappas Blaster-mask-virus.
    Så vi tryckte på Enter och mamma fick meddelandet: Uppskattad nedladdningstid 9 månader!

    Så berättar man om storken för dagens barn ;-)

    Nu önskar jag alla en God Jul. Ha det bra och må gott. Hans i Tidaholm

    SvaraRadera
  5. Hejsan på dig Gösta och alla andra rara...
    Vi får hoppas att hela landet inför obligatorisk PSA för män, vi ska vara rädda om våra rara män..
    Idag är jag stressad, av att göra ingenting! Imorgon ska jag ugnsbaka skinkan, sillen är redan inlagd, och ja, jag är klar med julstöket. Men konstigt, mitt i stöket var jag inte stressad, men nu idag, när jag inte gör något nyttigt, som man är uppfostradd att göra..är stresshormonerna upp i högvarv..Jag vill känna julefrid!
    Sven - du fångade inte en mus, men det gjorde faktiskt min mor häromdagen! Hon berättade att hon satt lugnt och stickade på en tröja i köket på gården,(dom har lgh i stan där dom bor permanent)lyssnande på julmusik när hon med sitt vänstra öga såg en mus komma över golvet, i riktning mot skafferiet! Mamma, som är bondhustru i grunden och van vid både det ena och andra ,sa sig bli skräcklsagen när hon såg hur musen gjorde sig platt och svansen försvann in under kylskkået! Huvva! Till saken hör att dom totalrenoverat huset så det är inget råttbo..och modern ör pedant, så denna syn var nog mycket svår för henne..
    Hur som helst, modern gillrade en fälla och efter några timmar satt musen i den.Men, när sambon gjort smörgåsar av tunnbröd till dem kvällen innan, hade brödet sett ut som om någon knaprat lite här och där...men sambon nämnde intet och han o mor åt i godan ro, och har ej blivit sjuka än..Nu kollades skafferiet noga, och se, brödsmulor av tunnbröd blandat med lite råttbajs låg på översta hyllan..Huvva igen. Mor ankladade sambon för att inte ha kollat när han gjorde de "goda" smörgåsarna, men kanske var det de små svarta kornen som var kryddan!!!

    Modern fångade inatt en mus
    som tydligen levt i sus och dus
    av tunnbröd musen ätit sig mätt
    men nu fick den om öronen hett
    Mor är en kvinna som vet vad hon vill
    och hon tänkte inte sittandes still
    utan gick på musjakt med ost och fälla
    -"alla kan inte inför jul vara snälla"..
    så även om musen kryddat moderns bröd,
    så blev det ändå musens död...

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta och alla andra rara vänner här!
    Det är alltid så trevligt att läsa vad ni berättar, ger mig mycket att tänka på.
    Ja att PSA-undersökningar skulle bli obligatoriskt tycker jag skall vara självklart! Vi får hoppas att det blir så.
    En av mina goda vänner 67 år fick verkligen kämpa för att få ett PSA-prov taget! Det visade sig att han hade skyhöga värden! Han fick gå igenom en period med hormonbehandling, därefter en intensiv strålbehandling. Igår fick han vid en kontroll veta, att PSA-värdena är bra just nu, men han kommer att få gå på täta kontroller. Om värdena börjar stiga igen, skall läkarna göra en ny behandling, men de kan inget lova.... Frustrationen han känner, att inte veta vad som komma skall, det är förfärligt. Jag anser att männen diskrimeras idag, helt klart!

    Även jag har ett minne från en jul, som blev riktigt roligt - till sist. Jag hade av en klasskamrat fått en liten vit mus att ha i en trälåda i mitt rum. Pappa gillade inte det, men med övertalning så.... Efter ett tag sade min kompis, att råttan känner sig ensam, så jag fick ett syskon till den. Sade inget till mina föräldrar om att jag nu hade två st.
    En morgon hörde jag små ynkliga ljud från lådan - där låg det en liten rosafärgad "hög" med ungar! Blev desperat och fick min syster att hålla tyst om det.
    Julaftonen kom, min faster o farbror var hos oss och vi åt julmiddag, allt var mysigt och stämningsfullt tills..... jag fick se något röra sig utefter ena golvpanelen i rummet. Så ett gällt skrik från min faster som hoppade upp i soffan och skrek: RÅTTOR!! Då såg jag inte bara en, nej 2, nej 3, nej 4 st travande efter varandra vid listen! Pappas ansikte antog en svagt lila färg och jag och syrran försökte samla in alla. Det fattades dock en. Pappa sa: "vi ska prata om det här du o jag sedan". Lugnet lade sig, faster och farbror skulle åka hem och när hon satte på sig en av sina stövlar kom nästa skrik! I stöveln låg den saknade lilla musungen! De hälsade inte på hos oss på lång tid sedan. Den julaftonenen glömmer jag aldrig.

    Idag har jag gjort det sista klart inför julen, inte mycket julmat eftersom jag kommer att vara med mina barn under helgen, fast litet har jag hemma ifall jag blir sugen. Det har varit snöblandat regn här idag och tydligen kommer det att bli varmare, så ingen snö kvar till jul förmodligen.

    Jag hoppas, att ni alla här har haft en bra dag, ni vet att jag tänker på er som har problem att brottas med av olika slag!
    Gösta och Sonja, jag hoppas att ni har haft en skön dag, kanske något roligt har överraskat er, vem vet!
    Jag slutar mitt babblande nu och önskar er alla en riktigt God Jul, ta hand om varandra så hörs vi snart igen!
    Kramar och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Först måste jag säga att jag tycker det är jättebra att nu börjat inse i några landsting att man ska som rutin ta PSA-prov, det borde man kommit på långt tidigare som vi konstaterat här i dagboken förut. Hoppas nu att samtliga landsting följer efter så att det blir som med mammografi och cellprov för kvinnor.
    Ni alla här i dagboken berättar så fina minnen från barndomens jular och jag njuter av att läsa allt ni skriver om. Jag minns att det var lång väntan på julklapparna, och ibland var man nöjd och ibland var man mindre nöjd milt uttryckt. Det ingick även julbön på julafton och sedan julotta utan släde men till fots och vissa jular var det några mils resa till morföräldrarna för att träffa mostrar, morbröder och alla kusiner. Det var en av de gånger på året som vi fick vistas i stora salen och bara det var väldigt högtidligt.
    När våra barn var små så var det också en evig väntan på tomten och julklapparna, men då hade Kalle Anka dykt upp på TV:n så då var det lugnt den stunden. Men sen ..... När kommer tomten?
    Nu är även barnbarnen vuxna och julafton är en lugn tillställning hos oss och det känns riktigt bra. Men god mat med allt som hör julen till finns och vi njuter av stillhet och mat.
    Jag hoppas Gösta, att Sonja och du haft en bra dag idag och att ni kanske har lite snö som gör att det blir lite ljusare att titta ut genom fönstren. Här är ingen snö, men 5-6 minusgrader, och det är mörkt på utsidan, men sol och värme på insidan.
    Till Gösta, Sonja, Marianne, OCH alla i Göstas dagboksfamilj en riktigt GOD JUL och som sagt här ovan - ta hand om varandra.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  8. Hej igen....
    Blir mycket skrivande nu så här innan jul. egentligen skulle man inte hinna men så skönt att sätta sig ner en stund. Efter diverse julpysslande på fm så tog vi en lång promenad nu på em. Skönt väder, vinden bet lite i kinderna. Gick in i skogen, så vackert med rimfrist på mossan och en del snö. Men hu, det började skymma, när som helst kunde en tomte titta fram bakom en gran. Men kom ut skogen innan det blev beckmörkt. Granen klädd och skinkan i ugnen. En skön kväll väntar, bara slappa...födelsedagsfirandet uppskjutet tills imorron. Ha det bra alla....
    Maggis

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta och Sonja!

    Det är länge sedan jag skrev en kommentar här. Jag har varit sjuk och legat på sjukhus 13 dagar. Det var navelbråck med div komplikationer.
    Nu börjar livet återvända lagom till jul!

    God Jul och Gott Nytt år!

    Inga i Västerås.

    SvaraRadera
  10. Inte en dag för tidigt!

    God Jul Gott Nytt År.....

    Kjell A i Sjöbo

    SvaraRadera
  11. Med önskan om en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
    till er alla som bloggar.
    Hoppas Gösta att Du får en så smärtfri Jul som möjligt med din Sonja.
    Är inne och läser ibland, och förstår att du har det jobbigt.
    Varma Julkramar till er, från Viola i Torslanda

    SvaraRadera