tisdag 27 december 2011

Annandagsdagboken

                                                                    Annandagens dagbok 26 december 2011. Här har allt varit utslaget efter stormens härjningar. All telefoni och även datorn har varit ur funktion hela dagen. Skickar ett Carpe diem med hopp om bättring.                            Klockan är 00.20

7 kommentarer:

  1. Hejsan Gösta o Sonja, och alla andra goa människor,
    vi lever i ett mycket känsligt teknologiskt samhälle idag, detta år både på gott och ont, och sitter man ute på landet blir man ganska så strandsatt. Här försvann strömmen ganska sent i går kväll och jag famlade runt i mörkret efter ficklampan. Min batteridrivna radio försökte överrösta stormen som ven runt knuten, och först framåt småtimmarna kom jag till ro.
    Jag hoppas dock Gösta, att Du inte är utslagen idag, utan mår så gott Du kan, med hjälp av Sonja förstås..
    Nu har solen tittat fram och det blåser inte fullt så mycket, så jag ska ta mig en promenad till affären, får idag ta cykeln som stöd eftersom jag är så "trött" i benen. Krisar det så kan jag alltid "hoppa" (det skulle se ut det..) upp på cykeln och rulla hem..
    Önskar er alla en mysig dag.
    Kramisar från Ingalill, Trollhättan

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta o Sonja!
    Hoppas det är någorlunda med Er efter julen o alla stormar som vädret har ställt till med!
    Här nere i söder har det även blåst ordentligt och i dag regnar det även rejält.
    Min maginfluensa, el vad det är, har inte gett med sig än. Jag har varit i kontakt med läkare idag. Man förstår ändå bättre, när man själv är sjuk, hur jobbigt allting är.
    Hälsar även till alla andra på denna sida.
    Hoppas på det bästa för alla människor.
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta o Sonja
    Det var tur ändå att strömmen kom tillbaka, det blir så urkylt om man inte har öppen spis att elda med. Inte alltid man är förberedd heller med ljus, tändstickor, ficklampa och helst ett gasolkök så man kan fixa lite kaffe. Minns stormen Gudrun, vi var hårt drabbade i Småland och utan ström i flera dagar. Vårt samhälle fick först tillbaka strömmen så vi fick åka runt med kaffe i termos och lite varm mat till de som behövde. Här blåser det också men inte så farligt. Skulle lugna ner sig nu under dagen. Elisabeth, krya på dig från din maginfluensa, fy vad det är obehagligt
    Nu skiner solen här och jag önskar alla en bra dag.
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Det är inget kul när man blir utan elektricitet och vinden bara viner utanför stugknuten. Men man blir dubbelt glad när allt börjar fungera igen. Hoppas er dag blir så bra den bara kan och att vädrets makter återgår till det mer normala.
    Vi har en del blåst hos oss idag, men solen skiner och det lättar ju upp det hela, även om man inte kan gå ut (inte jag i alla fall i blåsten).
    Önskar er och alla andra här en god fortsättning och att Elisabeth blir av med sin magsjuka.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och Sonja!
    Jag förstår att det varit besvärligt med både strömavbrott och hårda vindar + telefon och dator. Man känner sig onekligen liten när naturens krafter slår till.

    Jag hoppas att det nu har stabiliserat sig och att allt börjar blir som vanligt. Oerhört stora skador har det blivit efter stormen, nu börjar tågen kunna rulla igen. Tror att ni norrut fick ta det värsta från orkanen.

    Jag hoppas att din magsjuka försvunnit Elisabeth och att alla andra här mår bra efter julen.

    Jag har varit hos mina döttrar med resp familjer, för mycket mat, börjar känna mig som en Michelin-gumma nu.
    Idag har jag bara tagit det lugnt, det blåser fortfarande hårt här, men solen skiner och det piggar upp. Jag hade aldrig strömavbrott här, men hörde, att i utkanten av stán var det problem.

    Ha en fortsatt bra dag nu allesammans, ta hand om varandra.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta och Sonja !
    Hoppas att stormen har av tagit och att ström och telefon är ok nu. Här har också blåsten gett sig till känna,men inget strömavbrott men runt om ute på landsbygden har det varit strömlöst och telefoner som inte fungerat.
    I dag har det varit solsken och som en vårdag.
    Nu har det lugnat ner sig med julmaten och festligheterna Det har varit mycket god mat och det är alltid gott att får sätta sig till dukat bord och alla godsaker.
    Nu får det vara lugnt fram till Nyårsafton.
    Skall bjuda några goda vänner på en enkel bit mat och umgås,det får inte bli för tillkrånglat.
    Utan det är en trevlig samvaro som är viktigast.
    Elisabeth hoppas att du är bättre från magsjukan. Roligare kan man ha.
    Gösta jag hoppas du också mår bättre,så du tillsammans med Sonja kan njuta något av resterande juldagar det önskar jag av hela mitt hjärta.Man önskar och önskar och hoppas så är det.Men det blir inte alltid som man önskar,för då skulle du inte har några besvär det gäller även övriga dagboksvänner som på ett eller annat sätt har någon sjukdom.Jag önskar er alla en god hälsa.Kramar och hälsningar från Doris.

    SvaraRadera
  7. Gokväll Gösta
    Tittar in en sväng...Såg att det var så stormigt i Jämtland, hoppas ni har el och vatten. Så mycket träd som fallit, verkar vara bland de värsta platserna och så uppåt landet. Tänker på er och hoppas på det bästa. Skall se Arne Dahls krim kl 21.00 i alla fall
    Kram/Maggis

    SvaraRadera