onsdag 25 januari 2012

Dagboksfrön

                                         Dagboken 24 januari 2012. Består av lugn och stillhet. Ovanligt att känna denna situation för oss bägge. Ser fram mot den nya dagen och de besök som väntar. Carpe diem Klockan är 00.20

8 kommentarer:

  1. Morrn på er Gösta, Sonja och alla andra kära vänner här!
    Det känns skönt att läsa att ni båda har haft en lugn och skön dag. Du behöver litet stillhet och tid till eftertanke, det behöver vi alla med. Kanske den nya dagen ger oss något glatt och positivt, ikväll vet vi.

    Måste berätta vad jag gjorde i går kväll. Jag fann en liten kattunge sittande utanför porten till huset. Liten, frusen och rädd. Jag tog in den, gav den litet att äta och den somnade på min säng! Tidigt i morse såg jag ett par ute och sökte bland buskarna här utanför. Gick ner och det visade sig vara deras lilla kattunge. Den hade lyckats smita ur bilen när de parkerade här. Två så lyckliga människor att återfå sin lilla katt var värt det! Fast..... det var så mysigt att ha den över natten iaf!

    Det är kallt, mulet här och omkring -6 gr, senare ska jag ta del av musikframträdande på ett "musik-cafe", ett par timmar senare ikväll. Det kommer att bli en skön avkoppling tror jag.

    Nu önskar jag er alla här en skön, positiv dag, ta hand om varandra - katterna också!
    (Tänkte på Nemo när jag hade kattungen hos mig).
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir att det är en fin dag för dig. härligt att läsa.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta & Sonja...Jag blir också glad när jag läser vad du skrivit och att ni väntar besök...Jag tror att tiden efter jul är en tid för lugn och eftertanke, bara nyttigt att stanna upp ibland.
    Återkommer kanske senare, är bortbjuden på middag idag, så skall snart iväg....

    Varm Kram alla här
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta o Sonja !
    Trevligt att det kommer besök till er i dag, ett trevligt avbrott i vardagen.
    Här är lugnt o stilla ska i väg och passa mitt lilla barnbarnsbarn en liten stund.Men ville först skriva en hälsning till dig och Sonja även Marianne och övriga här i dagboksgänget.Fortsatt trevlig dag till er alla.Kramar och hälsningar frå Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och Sonja!
    Glad att läsa dina rader idag och lugn och stillhet och besök som ska komma. Lugn och stillhet är något vi alla behöver, men ofta smyger sig oro och stress inpå knutarna. Jag tar alltid tacksamt emot de dagar där jag finner ro och kan se diverse små glädjeämnen, som faktiskt finns där bara man har tiden och orken att se dem.
    Hoppas att dagen har varit och fortsätter att vara bra för er och också för alla här i dagboken.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej igen...Hoppas att er dag varit bra , Göstas & Sonjas och allas dag här....

    Funderar lite på förkortningar på sms, chatt o datorspråk. Ser att du Christina använder iaf=i alla fall, härligt, har du chattat eller sms:at med dina barnbarn o lärt dig, det har jag gjort, massor av förkortningar. Och Svens HA DE(ungdomars motsvarighet Hare) = Ha de bra..
    Första ggn jag såg det var när en journalist och jag mailade en del, jag skulle medverka i en intervju i en företagstidning. Han avslutade alltid med Ha de....(Några år sedan nu)Roligt att se Sven använda det sedan.

    En rolig krönika: En pappa skulle lära sig chatta med sin son...Sonen skrev VGD (i vår generation betyder det VAR GOD DRÖJ) så pappan väntade o väntade på en fortsättning men ingen kom, efter ytterligare en stund VGD igen....och fick då veta att de ungas förkortning betyder "VAD GÖR DU" ja, så galet kan de bli.....

    Må så gott alla kära vänner här och Ha de...
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  7. Hejsan alla rara..
    Maggis skriver här "ha de", det uttrycket har man använt här i många år, (västkusten )när man avslutar samtal, både i telefon och IRL (in real life), yterrligre ett nymodigt uttryck, som jag lärt av en väninna. Jag undrar om barn nu för tiden får skriva uppsatser, och hur de stavar och skriver, förr när en annan gick i skolan hade vi "rättsskrivning" och "skrivstil" på schemat, kan några ungdomar det idag måntro?? Eller blir det en sida på datorn full av förkortningar. tänk att läsa en bok som är skriven på detta "fikonspråk", och invandrarungdomarena, skriver dom på bruten svenska, eller?? Det är nog inte lätt att som lärare rätta proven i svenska nu för tiden, är det bra eller dåligt?? Ja, det får tiden utvisa..
    F ö fick jag ett spontanbesök av en grannfru idag som jag ej träffat tidare. Vi inmundigade gott Zoega Mezzo och pratade lite allmänt.Trevligt.
    Jag ser att Christina hade nattbesök.., vilken tur att just du tog dig an den stackaren, för jag förstår att du är en varmhjärtad människa, det är förresten alla här på bloggen.och hjälpte den lille frusna katten.
    Nu blir det yttligare Zoega Mezzo till Västnyheterna, tänk att kaffe kan vara så gott,
    min farmor sa "kaffetörstig" flera ggr om dagen, det har jag nog ärvt från henne...
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  8. Hej igen alla rara vänner!
    Nu är jag tillbaka med huvudet fullt av musik! Det blev en trevlig kväll, glad musik, allsång, kaffe, med hembakt bröd och allt blev naturligt och stor glädje hos alla! Vi kommer att ha detta café sista onsdagen i varje månad.

    Ja det här med sms och chattar, jag har 13 barnbarn och de alla använder numera sms:andet vid kontakten med mig. De skriver LOL=skratta högt, CU=vi ses osv. Risken har blivit för min del, att när jag skall skicka mail till myndigheter att jag skriver SMS:förkortningar, usch! Kommer för det mesta ihåg mig innan jag skickar iväg dem.

    Nu ska jag ta mig en "balja lut" som min käre far alltid sa, läsa kvällstidningen och sedan - slöa!

    Hoppas er dag har varit positiv, något att minnas - en ny dag imorgon.
    Ha det.....
    Carpe diem
    Christina V-ås

    SvaraRadera