söndag 22 januari 2012

Dagboksnotering

                        Dagboken 22 januari 2012. En ny dag med utsövda ögon. Dagen har visat sig från en bättre sida denna dag. De problem som återstår får vila till ett annat tillfälle ingen mening att stressa för det. Tag vara på alla stunder som öppnar sig för att vila och göra stressiga saker.De kommer tids nog. Att lägga tyngd på börda hjälper föga det räcker ändå till med vad som finns.Att vara är nog och räcker till och blir över. Carpe diem                                            Klockan är 23.07

4 kommentarer:

  1. God morgon Gösta och Sonja! Vad glad jag blev att läsa dina noteringar idag! Gjorde min morgon mycket ljusare med. Som alltid skriver du så kloka ord - att ta vara på stunden, vila från trötthet och ta det som kommer vartefter. Säger det igen - du är en fantastisk person Gösta, så klarsynt och med stor empati.

    Idag är det strålande vackert ute - -5 gr, solsken och gnistrande snö! Jag känner för att ta en promenad, tar med mig ett par goda vänner också, som har svårt att själva komma ut. Kommer att göra oss gott.

    Hoppas att dagen blir bra för er alla vänner här, ta vara på var dag, dagen idag kommer aldrig tillbaka!
    Med stor kram och ett carpe diem
    skriver
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta...Det är sant, att bara försöka vara, för denna dag är en dag som alltid kommer att finnas och inte kommer tillbaka.
    Läste om en 7-barnsmamma som håller på att utbilda till sig präst. Modigt och djärvt...Hon citerar några psaltar och psalmverser som är så fina..."Du omsluter mig och håller mig i din hand" samt" Möt mig som den jag är", trösterika på något sätt, att få bli sedd, hörd och respekterad för den man är.

    Idag ute ser det nästan likadant ut som förra året, massor av snö som kommit. Ett par minusgrader...
    Må så gott alla här
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Glömde detta....Alla bibeltexter är inte så bra, ex "Kvinnan tige i församlingen" för på denna dagbokssida tiger sannerligen INTE kvinnorna.
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Glädjande och kloka ord från dig, du fantastiska och empatiska människa. Och det är så sant som du säger, var dag har nog av sin tid, sina glädjeämnen och sina bekymmer. Och morgondagen behöver vi inte ägna så mycket tid åt idag, den kommer ändå med vad den bär med sig. Däremot kan vi glädjas åt det som var igår, men behöver inte ta med bekymren från igår.
    Hoppas du har en bra dag tillsammans med Sonja och att det kanske "springer förbi" något positivt att läggas i de trevliga minnenas arkiv. Hoppas även alla övriga har en bra dag och tar till vara den efter bästa förmåga!
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera