onsdag 18 januari 2012

Dagboksnotis

Dagboken 17 januari 2012.  Carpe diem                                 Klockan är 00.12

8 kommentarer:

  1. Hej Gösta och Sonja !
    Hoppas att natten varit bra och att ni får en bra dag som möjligt.¨Här i huset verkar alla ännu sova
    allt är så tyst.Jag steg upp 0.5.00.Efter en natt
    med god sömn.
    Vår granne ett par i 60-årsåldern har fått tråkigt besked,mannen som varit hemma sedan oktober för värk i sin rygg och fått diagnosen av läkaren diskbråck, vissade sig vara cancer i ryggen och som gått ner i benet.Har tidigare varit inne på röntgen och väntade på remiss till länssjukhuset för sitt diskbråck.Undrar hur fungerar vår sjukvård,varför upptäcktes inte detta vid röntgen och alla besök på sjukhuset.
    Min son var inne och sökte för han hade fått värk i höften och ner i benet fick värktabletter men fortsatt värk.Åter till sin läkare och det visade sig att det var en blodpropp. Blev varan och inohepsprutor. Då hade min son ätit värktabletter i tre veckor.
    Det får bara inte hända sådana missar.Men många läkare är så stressade att dom hinner inte med sina patienter.
    Man bli betänklig när det händer sådana missar.
    Nu ska jag äta min frukost,min gubbe sover ännu.Han är kvällsmänniska och jag är tvärt om,får väcka honom så han får sitt morgonkaffe tillsammans med mig.Det bästa målet för mig är frukosten,då njuter jag.
    Sonja har väl redan bjudit på morgonfika och kanske även frukost.
    Ha det nu så gott tillsammans och även övriga här i dagboksgänget.Kramar och hälsningar från Doris.

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och Sonja! Liksom Doris hoppas jag att ni båda har haft en lugn natt utan alltför mycket värk. Tänker ofta på att det aldrig mer ska hända att det inte finns plåster när du behöver! Har nämligen hört samma sak här från en av mina vänner!

    När jag läser vad Doris skriver om, så måste jag hålla med. Min make gick bort för 10 år sedan, han hade njurproblem, fick dialys. Han fick även en stroke, med halvsidesförlamning och försämrat tal. Vi klarade det, kämpade tillsammans, men.......
    Han började få värk i det ben som ej var förlamat.. Läkare fann ingenting, trots kontroller. Detta fortsatte i månader tills han lades in. Jag KRÄVDE en speciell röntgen och äntligen... då fann man att hela höften, ner i benet fanns det cancer! Förmodligen kom den från prostatan sade man! Det tog ytterligare 3 veckor innan han lämnade oss! Om man lyssnat på honom och mig, kunde behandling ha satts in...
    Nu tror jag förstås att man är mycket duktigare idag inom sjukvården, men mycket saknas fortfarande. Jag hoppas verkligen att nu när PSA-kontroller kommer att ske för alla män, kommer flera att kunna räddas.
    Nu har jag klagat färdigt, men jag ser ändå mycket att se fram emot.

    Jag förstår att dataproblemen finns kvar, men när man tänker på problem med datorn, det är ju ingenting egentligen mot problem i den mänskliga kroppen! Datorn är dock en maskin!

    Idag är det mulet, det väntas rikligt med snö här sägs det, så vi får väl se.
    Jag önskar er alla en bra dag, ta hand om varandra och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta och Sonja!
    Idag har jag hittills gjort allt jag kan för att fånga dagen. Men dagen har snart gått och jag har bara slöat hela tiden utan att ha fångat in något speciellt. Men sådana dagar måste vi få ha emellanåt.
    Hoppas er dag har varit tillfredsställande och att er goa inne-värme finns, även om det är kyligt utomhus.
    Sjukvården, som Doris och Christina berättar om här ovan, har både bra och dåliga sidor. Men tyvärr ser man mer och mer av de dåliga, och detta i takt med mer och mer privatisering av såväl sjukvård som åldringsvård. Det är tråkigt att se och höra hur miljarder försvinner från vår allmänna sjukvård till privata vårdföretag. Nej, nu blev det politik och det var inte meningen.
    Jag hoppas att ni och vi alla här i "familjen" i alla fall får den hjälp och vård vi behöver och om det brister måste vi höja våran röst och kräva det vi har rätt till.
    Önskar Gösta, SOnja, Marianna och ALLA andra här en fortsatt bra dag och sänder de varmaste kramar från Iris

    SvaraRadera
  4. Hejsan Gösta & Sonja o alla andra

    Hoppas något förgyllt dagen idag, om inte annat så den goa doften av kaffe som sprider sig i huset och skapar en känsla av välbehag. Det är konstaterat, kaffe har den effekten. Det är nog därför jag allt tycks om att gå på Kondis eller Fik....Dessutom är det nyttigt i lagom mängd.

    Jag har också upplevt det som ni beskriver inom sjukvården. En nära anhörig som felbehandlades , mitt under en sjuksköterskestrejk. Jag kände bitterhet och hämndlystnad en lång tid efteråt, men mådde så dåligt så jag fick tänka om. Idag tror jag trots allt på sjukvården, måste göra det för det är så svårt att gå omkring misstänksam hela tiden.

    Och Sven...Pris, tjaa....du har ju en massa påslakan(nej jag skojar bara, det förstår du väl) En dag ska jag skriva om mina laster eller vad jag samlar på
    Varm Kram och må gott
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Skall vara: Därför jag alltid tyckt om e.t.c
    har för bråttom....
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Undrar om Gösta fått mina bilder!

    Sven ..ja samlar på goda vänner har erhållit många
    genom Göstas dagbok. Jag ska inte lägga dem i byrålådan

    Sven du är allt en riktig "skojare du" Men det är bra att du har påslakan om vi alla i fam kommer till
    vasaloppet Kram på er alla Gulli

    SvaraRadera
  7. Go´kväll Gösta, Sonja och alla andra rara...
    Jag, precis som du Maggis njuter av den underbara doften av nybryggt kaffe, i nuläget Zoega Mezzo. Idag fick jag ett spontant besök av en god vän, och vi inmundigade denna ädla dryck till trevligt småprat..Sånt förgyller min dag, det behövs inte så mycket, och tur är väl det.
    Nemo blev så skrämd och rädd när vännen kom, att han sprang in i min "walk-in-closet" det ni!!!, lyxigt ska det va, nåja, på svenska det mer alldagliga ordet klädkammare, ja i alla fall så fick jag locka och pocka i en timme innan han så småningom kom utkrypande, då hade vännen gått för länge sen. Men, nu ikväll har Nemo varit lite gosig, och dessutom ätit lite, för första gången, så det tar sig..
    Sven - jag har mina laster, ganska många, men det tar vi en annan gång...mjau...och det är bra att du har påslakan på hög, ifall vi alla här, liksom Gulli, vill pröva på Vasaloppet, ja, pröva på att titta, alltså,,när dom stackarna går i mål...
    En kompis ringde mig ikväll, hon hade varit på bingo, och plötsligt rusade en maskerad rånare in i lokalen, och slog personalen med ett basebolltrö, hotade och skrek och tilltvingade sig nyckeln till kassaskåpet, tömde det och rusade ut!! Va otäckt, hon var rätt skärrad nu när hon ringde. Det händer så mycket hemskt nuförtiden, tur man bor på landet, eller...
    Nu önskar jag er alla en god natts sömn så hörs vi imorgon. Carpe noctum.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  8. På tal om att samla olika saker som Gulli skriver härovan så har mina funderingar gått så här ikväll.
    Först och främst har jag samlat på mig en mycket fin människa med stor empati och medkänsla för andra och det är Du GÖSTA! Vilket innehållsrikt liv-/tankeinfluenser jag fått av Dig. Jag är så glad att jag fick "lära känna dig" och har verkligen dig närmast i mig i min samling.
    För det andra har jag samlat på mig ytterligare två mycket fina personer, nämligen Sonja och Marianne. Dom finns hela tiden i Göstas bakgrund och ger honom allt sitt stöd och hjälp.
    För det tredje har jag samlat på mig en massa nya vänner, precis som Gulli, som jag haft stort utbyte av att få lära känna via den här dagboken. Vänner och deras erfarenheter som jag absolut inte skulle vilja vara utan när jag ser i backspegeln. Här får jag tacka Gösta som ringde till Karlavagnen och även mig själv som råkade lyssna på precis just det samtalet med Kjell-Peter Johansson för några år sedan.
    Jag samlar också glädje och sorg med mina vänner här i dagboken, liksom jag samlar allvar och skämt.
    Igår kom jag inte på vad jag samlade, men Gulli väckte mig och jag ser ju att jag samlar väldigt mycket, fast kanske mest på det mentala planet.
    Men om jag nu skulle få ett infall och åka till Mora, så vet jag i alla fall att jag inte behöver packa ner några lakan, för det har du ju gott om Sven, jättebra! Har följt allsvenska hockeyn och såg att Mora fick extra-poängen i matchen mot Redhawks i Malmö. Är du hockeyintresserad Sven?
    Säger som Gulli, Kram på er alla och god natt från mig. /Iris

    SvaraRadera