lördag 28 januari 2012

Dagbokskorn

                              Dagboken 28 januari 2012. Dagen är över denna dags tankar har snurrat färdigt. Det gäller nu att få nattens ro att komma och ta plats för några få timmar. Uppdraget kan kanske vara uppfyllt för dagen. Carpe diem                                                Klockan är 23.47

7 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra kära vänner här i dagboken!
    Som vanligt läser jag dina kloka ord Gösta, jag håller med dig, när kvällen kommer vill man kunna rensa hjärnan och sova lugnt och gott. Men, för mig är det inte alltid så. Jag har svårt att släppa tankarna från vad som hänt under dagen, försöker, men de snurrar på. Jag brukar ha radion påslagen litet svagt, lyssnar med ett halvt öra och sedan somnar jag.

    Igår var jag och uppvaktade en person som fyllde 70 år. Det blev så trevligt, mannens barn, barnbarn och hela familj var med samt många andra vänner. När vi alla sjöng för jubilaren och de små barnen sjöng med, då kändes det så gott! Tror den dagen blev ett fint minne!

    Idag är det mulet här, -5 gr och kanske kommer litet mer snö. Förmodligen ska jag följa med min dotter och hennes familj ut på landet, som vi säger. Vi tar med oss kaffe, smörgåsar och kommer att vara ute i skogen några timmar. För mig betyder det mycket att få vistas ute i naturen, tänker ibland på, att det kommer nog en dag då jag inte längre klarar det.
    Som ni förstår, så lever jag efter mitt gamla motto - carpe diem.
    Ha en riktigt bra dag alla, lycka till med dina planer på att skriva en bok Gösta! Tänker mycket på det.
    Ta hand om varandra och glöm inte lilla leendet.
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta o Sonja !

    Efter en natt med god sömn är det gott att vakna upp och möta dagen får se var den har att bjuda på.
    Kommer att ta det lugnt och lösa korsord och koppla av med en bra bok och så är det dom vanliga matbestyren.

    I går firade vi lilla Mija det blev många presenter och god mat och fin gemenskap.
    Alltid lika trevligt att träffa både stora och små anhöriga.
    Önskar nu en fortsatt bra dag och lycka till med ditt bokskrivande. Kramar och hälsningar från Doris

    SvaraRadera
  3. Godmiddag Gösta....Att få igång tankeverksamheten kan vara oerhört stimulerande. Antingen det sker som för dig nu med arbetet med din blogg, kryss, sudoko(min passion f,n, jag som eg inte är lagd åt det mattematiska hållet, men lärt mig älska dessa sifferkombinationer och klurigheter)läsa en bok,se bra TV-program, film e,t,c. Tror det är nyttigt för hjärnan med denna gymnastik. I början kan det vara svårt att sortera men så en dag faller allt på plats.Kruxet kan vara att det fortsätter när man ska sova, då får man försöka hitta på något som avleder.

    Idag är det en fin dag dag här, solen visar dig emellanåt och luften är klar. Det blev en promenad på fm, 4,9 km enl stegräknaren och en del i SLAKMARA d.v.s uppförslut....

    Önskar alla vänner här en skön söndag
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Ursäkta, SLAKMOTA var det ju...
    /Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och Sonja!
    Hoppas ni fick er nattro och sen idag haft en bra dag hittills. Vi har en fin vinterdag med någon minusgrad, lite vind i träden och för det mesta solsken. Jag har njutit av varje sekund denna dag, inte ansträngt mig något speciellt utan bara njutit av att "vara". Har fångat en del fina ögonblick genom köksfönstret, som ett antal småfåglar som suttit på trädgrenarna och filosoferat precis som jag. Och ännu är det ljust och fint ute, nu känns det som hopp för vårens antågande. Härligt.
    Ha nu en fortsatt skön dag och kväll ni alla mina vänner och ni får alla ett stort härligt leende från mig och varma kramar. Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  6. Hej igen alla!
    Tog fram dagboken igen och läste, och så fick jag se en riktig skrivgroda från min sida, som jag läser det nu. Vill bara förtydliga, att det bara är småfåglarna som suttit på trädgrenarna och filosoferat. Jag har visserligen filosoferat, men inte suttit på några trädgrenar utan inomhus på min köksstol. Bara så ni vet, så någon trädgrensakrobat är jag inte! ;-)
    Kram från Iris

    SvaraRadera
  7. Iris, du är bara FÖR rolig! Du fick mig att gapskratta, jag hade inte tänkt på formuleringen!
    Sitter och kämpar med Mästarkrysset nu, verklig utmaning för mina små grå.
    Kram!
    Christina v-ås

    SvaraRadera