torsdag 12 januari 2012

Dagboksnotis 12 jan

Dagboksnotering 12 januari 2012. En dag med en massa knapptryckningar för att försöka få igång hela maskineriet. Efter ett och ett halvt dygn så gick det att komma fram. Ett stort tack till dotra som kan gå in och rädda situationen. Carpe diem                                Klockan är 23.45

6 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Ja du, förstår att du hade det problematiskt när maskineriet krånglade. Stort tack till Marianne, som ställde upp! Datorer är bra, men när de krånglar, då märker man hur beroende av dem man blivit.

    Jag hoppas att du har haft en bra natt och kunnat vila efter dataproblemet. Här är allt som vanligt, regnade oavbrutet hela dagen igår, hård vind också, så det blev att "jobba" inomhus istället.

    Jag önskar dig Gösta, Sonja, Marianne, ja jag kan inte räkna upp alla i "familjen", men ni ska ha en bra dag alla. Vi går ju trots all mot ljusare tider, dagarna blir längre och våren kommer närmare.
    Gör det bästa av dagen, ta hand om varandra och carpe diem!
    Kram!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta & Sonja...Hoppas att natten gett välbehövlig sömn o att dagen hittills varit bra. Vilken tur du har Gösta som har en dotter som kan fixa datorstrul, hon verkar så trevlig dessutom.
    Ännu kan jag inte komma åt bloggen via Explorer min standardwebläsare, men det brukar ändra sig, hoppas...
    Idag är det fredag 13:e Otursdag...men det är fel, det är TUR-dag idag. På fm lyste solen fr blå himmel. Promenad längs stråket efter sjön, vattnet ännu öppet, men idag grått och krusigt. Sist vi gick var himmel och vatten lika blått, bara träden vid horisonten skilde av.
    Och dessutom är det "Skavlan" ikväll, min absoluta favorit, möten mellan olika sorters människor blir ett spännande resultat. Och så "På spåret" också, kunskaps-TV där man lär sig nya saker om städer i Sverige och världen.
    Hoppas och önskar er alla en TUR-dag

    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Hej igen...Dessutom på promenaden idag såg jag två stycken mesar.
    Den ena: Eirani-mes, en exotisk mes, härstammar från Egypten, en intelligent, kunskapstörstande mes,
    Den andra: Retse-mes kommer från de varma öarna,en skön avslappnad mes som helst sitter på en gren o kvittrar. (gårdagens baklängesord)
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Härligt att dagboken fungerar igen efter ihärdigt knappande av såväl dig Gösta som av Marianne vad jag förstår. Tack för er envishet så att vi kan fortsätta våran dagboksfamilj.
    Hoppas ni har det bra och njuter av Sonjas goda hembakade och hemlagade!
    Vi har det riktigt blåsigt idag, men klarblå himmel. Men mina luftrör vill inte vara ute i den här blåsten, så jag ägnar mig åt så lite som möjligt, men njuter av lite småbesök av barnbarn och grannar, vilket jag verkligen uppskattar.
    Skickar mina varmaste hälsningar och kramar till er och till Marianne m familj och också till alla i dagboksfamiljen från Iris

    SvaraRadera
  5. Just nu söker jag en speciell mes
    En mas-mes kanske
    Men visst kan man kalla en ryggsäck för en mes?
    Då jag gett bort min bil....det var inte en MES-cedes...inte en MES-sersmitz(vem minns den???)
    Jag behöver en bra ryggsäck för att bära hem grejor i när jag tagit bussen till Norets köäpcentrum. En bra ryggsäck således att stoppa kaffepaketen i och böckern i när jag varit på Återbruket.....
    Har ni tips på bra ryggsäck

    Här är det plus-minus noll just nu
    Jag smög bort til Jontes bil som stod översnöad
    Snön hade tiull och med blivit till skare så det gick att skriva på den...Jag skrev SUR-Jonte både baktill och uppe på taket och på motorhuven och skulle just smyga därifrån. Då hörde jag ett fniss som blev till ett skratt från närmaste balkongen och så ett klick....Inte hade jag sett henne där.....hon den finska glada hårfrissan som håller på att skola om sig till språklärare...men hur som helst "TAgen på bar gärning och på bild också" sa hon. Hon hade knäppt kort på mej medan jag skrivit på min kompis Jontes bil...Nu väntar jag påa tt polisen ska knacka på dörren och "Följ med här..."
    Så hörs vi inte på ett tag så sitter jag "på bröd och vatten" bakom lås och bom på Mora polisstation...

    Tjena och ha en fin fredag...med På spåret...o Skvalan...med mera...

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Nu äntligen fick jag Firefox att fungera! Försökte igår, men utan resultat.
    Hoppas att dagen har varit bra för er alla.
    Jag har haft litet problem själv, nu ska jag gnälla:
    För några dagar sedan råkade jag stöta till en skåpdörr med ena smalbenet, inte hårt alls, märkte det nästan inte själv. nu har det gått några dagar, såret blev ganska stort och djupt och nu går jag och får det omlagt - även fått antibiotika. Fick höra att huden på mina underben är så tunn, så nu får jag tänka på att skaffa sådana där benskydd som slalomåkarna har. Slut på mitt gnäll.
    Ha en bra dag - resten av den - alla vänner här.
    Hoppas komma in på bloggen imorgon och läsa dina rader Gösta och alla era andras med!
    Carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera