fredag 20 januari 2012

Dagboksflarn

                                      Dagboken 20 januari 2012. Denna dag har varit fullt upptagen med att få min dator  att göra som jag vill men icke. Jag ger snart upp. Får se om det kan gå en dag till. Carpe diem                                                       Klockan är 22.46 

14 kommentarer:

  1. Men Gösta,jag vet ju inte exakt vari ditt problem består. Men vi som är med dig via din dagbok ser och läser allt du skriver. Har du mycket problem med att få in din text, eller?
    Jag hoppas verkligen, och alla med mig, att du ska kunna använda din dator och skriva dina rader via datorn som vanligt.
    Nu är det sängdags för mig, men du ska veta, att varje dags ord från dig är en "lisa för själen" för oss som gärna tillhör din dagboksfamilj.
    Ha det gott och jag önskar dig och Sonja en god natts sömn!
    Varna kramar från Iris

    SvaraRadera
  2. Obs!Ska naturligtvis vara "varma" kramar och inget annat! Natti! //Iris

    SvaraRadera
  3. Nähä du Sven, här gick jag bet. Så nu får jag lägga mig utan att få veta vad du skrev!
    //Iris

    SvaraRadera
  4. Varför stämmer inte klockan
    Jag skrev ovanstående inlägg 23.15 men där står 02.16
    Någon inställning som är fel??
    Sven

    SvaraRadera
  5. Morrn Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Jag förstår dig så väl, det är frustrerande när datorn inte gör som man vill! Jag hade själv tvingats vara utan dator under tiden den reparerades och det kändes hemskt. Man är verkligen beroende av den.

    Jag undrar, om du har någon support du kan ringa och be om hjälp? Om du har installerat något nyligen, kanske en inställningssak i datorn? Skillnaden nu med din blogg är att jag bara kan komma in på den via Mozilla Firefox.
    Hur som helst, försök att stå ut, rätt som det är så funkar det!

    Sven, jag vet, att jag har NE som kan översätta texter, men jag använder det aldrig, håller mig till svenska och engelska. Jag har inte den förnämsta datorn, den jag har duger gott.

    Idag är det kallt här -10 gr, mulet och myggfritt. Jag ska titta på slalom på TV idag, sedan kanske jag går hem till min dotter.

    Hoppas att ni alla får en bra dag, ta hand om varandra.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej igen! Jag upptäcker nu, att tiden när jag skickar in mitt inlägg inte stämmer med den tid jag har här. Skrev in mitt kl 8.35 PM, men här står det att jag gjorde det 11:34 PM! Den tiden har inte varit här ännu. Något med tidsinställningen?
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  7. Jag vill bara påpeka att det som händer på bloggen knappast har med Göstas datorproblem att göra, då det är skilda världar. Bloggen ligger ju ute på nätet och har inget samröre med datorn i sig. Troligen är det blogger.com som har något problem igen, har ju haft det tidigare, eftersom bloggen beter sig som den gör med tider och webbläsare.
    Hälsningar Helena i Bjuv

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och alla andra!
    Jag har haft problem att sända kommentarer till
    Göstas blogg sedan Gösta hade problem med sin dator, för ca en vecka sedan. Problem även att läsa kommentarer. Jag andvänder Internet Explorer och "kan inte något annat." Vet inte vad som är problem men hoppas det ska lösa sig.
    Ungefär var 20:e gång jag klickar kommer jag in så jag läsa andras kommentarer o sända. Läsa Göstas dagbok kan jag alltid o det är tur.
    Förstår att även Du Gösta har problem. Hoppas Du
    får hjälp av någon för då löser sig kanske även
    mitt problem, eller?
    Får se om denna kommentar går "igenom"!
    Ha det bra min vän och alla andra
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  9. Godmiddag Gösta & Sonja och ni andra goa...

    Jag kan kolla på en del andra bloggar som har samma (blogspot.com) som Göstas. Är det bara mellan Göstas
    dator och blogger som det inte funkar...Vet inte, kanske det måste anmälas i så fall. Eller vet du, Helena i Bjuv ?

    Idag var det isigt och halt, något isigt i luften som lagt sig som rena blankisen på gatorna. Gick genom skogen(inte dåligt i januari) och fick gå där det var lite snö. Skönt ändå att gå i knastrig snö och så blir man så rosig om kinderna av att vara ute i lite kyla c:a 5 minus.

    Vet ni, främst Iris och Doris, flickorna från Småland vad följande ord betyder på "svenska"...
    Vad jag vet så är det småländska ord, hörde mormor o morfar ofta använda dem. LU, DÄKA, LUMMEN,TYA

    Gösta, ha en bra dag, och ge inte upp om datorn, det löser sig på något sätt

    Kram till er alla
    Maggis

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta och Sonja !
    Jobbigt när inte datorn fungerar, Jag kan inte använda Internet Explorer utan får använda Firefox.
    Tiden stämmer inte heller när jag skrivit på bloggen men det har drabbat flera här.
    Vår trevlige granne 63 år som jag tidigare skrivit om gick bort i torsdagskväll nio dagar efter han kommit till sjukhuset.Vi kommer att saknar honom.

    I dag har jag varit och jobbat två timmar i en Andrahand butik, pengarna går till en skola Lettland för att barn skall har möjlighet att får undervisning.

    I dag är det snöväder i vår lilla stad,kanske kan jag inbjuda till pulkåkning i e m. Pulka medtages ! Kaffe med tilltugg bjuder jag på även en varm korv med bröd.
    Maggis jag tror att Däka är flicka, Lu är pojke,Lummen är odåga och till sist Tya är orkar.

    Ska nu försöka att börja mina redovisningar till Överförmyndarnämnden för g.man och förvaltarskap.
    Har man ordning på utgifter och inkomster brukar det inte ta så lång tid.

    Nu önskar jag dig Gösta och Sonja fortsatt bra eftermiddag och god natt sömn samt detsamma för övriga i vårt gäng.Hälsningar och Kram på er alla.Från snöiga Doris.

    SvaraRadera
  11. Duktigt Doris, förutom Lummen eller det kanske stavas Lommen istället som står för Fickan. I alla fall hos oss när jag var liten: "Var har jag nu lagt tumstocken, jovisst den är ju i Lommen". Du Doris har gjort många goda gärningar idag, men tråkigt med din granne,det gick fort...
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  12. Himla bra Doris, jag kände inte till LU, så nu har jag lärt mig något nytt idag också. Det här med Däka lärde jag mig först som en s k "dålig flicka", men sedan försvann ordet dålig och det blev bara flicka av det. Vad jag vet användes det också i Blekinge. Lommen visste jag också var ficka. Men jag fickk för mig att du kanske menar Nummen, vilket betyder känslolös i fingrarna. Nåväl det var lite småländsk/blekingsk dialekt.
    Kram från Iris

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!
    Jag vet inte riktigt vad det är för fel Du har på din dator, men jag har varit drabbad själv. Den har varit så trög att man nästan gett upp hoppet. Men så fick jag ett tipps om att ladda ner ett program som rensar datorn, detta gör jag nu med jämna mellanrum, och det fungerar perfekt. Gogla på CCleaner och ladda ner detta, det är gratis program.
    Hoppas det lyckas, läs och följ beskrivningen på hur Du skall göra.
    MVH. Viola i Torslanda

    SvaraRadera
  14. Hej igen!
    Gösta, jag lider med dig och data-trubblet. Kan du försöka förklara vilka problemen är? Kanske någon av vännerna här- som förstår sig på datorer- (vilket jag inte gör) kanske kan hjälpa dig. Det behöver inte vara ett stort fel.
    Ha en fortsatt så bra kväll som det går.
    Kram!
    Christina v-ås

    SvaraRadera