lördag 17 december 2011

DAgboken

                                                                                Dagboksnotis 17 december 2011. Kan konstatera att bullen tar ledningen med två volter framåt i pik. Carpe diem                         Klockan är 23.48

13 kommentarer:

  1. BULLEN...??Nu har Gösta förmodligen förätit sig på Sonjas goda bullar....jag vet själv för jag har haft det stora nöjet att få smaka...
    Jag gjorde inga vollter förvisso MEN JAG HAR JUST LYSSNAT PÅ WOLLTER......i P4...det handlade om Gösta och Sonja...ja om KÄRLEK.Jag tänker nu göra ett försök med "den japanska bondgungan i tre och en halv baklängesvolt" Högsta poäng. Hör ni inget mer från mej så bröt jag väl nacken av mej. Carpe Diem
    Sven Lindh
    Vi har blivit fler i Skype-familjen...Gulligt Gulli

    SvaraRadera
  2. Moprrn på er alla!
    Ja idag är jag litet brydd vad Gösta menar, kan det vara så att det är det som Sven skriver härovan?
    Bara det inte är så att Gösta mår dåligt?
    Jag hoppas att natten varit bra för alla här, jag ska snart kolla på skidsporten och jag kommer tillbaka senare här.
    Ha det bra alla, carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Godmiddag Gösta & Sonja o alla
    Kan dagens kryptiska mening innebära något om sport kanske....vem vet
    Min barndoms jul:
    Växte upp med mormor o morfar o mamma(frånvarande pappa) på landet med hönor, tuppar, kycklingar, katter o grisar. Innan jag föddes även kossor. Minns när grisen var slaktad och den hängde så låååång därinne i ladugården när man tittade in. Tyckte det var hemskt. Till jul så gjorde mormor isterband, ystade ostade, bröd o karameller m.m. som hör julen till. Allt ställdes in i det stora skafferiet, man fick INTE smaka på något innan julafton , men gläntade på dörren många gånger och längtade...Mormor hade 7 barn så det var ritig Fanny o Alexanderjul hos oss. Tänk varje familj med deras barn. Och julottan, där var vi varje juldagsmorgon o alla hostade. Julafton var det eldat i öppna spisen i "salen" där man bara fick vara vid hödtidliga tillfällen. Så minns jag barndomens jular....
    Önskar alla här trevlig 4:e Advent. Nu börjar nedräkningen
    Varm Kram/Maggis

    SvaraRadera
  4. Bullen....Bullens pilsnerkorv...så kan det vara
    Jag vet att det är en gammal tradition hos Gösta att äta pilsnerkorv söndagen 4:e advent. Så gjorde man på Örkeljunga Skyttekompani där Gösta var verksam som tamburmajor under många år. En gammal fin tradion...Bullens pilsnerkorv och en punsch. Sedan tog man ett dopp i den närbelägna sjön...därav volterna i pik framåt. Ja Gösta var ju också en av våra främsta simhoppare på den tiden men problemet var att han är så lång att han tog i vattnet innan han hoppade liksom.
    Nu har vi löst gåtan....tror jag tralla la tror jag tralla la
    På denna länk hittar ni Kunskapskanalen Play

    http://webb-tv.nu/kanaler/kunskapskanalen-play/

    Där kan ni titta på ett program som heter Dalahästen så får ni se min by Bergkarlås och de trakter där jag växt upp. Jag känner de flesta av människorna som är med i dokumentären. Jag har handlat i den där affären, gamla förfäder till mej passerar förbi som täljare av den berömda hästen. Det är vackra biler från den vackraste platsen i Dalarna , Bergkarlås-Vattnäs-Nusnäs-Färnäs

    Ha nu en fin 4:e advent och skål och Pilsnerkorv på er

    Sven Carpe Diem Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej igen allesammans! Tack Sven för att du förklarade vad Gösta menade! Så du Gösta har varit duktig simhoppare, då förstår jag "piken"!
    Tack Maggis för din berättelse om barndomens jul! Jag tror, att jularna förr var hemtrevligare på ett annat sätt! Nu stressar folk runt, det ska handlas, handlas och när julen kommer är det många som är helt slutkörda. Det har blivit affärsmännens jul, tycker jag.

    Jag minns all snö som var vid jul när jag var barn. Jag och mina syskon fick en slant var att köpa julklapp till varandra. På julaftons kväll togs granen in och kläddes och av någon anledning BAD vi barn att få gå till sängs! Tidigt julaftons morgon fick vi var sin julklapp innan vi for till julottan med släde. Julmat och utdelning av klappar blev det senare på kvällen, pappa brukade alltid gå ut och köpa tidningen först och missade när tomten kom.....

    Idag har det småregnat och snöat och det är bara slask ute nu.
    Jag har hållit mig inne idag och suttit och kollat på vintersporten - där finns det snö!

    Jag hoppas att du Gösta har hämtat dig från korvintaget och tillsammans med Sonja får en trevlig dag!
    Glad 4:e Advent till er alla och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta och Sonja och hela dagboksfamiljen!
    Idag har jag nästan bara njutit av 4:e advent, tagit det jättelugnt och laddar inför de få aktiviteter jag ska ta mig för innan det blir julafton. Lite pynt och strax innan julafton blir det att koka en julskinka, resten finns i frysen bara att plocka fram. Men som sagt, det blir ett lugnt firande för oss. Ro och frid i juletid!
    Hoppas dagen bjudit på ro och frid och kanske lite pyssel hos er och jag hoppas att du Gösta mår hyfsat bra, likaså Sonja och att ni njuter av varandra.
    Önskar alla en trevlig fortsättning på denna sista adventssöndag för i år och skickar till er alla mina varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Hej igen
    Sven..jag kom inte åt "dalahästen" Min dator har varit så trög så nu har jag julstädat den o nu är den fit for fight igen. Härlig humor och fantasi du har...vet inte så mycket om Gösta men att han varit militär har jag läst mig till, kanske major då och att han liksom jag gillar fjällvandringar. Och Bullens varmkorv...finns inget godare en kall vinterdag ute.
    Har tagit en promenad till affären tidigare idag, riktigt juligt väder, snöflingorna föll stora. Måtte den ligga kvar...hoppas ni andra får lite ocksåHar kokat smörknäck, efter ett riktigt gammalt recept från min moster så här hålls det på traditionerna.
    Trevlig söndagkväll med det 4:e adventsljuset tänt
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej min vän. Tittar in med en hälsning och varma kramar från Lillhärdal // Hjördis

    SvaraRadera
  9. Visst är det jobbigt när datorn blir så där seg. Och det enda som hjälper är att rensa bort och rensa bort. Det finns ett härligt bra program som heter CCleaner som jag kör och som tar bort en massa onödigt skräp som datorn samlar på sig. Programmet är gratis att ladda ner och att använda och är erkänt bra. PC för Alla brukar alltid ha det med på sina skivor som följer med tidningen.
    CCleaner.com
    Maggis - var är det du bor?
    Jag blev lite avundsjuk för att du fått snö i STORA flingor för här i Mora finns ingen snö kvar. Enda sättet för mej är väl att åka upp till Hemus skidstadion och ställa mej under snökanonen och julhälsa därifrån till Er.
    Smörknäck...nej nu attan blir jag suuuugen...smörknäck....wooov
    Det kokas skinka, det äts pilsnerkorv och smörknäck på denna sida så Lind blir trind av att bara läsa...
    Men ja gkna fresta med att jag just gjort och ätit en gudomligt god köttfärssås med wookade grönsaker till....det var himmelskt gott och så enkelt...köttfärs av god kvalitet från Siljan Chark och krossade tomater kryddade med basilika ICA....salt och kryddor därtill...
    Nu tror jag en tupplur och en baklänges volt i pik är på plats

    Carpe Diem

    Sven Lind

    SvaraRadera
  10. Hej igen..Sven. Tack för tipset ang gratisprogrammet,skall testa det nästa gång. Nu använder jag diskrensning och diskfragmentering, brukar hjälpa rätt bra.
    Jag bor mitt i djupaste Smålandskogarna, mitt i glasbruksriket. Närmaste stad en bit bort är Växjö. Jag får väl skicka upp snö till er istället, men nu varnar dom för att det skall bli varmare.Köttfärssås är en favorit, men idag gjordes en annorlunda variant. Kokt kall skivad potatis varvad med köttfärssås riven ost o grädde i några lager, potatis överst med lite skorpmjöl, 225 gr i 20 min, mums.
    Nu ska jag strax kolla "Allt för Sverige"
    Ha de bra..Gösta, hoppas du haft en bra dag
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  11. Go´kväll på dig "Pilsnerkorv" m sambo, och alla övriga här på sidan..

    Jag tänker också på julen och hur det var förr. Kvinnorna skulle ta hand om den slaktade grisen, det skulle stoppas korv, malas färs, koka grisfötter, julbaka i vedeldad ugn,göras svagdricka, luta fisken, laga tvättgrytan kokade lakan som sen sköljdes i en vak, huvva, och inte minst all städning, golven fernissas, varenda skrymsle i skåpen skulle torkas med såpåa m m. Undras på att när väl julaftonen kom var husmödrarna totalt färdiga, men, det konsitga är att idag, då vi har ugnar av både el och mikro, hushållsassistener, dammsugare, tvättmaksiner, hel- och halvfabrikat, så klagar många av hur stressigt det är..Var det bättre förr, eler???
    F ö har jag haft en underbar kväll, var till kyrkan i byn på konsert, med kör, bl a ett kantat (komposition skriven för solosång, kör och orkester)som var, ja helt magiskt fin. Sen "Nu tändas tusen jueljus", som alltid ger en känsla av när man sjöng den i skolan, och var sååå förväntansfull inför julen, "Stilla Natt" och som avslutning "Adams Julsång", där vi i krykbänkarna fick vara med en del. Ja, vilken underbart härlig afton.
    Nu blir det till att lägga sig och lyssna på P1 och "Godmorgon världen", är iintressant tyckerjag.
    Krmaissr från Ingalill

    SvaraRadera
  12. Ingalill här igen,

    ser att det blev lite fel ovan, laga "tvättgrytor", SKA vara laga syltor på längden och tvären...

    SvaraRadera
  13. hej igen allesammans! Ni är så duktiga att skriva och berätta! Du Sven med din humor och nu sist Ingalill som så målande beskriver julen förr.
    Vad gäller "trög" dator, så gör jag en diskrensning varje vecka. Inte klokt så mycket onödiga filer som tas bort - de tar bara plats!

    Jag kan tala om för dig Sven, att jag nyss har öppnat en burk pilsnerkorv, mums. Jag kan inte göra någon pik, så jag slänger mig i sängen istället och lyssnar på P4 tills John blund kommer.
    Hoppas ni alla haft en skön dag och att du Gösta tillsammans med Sonja haft en mysig dag.
    Här har vi fått 2 cm snö, men stor risk för halka sägs det...
    Kram och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera