lördag 3 december 2011

Dagboken fredag 02 dec 2011

                                                                                 Dagboksnotering 02 dec 2011. Fredagen passerade just med sista flaggan för att byta datum. Det har blivit så stressigt så det går inte att beskriva hur bråttom det är. Jag undrar om det kommer något gott ur det hela? Vi får hoppas att vi tar oss i akt innan allt gått i stöpet med hela mänskligheten. Carpe diem                            Klockan är 00.17

13 kommentarer:

  1. Stress är ordet....sa Bull
    Stress sa Bill
    Jag ser hur den ökar nu på gågatan och i affärerna i lilla Mora....och det är väl etter värre i storstäderna.Själv stressar jag INTE till julen.....heller."jag undrar om det kommer något gott ur det hela"...ja jag vill citera Gösta för mänskligheten är farligt nära en gräns nu.....farligt nära.
    Låt oss istället tip-tap-trippa stilla mot julen och inte glömma bort det budskap och det som vi egentligen firar fast alla köpmännen, månglarna, vill få oss att tro något annat.
    God natt och god morgon och carpe dagen..

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta !
    Stress åter stress stackars människor. Vart leder det till när det bara är stress ? Det börjar redan på dagis och sedan fortsätter det livet ut.Stackars barn som lever i denna stressiga värld med uppstressade föräldrar.
    Julen ska vara för familjen i lugn och ro äta något gott och njuta av samvaron och inte detta hysteri med julklappar.
    Under mitt yrkesamma liv när jag arbetade socialt
    såg jag träffade jag många utslagna och ensamma människor där julen var en pina,där alkohol och tabletter fick bli en tröst för att komma över julen. Men tacksamheten över ett litet besök var stort.
    Då kändes det när man själv kom hem till sin familj och firade julhelgen,det var och är inte julklapparna som är det vikigaste. Utan gemenskapen med sina kära.
    Kram på dig Gösta och Sonja och övriga här.
    Hälsar Doris.

    SvaraRadera
  3. Ursäkta mig . Det blev lite fel i en mening.(Såg jag och träffade många utslagna människor )så ska det vara.Men det beror inte på stress att det blev fel.Utan mer på att jag inte fått upp dom blå ordentligt. Kram

    SvaraRadera
  4. Morrn Gösta, Sonja och alla andra här.
    Ja, jag förstår att du känner av stressen och jag håller med både dig, Sven och Doris! Jag har liksom aldrig förstått det där med varför man måste stressa. Visst, julklappar det hör ju till, jag brukar börja köpa litet saker redan på hösten, så jag har god tid, nu återstår bara några saker till att fixa. Brukar ge varje barnbarn var sin klapp + mina barns familjer något tillsammans.
    Julen skall vara en helg i lugn och harmoni tillsammans med de närmaste, god mat och man glömmer idag gärna bort varför man firar jul.
    Jag brukar gå till julottan, stämningsfullt verkligen, men i år kanske snön uteblir.

    Jag minns inte Gösta om du talat om när Sonja reser, jag förstår, att det känns litet oroligt för dig, hoppas verkligen att hemtjänsten kommer till dig som de ska.

    Idag blir det att försöka göra Melodikrysset, lycka till Gösta med dina kryssarvänner. Mycket alpint idag med, så det blir att "tajma" in de olika kanalerna.

    Jag önskar er alla en bra dag, ta hand om varandra och stressa inte! Ta dagen som den kommer, numera är det köpmännens jul tydligen.
    Kram och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta & Sonja & alla hjärtevänner
    Vet inte om jag är naiv men jag vill inte bara se det stressiga inför julen. Jag tror var och en måste finna sitt eget sätt att hantera stressen, med lite planering. För mig har julen och förberedelserna alltid inneburit glädje o förväntan. Jag är glad att jag har det barnasinnet kvar.
    Även idag är det så blåsigt ute, så man får hålla sig inomhus och dona lite.
    Önskar er alla en god fortsättning på lördagen och imorron så tänder vi andra adventsljuset. Redan har en vecka gått, inte lätt att fånga dagen när det går så fort, men får försöka ta tillvara små ögonblick ändå...
    Varma kramar
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Har idag tagit mig en "ledig" dag, alltså har jag inte gjort allt för mycket. Men det känns skönt det också. Tiden räcker för det som ska göras framgent. Vädret är lite si och så, ibland skiner solen lite, och ibland är det som nu helt igenmulet och det blåser och viner runt husknuten.
    Nu ska det bli eftermiddagsfika med pepparkakor och lite tända ljus och njuta av bara det en stund.
    Hoppas du har en lugn och fridfull dag med inte allt för mycket besvär och att även du och Sonja får njuta av stunden precis som den är.
    Skickar också en 2:a adventshälsning till er och till hela dagboksfamiljen.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Hejsan Gösta och alla i "familjen",
    Blir glad när jag ser att Sven citerar Katter...mjau..Min Gulle, han stressade aldrig...bara gottade sig.
    Det är konstigt att vi, som går hemma, kan känna av stressen inför julen, vi kan ju verkligen ta det lugnt, men den smittar på något sätt av sig.. Vi kan baka en kaka i veckan , göra tunnbrödet i lugn och ro, steka köttbullarna m m när vi känner för det, medans de arbetsföra, har några få timmar efter kl 21, efter de lagat middag, läxläsning och nattning av bernen, att göra detta. Dessutom har många av våra små uppvisning i sina olika aktiviteter nu under december, så att åka som skottspolar mellan kyrkor och idrottshallar är en underdrift..Det vill till att undgå att stressfaktorn ökar då....
    F ö, jag, har varit som en latmask idag, där ser ni, tänkte baka Havrekex till jul, men, det gör jag någon annan dag. Varför ska jag göra det på en lördag??! Det är en lyx att kunna göra så, även om man som jag, är förtidspensionerad p g a sjukdom och synskada, så får man se det positiva i det negativa.
    Så jag har suttit i mitt lilla hus och läst, allt medan regnet och blåsten piskat mot rutan.
    Mysigt tycker jag.
    Ikväll blir det Downton Abbey, en lussekatt till kaffet och kanske, kanske slinker det ner en chokladbit..
    Jag hoppas att ni alla får en trevlig kväll, och, stressa inte..
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  8. Hej min vän. Tittar in med en andra Adventhälsning med många kramar från Hjördis i Lillhärdal

    SvaraRadera
  9. Man önskar nästan man vore där.......
    Ja hos Ingalill för hon beskriver en sådan underbar kväll med precis allt.....ja ja tror även att mjau är med dej där..
    Och Downton Abbey.....jag älskar också dessa engelska underbara serier...
    Jag är också sjukpensionär så jag kan göra det som ska göras "sen"
    Huvudsaken jag är ren och att jag har rent i sängen, att mina katter blir omskötta och får kärlek, att städningen är okej...
    Så firar jag min jul ensam men inte ensam...för jag har ju mjau...mjau och mjau...samt mina vänner här i dagboken..

    Och oj vad det piskar och blåser
    Det var storm när jag gick runt Saxviken idag och inte en enda promenerare ute...bara jag. Sedan gjorde jag en biltur till mamma så hon fick en kram....

    Vad läser du IngaLill?
    Jag läser så fort jag får en stund över.....

    Ha det gott alla nu

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  10. Mjau på dig, Sven....
    Ja, spänn på dig skidorna och ta en tur ner till västkusten..så bjuder jag på fika..
    Jag lyssnar mest på s k Daisy-böcker, = CD-skiva, och då i huvudsak deckare och biografier/memoarer. Lånar också böcker med storstil, detta p g a dålig syn. Gillar brittiska författare, en favvo är Ann Cleeves som skriver så fascinerade, handlingen utspelar sig på Shetlandsöarna vilka hon beskriver så att man får stor lust att resa dit! Peter Robinson och Peter James är också bra.
    Min absoluta Favvo-bok är "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", om någon mot förmodan inte läst den så gör det! Den har allt!
    Nu har jag gjort ett avbrott i TV-tittandet, och kaffet är nu klart så nu återgår jag till sköna fåtöljen.
    Kramisar igen...från Ingalill

    SvaraRadera
  11. Hej Ingalill
    Precis.....jag älskar Ann Cleeves...har läst hela hennes svit om deckarna på Shetlandsöarna men det var ett olyckligt slut....oj då du kanske inte läst den sista...
    Engelska författare är min bag, det med..nu var jag väl poppis som sa "bag" Peter Robinson, Reginal Hill, Stephen Both.....det finns flera

    MEN DEN MEST FANTASTISKA AV ALLA ÄR ....100 ÅRINGEN SOM KLV UT GENOM FÖNSTRET...den är hur bra som helst
    Vill du veta en hemlis till.....JAG lyssnar också OFTA på ljudböcker för det är något specciellt.
    Kul att vi hade så lika smak
    Sedan älskar jag ju katter och kaffe också
    Jag har ju tre perserkatter som just nu ligger och snarkar runt mej så jag hör olika snarkljud från tre ställen...mysigt

    Jag måste nog komma på kaffe tror jag för att kolla om du gör gott kaffe....

    Kram nu och ha det bra

    Sven

    SvaraRadera
  12. Nu har jag löst Melodikrysset via podsidan på sr
    Jag missade programmet i morse
    Det tog mej 18 minuter
    Nytt rekord

    Nu Sven Wollter i p4

    ha en fin 2 advent

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta, Sonja och alla andra dagboksläsare!
    Jag vill sända en Andra Advents hälsning till Er
    alla! Hoppas dagen blir bra!
    Kram från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera