lördag 14 januari 2012

Dagboksnotis

                  Dagboksnotis 14 januari 2012. Märkeslös dag. Carpe diem         Klockan är 23.48

9 kommentarer:

  1. God morgon Gösta! Jag tänker när jag skriver detta att du har haft en natt med sömn och utan smärta. Vissa dagar är bara sådana att ingenting händer utom det gamla vanliga. Jag kallar dessa dagar för "noll-dagar".
    För mig blir det ett antal sådana dagar eftersom jag blir så trött och "knepig" av den starka antibiotikan jag måste äta nu. Får se på tisdag när bandagen läggs om ifall det blivit någon förbättring.

    Vad jag tänker mycket på just nu är den hemska olyckan med kryssnings-fartyget utanför Italien! Kaptenen meddelade passagerarna att inget hänt, de skulle ta det lugnt fastän skeppet tog in vatten och hade slagsida. 4000 passagerare! Många fundering finns om anledningen till olyckan, kaptenen blev hämtad av polis och satt i förvar. Anledning? Kan kaptenen vara ansvarig, eller hade han intagit starka drycker? Frågorna är många.
    En sådan olycka borde inte kunna hända med så mycket tekniska hjälpmedel på ett sådant fartyg tycker man.

    Jag skänker mina tankar också till er här som av olika anledningar har det svårt, önskar allt gott till er alla här.
    Jag är så tacksam till dig Gösta för att du startade denna blogg och att vi alla kan "träffas" här - det betyder så mycket.
    Ta hand om varandra idag, carpe diem!
    Kramar!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Godförmiddag Gösta & Sonja..Idag är det den där lååånga söndagen igen, jag känner redan av den. Hoppas att något händer, om än så litet, som bryter av din dag idag.
    Jag saknar en del regelbundna bloggare här (Doris, Inga-Lill, Elisabeth, Maggan, Christina Mora Bl.a) som jag tror har problem att komma in på bloggen. Kan du Marianne med hjälp av någon på något sätt fixa så Explorer fungerar igen eller beskriva på Göstas inlägg hur man laddar ner ex Mozilla Firefox el. Google Croome så alla ser. Detta vore bra om det går att lösa, Tack...
    Tänker på dig Christina och ditt onda ben, hoppas det läker fint så fort som möjligt
    Må så gott alla
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta och Sonja!
    Här kommer min hälsning till er från ett gråmulet Småland, lite gråkallt men faktskt ganska vindstilla. Säger som Maggis, det är en låååång dag idag av någon anledning. Jag hoppas att det kanske dyker upp något oväntat positivt hos er idag, det är ni ju verkligen värda.
    På tal om Firefox och Explorer så använder jag faktiskt sedan ett par dagar Explorer igen och det fungerar alldeles utmärkt, även om datum och klockslag ser lite konstigt ut på alla kommentarerna, men på Göstas inlägg ser det korrekt ut.
    Skickar nu mina sedvanliga vara kramar till er, Gösta och Sonja och Marianne i första hand, men absolut inte att förglömma er alla andra i "våran" fina dagboksfamilj. Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  4. Iris...det är nog inte alla som kan använda Explorer, jag kan det inte...datorn stannar eller snurrar bara och det går inte att komma in på kommentarsfältet, ej läsa eller skriva. Det varit så en gång tidigare, men efter några dagar fungerade det då igen, vet inte om det blev med automatik eller vad....
    /Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej alla "familj medlemmar" Ja det känns nästan som
    en extra familj.Ladda ner Google Chrome, det fungerade
    jättebra på min bärbara dator ,på den stationära
    gick det inte där var det en säkerhet "grej" som sa nej
    Lycka till.

    Gösta o Sonja hoppas att ni har det gott trots ruskväder
    Att nå Gösta på Skype är inte lätt,försöker någon gång varje dag, skräp den som ger sig jag provar igen
    Kram på er alla leende vänner Gulli

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta, Sonja, Marianne och alla Ni andra!
    Hoppas söndagen har förlöpt bra än så länge.
    Jag har vilat en hel del eftersom jag dragits med en envis förkylning och nu med en hemsk hosta. Vädret är grått o någon minusgrad här i söder.
    Jag anväder Explorer men har jättesvårt för att komma in och läsa kommentarerna. Men denna gång kom jag in. Hoppas det går att sända också!
    Ha en bra fortsättning på dagen allihop!
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  7. Hejsan!
    Ytterligare ett litet bidrag till det här med lynniga datorer och programvaror.
    Som jag skrev ovan fungerar mitt Explorer jättebra nu, förutom datumformateringen. Däremot kunde jag inte tidigare använda Firefox, kunde läsa din text Gösta och se att det fanns kommentarer, men så fort jag försökte kommentera så låste sig allt och jag fick bara en tom sida. Då kollade jag min Firefoxversion och såg att den var lite gammal, så jag uppdaterade den (fick göra det i 2 etapper av någon anledning), och vips så fungerar även Firefox nu inkl att kommentera.
    Det här med datorer är lite lynnigt. Men för några dagar sedan hade jag samma problem som Elisabeth här ovan även i Explorer, men det bara försvann utan att jag gjorde något. Sedan tillkom det ju ett ord, "svara" för några dagar sedan efter varje kommentar, men det verkar inte ha någon funktion och det fungerar alldeles utmärkt ändå, vi kan ju kommunicera med varandra ändå! ;-)
    Hoppas allt är väl, Gösta och Sonja! Och om den här konversationen om programvaror och versioner kan vara till någon hjälp för dig Gösta och för Marianne så är det ju bra.
    Kram från Iris

    SvaraRadera
  8. PS Firefoxversionen jag har uppgraderat till nu heter 9.0.1, glömde skriva det.
    //Iris

    SvaraRadera
  9. Jippii BINGO!Idag är gamla Gulli glad

    Har pratat med Gösta och Sonja ,blev så överraskad
    att få svar,hade så mycket ja ville prata om
    men hoppas det blir fler gånger . De såg lika goa ut
    som jag hade föreställt mej .Måste berätta detta för
    er inom familjen .Är så glad åt Skype kram till er
    från Gulli o katten

    SvaraRadera