fredag 23 december 2011

Dagboken

                                                                                Dagboken 22 december 2011. Kort notis inget att rapportera. Carpe diem                               Klockan är 00.26

15 kommentarer:

  1. Jag har haft bil sedan 1971...i 40 år
    Inatt har jag avslutat det kapitlet och gett bort min bil en Renault Scenic 2,0 automat med all utrustning till min vän Micke. Nu ska jag börja mitt nya "resten av mitt liv" utan bil. Det blir att lita till apostlahästarna, cykel, bussen och ambulansen i fortsättningen. Som fattig pensionär har jag inte råd att ha någon bil om jag vill ha mat på bordet. Det är sanningen som gäller.
    När jag sitter här på parkett...ja på första plats i Göstas dagbok klockan 03.06 den 23 december....dan före dopparedan så ....FRÅN MEJ TILL ER ALLA ......EN RIKTIGT GOD JUL...
    Måtte julklappen till Er alla bli: lugn och ro, frid och salighet och många tankar kring varför vi egentligen firar julen....om det lilla barnet i krubban....Låt också tankarna gå till alla världens barn att de åtminstone får mat för dagen.....

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Godmorgon alla ni runt om i landet...
    Sven...jag försöker tänka på julens budskap. Krubban med grönmossa på tak och golv med jesusbarnet, Josef o Maria, de 3 vise männen Ängeln Gabriel som står framme, barnens ögon glänser när de ser den igenkännande år efter år så jag tror den betyder något särskilt för dem också. Gösta & Sonja..Hoppas ni har det bra

    En juldikt:
    Blånande och frusen sjö
    Stilla prassel av snö
    Skogen står glimrande vit
    snart kommer tomten hit
    JULKRAM
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Sven..Glömde. Du kommer att klara dig galant utan bil..promenera istället och hålla sig i trim...som vår granne säger: han tar inte bilen om det är mindre än en mil dit han ska
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Sven,hoppas din vän Micke är en RIKTIG VÄN och ställer upp för dig när du behöver skjuts.-Ser framemot att läsa dina kommentarer.Du skriver så bra,med sån värme empati humor.En riktig glädjespridare.Du behövs.-Gösta hoppas att någon tittar in till er,med lite ved o gosaker och sprider lite ljus o värme till Sonja och dig idag.Att det händer något utöver det vardagliga.Kram till er alla "CARPIE DIEM "

    SvaraRadera
  5. Hade för bråttom,men det ska vara från Kristina.

    SvaraRadera
  6. Gösta o Sonja jag hoppas ni får en lugn och skön helg,skriver helg för ja är så trött på ordet jul.Ska vara ensam med min, katt är bjuden till släkt o vänner men har tackat nej,tycker om lugnet.Kanske kan vi använda Skype Till Sven det kommer att gå bra utan bil det är ingen bra sparbössa,saknar inte min. Ha nu en Go helg alla iden stora familjen som det blivit tack Gösta KRAMIS

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta och Sonja!
    Jag hoppas ni har en lugn och fridfull dag utan allt för mycket smärta och bekymmer. Ni är väl värda att få njuta av såväl varandra som lugn och harmoni. Ömheten och empatin er emellan gick inte att ta miste om på bild från LT för några dagar sedan och det riktigt värmde att se er. Hoppas julekramarna blir många och att julhelgen blir bra med den goda hemlagade maten och bullar och kakor, som jag misstänker Sonja fixat. Läste i tidningarna för en stund sedan och hörde på radion att det var lite halkigt norr över, och att bussarna i Östersund inte körde pga halkan, men jag hoppas ni håller er inne i stugvärmen.
    Önskar att resten av dagen blir bra, liksom kvällen för er och den önskan gäller alla i Göstas dagboksfamilj.
    Här står nu julskinkan på kylning, för att senare i eftermiddag paneras lite och griljeras i ugnen.
    Varma julekramar från Iris!

    SvaraRadera
  8. Gösta o Sonja, hoppas ni sitter i stugvärmen och myser..och även alla ni andra med..Att julefriden infunnit sig i allas hjärtan..
    Sen till Sven - mjau på dig, men, hur kunde du skänka bort en sån bra bil,,min mor har en sådan, och den byter hon aldrig bort. Den är både fart i och sen gullig, en bil kan faktiskt vara gullig..Sven- du är för generös. men har nog ett stort varmt hjärta och då kan man ge bort allt man äger o har..
    F ö har min kära syster och ena systerdottern varit hit på elva-kaffe, jättehärligt att få krama om Cajo, hon bor i London, och är nu hemma en vecka. Jag är lyckligt lottad då jag inte har nga egna, som har så fina och rara syskonbarn, 3 st, och en rar och underbar syster och svåger.
    I morgon bitti kommer min kära moder m sambo hit på en liten julfrulle, mysigt.
    Nu ska jag fixa mig lite middag, "gammaldags julkorv" med potatismos och rödkål, mums.
    Jag önskar Er alla en riktigt God och Fröjdefull Jul
    Kramisar från Ingalill, tittar nog in lite senare också

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta och alla vänner här!
    Jag har inte försovit mig. Igår kväll slutade min dator att fungera, bara slogs av. Hade tur att få tag i en affär, som kunde se över den idag på morgonen. Hitta någon som kunde köra mig dit. Vid 3-tiden kunde jag hämta den, det var nätverks...... nånting som hade med strömmen att göra, som måste bytas ut. 1000 kr på direkten!
    Nu är datorn igång igen och även jag.
    Som ni förstår har jag inte mycket annat att berätta om idag, men jag läste all ni skrivit och det betyder mycket för mig.

    Till Dig Gösta, Sonja alla andra vänner - ingen av er glömd önskar jag en riktigt God Jul.
    Hoppas ni får en lugn och skön dag tillsammans med familj och vänner.
    Här regnar det och är +5 gr!
    Nu ska jag ta en STOR kopp Gevalia och lugna ner mig efter "haveriet".
    Kramar och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta och alla goa vänner här!
    Nu är det dagen före doppardagen. Doppat har vi gjort i dag .I morgon bli det risgrynsgröt och skinksmörgås kaffe och pepparkaka hos sonen. På eftermiddagen julmat hos barnbarnet och juldagen middag hos nästa barnbarn.
    I kväll bli det en lugn kväll efter allt fejande ska jag njuta av kaffe och mjuk pepparkaka.
    Något får jag unnar mig,annars är jag väldigt försiktig med godsakerna och även maten.
    Jag har lovat att i morgon berätta för mina barnbarn om min barndoms jular.Jular som skiljer sig från nu tidens jular.Jag hade en bra barndom hos mina morföräldrar som tog väl hand om mig när min mor hade dött.Kanske lite bortskämd eftersom mina mostrar och morbröder hjälpte till att göra allt för mig.Men jag har inte tagit skada av detta.Jag har alltid försökt att värna om dom svaga i den mån jag har haft tid och möjlighet.
    Jag fick så mycket gott med mig från min uppväxt med kärlek och omtanke.Då har man råd att dela med sig i livet till andra.
    Gösta och Sonja en riktigt God Jul och låt oss minnas varför vi fira denna högtid.Det är inte bara maten och klapparnas tid.Jag önskar er allt gott och till vännerna här detsamma.Julkramar och hälsningar Doris.

    SvaraRadera
  11. God Jul till er med kram från Hjördis

    SvaraRadera
  12. Ja just nu sitter jag och kollar på Magnus Ugglas uppesittarkväll via SR:s sida där man ser sändningen som ett TV-program. Det är hur kul som helst. I p1 kommer det ett program 22.00 som kan vara intressant "Endast mamma är vaken"
    En sten föll från mitt bröst
    I många år har jag tänkt avge ett nyårslöfte att sluta åka bil....och äntligen i år tog jag mej i kragen när jag gav bort bilen till min vän Micke. Visst är jag löjlig men jag känner mej stolt över mitt beslut. Jag har nu sagt upp min parkeringsplats som kostar 200 kr i månaden..jag ska säga upp försäkringen 350 kr i månaden....slipper skatten 150 kr månaden....bensin 500 kr månaden....reparationer...??????kr månaden.
    Genom att ge bort bilen tjänar jag dirket en tusenlapp i månaden + eventuella reparationer
    Det känns som en befrielse.
    MEN......
    ALL SNÖ ÄR BORTA...MORA LIGGER GRÖNT SOM EN MAJMORGON......Jag är en sådan som vill ha snö på julen....snön är pricken över...så att säga
    Nu är det bara att göra det bästa av detta....
    Tända ljus och klämma på paketen....jag har två...ett mjukt och ett hårt....tack Ulla ...tack Kerstin...
    Gotlänningen lovade komma med paket till mej och jag har slagit in tre till honom men jag har inte sett röken av honom....Jag ska gå över till Jonte med Reginald Hills senaste bok imorgon...samt lämna ett kaffepaket till en granne längre bort i huset.
    Allas vår Kalle Moraeus ska vi titta på imorgon.Jag har känt honom sedan han var en liten rund tonåring och spelade gitarr i sitt band Kalles Band med Kire på trummor och Ernlund jr på bas. Han var en supermusiker redan på den tiden.
    Så God Jul än en gång till Er alla och naturligtvis en speciell hälsning till Sonja och Gösta..
    Sven Lindh

    SvaraRadera
  13. Hej alla...
    Önskar en GOD fridefull avkopplande och mysig jul i ljusets och kärlekens tecken till er alla Gösta & Sonja, Sven Doris Iris Christina fr Västerås, Christina fr Mora, en annan Kristina Hans i Tidaholm, Maggan fr Halmstad, Gulli, de som mest är inne på Göstas underbara blogg som jag verkligen älskar. Hoppas jag inte glömt någon..
    Ingen snö kvar här heller, bortregnad idag, synd, hade liksom Sven önskat en vit jul..men
    Stor Julekram till alla er
    Maggis

    SvaraRadera
  14. Hej igen till er alla!
    Skinkan är griljerad och det luktar så otroligt gott och jul-aktigt i mitt hus! I morgon blir det annorlunda frukost, macka med skinka till filen och juice och kaffe. Om någon dryg timma är väl skinkan så pass kall att den kan ställas in i kylen hoppas jag.
    Instämmer med Maggis här ovan i allt hon skrivit och till alla hon nämnt och tyvärr ingen vit jul här heller. Vi är alla en form av helhet i Göstas varma och enormt empatiska famn, tack Gösta! En riktigt GOD JUL önskar jag som sagt alla och med en speciell hälsning till Gösta och Sonja och deras Marianne.
    Julekramar från Iris

    SvaraRadera
  15. Det närmar sig dopparedan, och här i Trollhättan har vi +9 grader! Rena vårvärmen, och imorgon ska det bli soligt, så den rätta julkänslan infinner sig inte. Men, jag är ändå glad över att vi inte har snö, hellre spöregn...
    Sven - du har gjort rätt som gett bort din bil, nu slipper du äta bara flingor och fil...mjau,mjau
    Jag ska nu koka upp risgrynen med mjölken så får det stå och dra tills imorgon bitt, då är gröten perfekt.
    Julkramisar från Ingalill och julmjau till Sven...

    SvaraRadera