tisdag 17 januari 2012

Dagboksnotis

Dagboken 16 januari 2012. Det är fortfarande strul med datorn så det är svårt att få till något. Det får bli Carpe diem.                                          Klockan är 00.09

14 kommentarer:

  1. Morrn Gösta och Sonja! Ja du Gösta, datorerna lever sitt eget liv ibland! De är ju bara maskiner och vi vill ju styra dem, men ibland är det så frustrerande. Jag har märkt, att ibland är det väldigt "segt" att komma in på vissa sidor, vi får hoppas, att tekniken rättar till sig. Så tacksam att du skriver några rader, vi alla här har blivit vana vid att läsa dina kloka ord, Gösta, ger oss en fin start på dagen.

    Mina tankar går till vår vän som väntar på att få hem Nemo, hörde på Karlavagnen igår om en helt otrolig katt en person berättade om! Fick lära mig ett uttryck där: "katten är husets själ." Det säger oerhört mycket.

    Idag ska jag tillbaka till distriktssköterskan och få omlagt, hoppas det ser bättre ut. Det är fortfarande "snorhalt" här, så det blir att ta det i snigelfart dit.

    Gösta, jag hoppas att du och Sonja tillsammans gör det bästa av tillvaron, trots datakrångel. Till er alla önskar jag en bra dag, en dag där förhoppningsvis något positivt händer. Ta hand om varandra och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hejsan Gösta, och alla andra rara,
    jag blir så rörd när jag läser era varma tankar om att Nemo ska bli min nya vän..tack för omtanken,
    Christina - jag lyssnade också på Karlavagnen igår, och mannen som berättade om sin otroliga katt - det visar hur katter "läser av" matte - husse..
    Ja, nu har alltså Nemo gjort intåg i sitt nya hem, och natten har förflutit mycket bra, han är Gulles totala motsats - liten, slank, smidig och inte alls pratglad än, jag hörde inte ett ljud inatt. Det ska bli så härligt att få lära känna honom, och vi har redan gosat lite, lite, det får ta sin tid. Han har redan upptäckt en favvo-plats, i mina stora fönster ut mot gärdet, här ser han fåglar av alla de slag, och sitter spänt och spanar in dom. Jag hoppas att allt ska gå bra och att han kommer att trivas med mig.
    Nu önskar jag er alla en bra dag, här på västkusten ligger dimman tät och vi har ett par minusgradet. Snön som råkade falla ner i förra veckan regnade bort dagen därpå, men fint var det..
    Kramisar och mjau från Ingalill

    SvaraRadera
  3. Vad glad jag blir Ingalill! Härligt med Nemo i närheten. Lugn du, han "kollar in" dig och snart har du fått en vän för livet, Gulle finns hela tiden med i ditt hjärta och hans lilla "ande" finns i huset. Hoppas allt blir bra för er nu!

    Fick omlagt bandagen idag, det går sakta, men som sagt ont krut förgås inte så lätt.
    Ha det bra alla, hoppas att datorkrånglet för Gösta försvinner! Jag kommer in via Firefox nu.
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Ibland blir man speciellt varm och mysig inoombords när man läser en kommentar. Som kattälskare gör det mej så glad att Ingalill fått hem sin Nemo och att de funnit varandra redan. Katten är hustes själ....så är det och även jag hörde mannen i Karla igår berätta om sin underbara katt.Katten är det perfekta sällskapet och jag kan egentligen inte fatta att lejonets fredliga släkting är så underbar(för det måste ju ändå bo ett vilddjur där inuti)
    Så glad för dej och din nye vän Ingalill

    Mjau

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. När jag skulle skriva in det där ordet för att publicera mitt inlägg så kom ordet MORDSOL upp
    Aldrig hört det förr
    Ett nytt ord?
    En bra titel på en deckare

    MORDSOL

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  6. jag fick zootass, vilken tillfällighet!

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Hoppas du och Sonja har det så bra det går trots datorstrulet. Datorer kan verkligen strula och man fattar absolut ingenting. Sen helt plötsligt fungerar allt igen.
    Jag kan här i din dagbok använda både Explorer och den uppdaterade Firefox utan några problem, men förstår att så är det inte för alla.
    Idag är det gråväder ute, men några plusgrader och ingen snö i sikte.
    IngaLill; Härligt att läsa om dig och Nemo. Du ska se att det dröjer inte länge förrän ni är världens bästa vänner.
    Och til Christina; skönt att läkningen går åt rätt håll.
    Till alla, men främst Gösta och Sonja, önskar jag en fortsatt bra dag med varma kramisar från Iris

    SvaraRadera
  8. Jag kämpar med kommunen i Mora att man ska sanda de populära promenadstråken runt Mora men det finns inte en gnutta sand utan folk får riskera liv och lem om de ska gå ut.
    Jag har nu skrivit brev till kommunen samt satt in denna insändare i alla tidningar jag kunnat
    -Sven Lindh
    Hantverkaregatan 7b
    79231 Mora
    07061613763


    MT
    Insändare



    Öppet brev till de O-ansvariga för sandingen i Mora Kommun!!!

    Jag är egentligen ursinnigt förbannad men ska försöka samla mej något
    när jag här och nu kräver ett svar från de som har hand om eller ansvarar för att vår
    kommun skall vara säker att promenera och röra sig i.
    Med andra ord de som ska snöröja och sanda våra promenadvägar, gågator och trottoarer.

    Vi är många som nu under någon vecka med risk för egen hälsa, brutna ben och armar, tvingats konstatera att
    detta skötts uruselt. Vårt mest populära promenadstråk längs stranden Saxnäs och ut mot Tingsnäs Udde är vad man kallar en ren isgata. Där finns inte ett sandkorn och har inte funnits ett sandkorn på 10 dagar. Snöröjningen har varit minimal vilket inneburit att snön legat kvar och nu smält till skrovligt svallis-liknande underlag som är rent livsfarligt att gå på. Och som sagt inte ens ett enda sandkorn.

    Från järnvägsstationen och promenadvägen till stora vägen har det sandats väldigt ringa som om någon pytsat ut sanden med en tesked. Går man sedan över vägen och promenerar förbi prästbostaden så finns där inte ett sandkorn på trottoarerna eller på körbanan. På trottoaren från byggnadskontoret och förbi kommunalhuset är det lite sand utlagd på den skrovliga isiga trottoaren. Vidare promenaden bakom kyrkan och förbi Andreasgården är också direkt livsfarlig att gå på och det är ju förståeligt att kyrkan är tom på besökare då ingen vågar eller kan ta sig dit på grund av miserabelt skötta promenadvägar.
    Istället för att skrapa bort snön och sedan sanda så har man låtit snön ligga kvar och smälta och bli skrovlig och isig med tendens till svall-is och så sandat uppe på detta...???????
    Likadant är det på gågatan där man inte heller brytt sig om att först ta bort snön och sedan sanda utan låtit den ligga kvar och bli till bucklig is, direkt livsfarlig att gå på, innan man sedan sandat upp på den....?????

    Ska man sammanfatta så verkar det som om kompetensen saknas hos de som är satta att sköta detta med snöröjning och sandning. Jag kan ju för mitt liv inte tro att det beror på arrogans eller likgiltighet eller på sparkrav som så helt åsidosätter medborgarnas väl och ve.

    Jag har varje år i insändare påpekat dessa problem men varken fått svar eller löften om att man skulle bättre sig och se till att svara upp till de krav som finns på att vägar, promenadstråk och trottoarer skall vara sandade och säkra att gå på för Moras medborgare.

    Det är skamligt och nu låter jag min ilska forma ett '"för djävligt" att på detta sätt så totalt strunta att ens göra det mest elementära, det vill säga se till att vi kan gå ut utan att ramla och slå oss fördärvade.

    När det gäller sandning och snöröjning kring hyreshusen, åtminstone där jag bor på Hantverkaregatan så sköter Mora Strand även detta lika uselt. Det är en chanstagning med risk för benbrott bara att ta sig till sopcontainern och det är många här som inte alla vågat gå ut på många dagar.

    Se nu till att forma ett svar och en rejäl ursäkt och kom med ett löfte som ni lever upp till att det ska bli bättre och det OMEDELBART

    Jag heter
    Sven Lindh och kräver ett svar och en ursäkt innan jag brutit benen av mej


    Sven Lindh--------------------

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta & Sonja och alla övriga
    Det är lite trist när datorerna krånglar och man inte får bukt med dem, håller med. Man skulle vara IT-expert. Men sån tur att de finns ändå.

    Jag tycker också det är så mysigt att läsa Inga-Lills inlägg idag(men jag tycker alltid det är lika roligt att läsa allas,vars och ens är unik)
    Inga-Lill: Jag är säker på att din kisse Nemo får det underbart hos dig, så mycket kärlek och så är han efterlängtad.
    Christina: Hoppas ditt ben läker fort, du ger dig inte, vad bra
    Sven: Bra att du skriver insändare om halkan, man kan tycka att det borde löna sig att slänga på lite grus o salt i stället för alla dessa ben o armbrott och brutna lårbenshalsar.Det måste kosta samhället så mycket mer. Hoppas bara de lyssnar på dig och att du får gehör. Men så bra att inte hålla tyst om det som upplevs fel o orättvist. En eloge till dig, fler såna behövs

    Idag har det varit en grå dag, läste just i Aftonbladet att Januari är den månad då flest människor är deppiga. Det kan väl variera, men vi behöver ljuset nu....
    Trevlig kväll önskar jag alla rara här
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  10. Bra jobbat Sven, tyvärr är det så numera i många av landets kommuner att man sparar in på snöröjningen, sparar till vadå....Men det är viktigt att man som du skriver insändare för att reagera på detta, vi hade det så ifjol och fick vistas inomhus p g a isgator.
    Skamligt och mycket dåligt av kommunerna. Hoppas åtminstone du får svar om varför det inte sköts.

    SvaraRadera
  11. VAD HAR SVEN LIND KÖPT?????

    Det kan kallas spatula men också läpstina ja till och med mentele
    Vad tusan är det jag köpt...äntligen?????

    Första pris: vad ni vill

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  12. Slickepott, kanske
    /Maggis

    SvaraRadera
  13. rätt
    vad vill du vinna?????

    tänk det hette slickepott på 50-talet när jag var liten och heter så än idag....

    ICA cook and eat...Slickepott
    Men det där läpstina, undrar vad det är för språk

    Jag har redan slickepottat ur en kartong med krossade tomater i basilika, ICA:s goda och gjort en så djä....god köttfärssås...som jag smällt i mej allt av....och kaffe därpå......och sitter som en däst katt i ett dike och funderar på varför jag skulle sätta i mej den där sista skogsmusen.....

    phuuu...gick nog upp femton kilo så jag snart är liak tjock som Gösta...fast han har båddebildat på bullar han.....

    hur kan något så enkelt som köttfärssås med riklig dos av krossade tomater i smak så ljuvligt..???

    jag lovar att jag ALDRIG ätit så god mat i hela mitt liv ens ute på krogen och herrjedanes så mätt jag är....

    jag känner mej nästan riktigt nöjd men det går väl över snart när jag retat upp mej på något på nyheterna förstås.....

    är det någon mer som vågar avslöja sin hemliga last här på sidan???
    jag har avslöjat att jag är kaffetokig och testar allt jag kommer över och har fulla skåpen med olika sorter som jag bara provat och som sedan stått och blivt gamla och får slängas...utom de som jag blev galen i och drack ur på tre dagar...

    nu ska jag avslöja en annan last jag har
    är ni beredda??????

    JAG SAMLAR PÅ PÅSLAKAN
    Jag köper påslakan varhelst jag ser några som är speciella....Jag har således fyllt varenda skåp med påslakan och kaffepaket
    Är jag ensam som denna mani att köpa påslakan som sedan staplars i skåpen och sorteras rutiga för sig, randiga för sig, och så vidare.....
    Och så sådana som jag ännu låtit ligga i sin förpacknng oanvända.....
    .........
    Nu blir jag väl utesluten ur Göstas Dagbok med omedelbar verkan och satt på Rörö Fästning på kaffe och kanelbullar...

    Carpe Diem

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  14. Grattis Sven till din Slickepott! Läpstina tror jag är polska, men jag vet inte säkert. Lät himla gott med köttfärssåsen som du beskrev, blev riktigt hungrig.
    Jag har försökt tänka på om jag har någon speciell last, men har inte kommit på någon så där direkt. Att samla påslakan var ju en kul idé, om dom är speciella som du skriver. Jag har inte nån påslakansmani och kommer inte på någon annan mani heller. Men du - Du blir absolut inte utesluten ur Göstas Dagbok för att du samlar på påslakan, inte om jag får bestämma i alla fall. Men å andra sidan - sitta på Rörö fästning och få Sonjas hembakade kanelbulla roch kaffe varje dag är ju inte fy skam det heller.
    Ha det gott alla som fortfarande är vakna. Nu ska jag inta sängen höra vad Karlavagnen bjuder på ikväll.
    //Iris

    SvaraRadera