söndag 15 januari 2012

Dagboksnotering

                        Dagboken 15 januari 2012. Att försöka skriva om något som inte hänt går knappast och därför blir det lika tomt som vanligt men ett Carpe diem blir det ändå.       Klockan är 23.36

12 kommentarer:

  1. God morgon Gösta,och alla andra rara..
    kl är nu 05.15, och jag har inte sovit en blund inatt, det blir så rätt ofta för mig. Jag tog en insomningstablett för nga timmar sen, men den hjälpte inte alls, konstigt nog. Jag hoppas att du Gösta, och även ni andra sussar gott just nu. Kanske kan det bero på att jag är spänd och förväntasfull inför kvällen, jag ska nämligen åka och hämta en ny katt!! Det du, Sven..mjau, jag sörjer och saknar fortfarande min Gulle, och han finns för alltid i mitt hjärta, men har nu känt att jag kan ge en annan lite kisse min omvårdnad och kärlek. Det är en kolsvart Nemo, 8 år, som ska bli min nya sambo, vi får verkligen hoppas det fungerar och att han får känslor för mig också,..det ska ju inte bara vara ensidigt..Ni kommer med all säkerhet att få höra mycket om Nemo framöver...
    Nu ser jag att tidningen kommit, får brygga mig nytt kaffe, sömntåget har ju gått för länge sedan, och lär väl inte komma tillbaka på ett tag..Tittar in senare igen.
    Mjau, mjau från Ingalill

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och Sonja !
    Det är bra med dator så länge allt fungerar, men med Mozilla Firefox går det bra.
    Nu har jag städat ut julen och alla tomtar och änglar får villa ut till nästa jul och även magen får ta det lilla lugna.Nu är det vanlig husmanskost som gäller.
    Många chokladkartonger har jag blivit förärad med,vilket inte är så bra för mig.Men jag har haft en otrolig karaktär att att låta bli godsakerna.
    Men det har funnits andra godissugna personer som väl är.
    Nu hoppas jag att jag skall kunna fortsätta att vara med i dagboksgänget igen och att allt ska fungerar med datorn.
    Ingalill tänk var skönt med en katt,tyvärr kan jag inte har någon längre, då jag har familjemedlemmar som är allergiska mot pälsdjur.
    Hoppas du får mycket glädje med Nemo.
    Hoppas att nattsömnen bli bättre när Nemo anlänt.
    För tillfället är min nattsömn god men vaknar tidigt och har man sovit gott är det bara skönt att komma upp på morgonen,läsa tidningen i lugn och ro njuta av stillheten.Nu är det snart dags för frukost och insulinspruta och en liten kaffetår.Först och främst till dig Gösta och Sonja men även övriga här och en fortsatt god dag vilket jag hoppas att det blir för oss alla.Kramar och hälsningar från Doris

    SvaraRadera
  3. Morrn på dig Gösta, Sonja och alla ni andra rara vänner här!
    Jag förstår dig Ingalill, du saknar Gulle men att du nu får hem Nemo, kommer din tid att bli så mysig med honom! Han kommer att fylla tomrummet efter Gulle. även om du alltid minns henne.

    Ja, jag hade problem först med Firefox, jag installerade det, får upp startsidan - blank, men högst upp, klickar jag på favoriter och då kommer jag in på Göstas blogg. Jag har ändå kvar Exploter, det går bra att skifta.

    När jag läser om er som har katter, blir jag också sugen på att skaffa en, men..... De är härliga djur, men kräver också omsorg och närvaro och jag är ofta borta om dagarna. Det får bli en innekatt i så fall, men, det finns alltid ett men. 2 av mina döttrar och 3 av barnbarnen är mycket allergiska mot katt och det innebär ju, att de inte kan komma hem till mig.

    Idag regnar det och är "snorhalt" ute sägs det, vi har en klass 1 varning. Jag skall ta en liten promenad hem till en äldre vän till mig, som precis som du Ingalill mist sin lilla katt. Den smet ut för henne, blev överkörd av stadsbussen! Hon kommer att få hem en liten kattunge om några veckor och en sak är helt klar: djuren gör oerhört mycket för människor. Min dotter arbetar som sjuksköterska på ett kombinerat äldre- och demensboende och där har de 2 st hundar som alltid finns där och de gamla människorna är så glada att kela och gosa med dem.

    Jag hoppas att ni alla får en bra dag, ta det försiktigt om ni går ut, det kan vara halt. Vet inte om du Gösta har snö, här lyser bara gröna gräsmattor.
    Kram på er alla och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hejsan på er alla
    Gösta, du fick prata med Gulli igår på Skype så något hände...Hoppas ni ändå har det bra, du & Sonja
    Härligt Inga-Lill, nu känner du dig mogen för en ny katt och visst går det bra, du som älskar katter. Lycka Till.
    Opp Amaryllis vakna min lilla.....
    Någon vecka före jul köpte jag en amaryllis i knopp och försäljaren sa att den skulle slå ut till jul om jag placerade den över ett element och vattnade lite. Men nej, däremot växte den på höjden så den knappt fick plats i fönstret. Strax efter Trettonhelgen slog den ut, jag placerade den på ett bord framför balkongdörren ,de mest underbara blommor, djupröda, och strax håller knopp nr 2 att slå ut, så nu blir jag lika glad varje gång jag ser den. Det är det sista kvar som minner om julen....
    Ha en bra dag alla här
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej till er alla och speciellt till Inga Lill
    VAd glad jag blir när jag hör att Nemo är på väg till dej.Ni kommer att bli goda vänner och jag är så nyfiken på att få höra framöver hur ni cmperar ihop.Alla som haft katt vet hur speciella dessa underbara djur är och hur de fyller hela ens lägenhet med sin närvaro och värme.Jag vet att du aldrig glömmer din Gulle men nu kommer Nemo att tassa omkring där jämte Gull som ju alltid är i ditt hjärta.Lova att du berättar mera och du har ju min mail för du vet väl att jag gärna vill se ett kort på honom.
    ........
    Igår ringde JOnte mej när jag var ute och gick. Han skrattade och berättade att han och hans fru såg på en skata som hämtat en liten plastbricka på backen och flugit upp på taket på hyreshuset mitt emot. Sedan satte skaten sig på brickan och åkte nerför taket flera gånger.Skatan använde brickan som en pulk liksom.
    Jag hann inte hem och se detta men jag hörde något i p1 naturmorgon för en tid sedan där man berättade om liknande saker som skator gjorde. då var den boll som de tog i näbben och flög upp i luften och släppte och sedan dök efter och fångade - om och om igen

    Till alla önskar jag en bra vecka och ett carpe diem
    Till Inga Lill en hel hög med mjau och hoppas du snart får hem Nemo....berätta

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  6. sätta rovar hela dan
    gubbar
    gummor
    alla barn
    snorhalt
    som en oljad autobahn
    gubbar gummor
    rovor hela dan
    sand och broddar
    gör ju föga till
    svajar fram som en vinglig dill
    rovor rovor hela dan
    ...............
    Det är snorhalt här med
    Hörde jus tpå polisradion att det var ett ambulansutrop till Fridhemsplan, 100 meter från där jag bor att en dam ramlat och brutit benet
    ...............
    Christina...jag har haft innekatter sedan 1972. Jag har valt persern för att den är rolig och vacker och dessutom "loj" som man beskriver den och lämplig att ha som innekatt. Den jamar inte och klagar eller klättrar på väggarna. Det är en del jobb med den att kamma och bada men det är roligt för man kommer dem väldig när på det viset. Och de tre jag har nu är alla mycket tacksamma att kamma och njuter av det. Sedan har jag satt nät på min balkong så de kan vara "ute" där när de vill men nu på vintern vill de inte ut fast jag bär ut dem ibland. de springer in fortare än jag ..
    Carpe Diem
    Sven Lindh

    Jättekul att Gulli fick kontakt med Gösta o Sonja på Skype. Gulli är ju en helt igenom underbar människa som sprider glädje varhelst hon "poppar" upp och vi bruakr ha kontakt via Skype på nätterna..

    SvaraRadera
  7. bruakr ska naturligtvis vara brukar
    det blir lite fel ibland då man försöker skriva med katterna springande över tangentbordet

    ha det
    Sven Lindh

    SvaraRadera
  8. Christina i V-rås
    Ser du Pugh något?
    Är han kvar i V-rås?

    SvaraRadera
  9. Pugh Rogefeldt eller ?
    Små lätta moln lyser på min himmel, min himmel som är blå....(Pughs låt i min MP3-spelare) Kunde inte låta bli att kommentera...

    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  10. Hej igen!
    Jag tog en kortare promenad och det var halt, man gick som om man hade ägg i skorna.

    Sven:
    Jag vet inte var Pugh bor numera, men han skulle ha varit med i en musikfestival "summer in the city" i västerås på lördag, men ställt in pga sjukdom.
    Den sista skiva hand gjort som jag vet är med Jojje Wadenius och Loffe Carlson, den heter "vinn hjärta vinn".

    Tänker på er alla, går ni ut - TA DET FÖRSIKTIGT!! Jag bor nära lasarettet här och hör ambulansen rycka ut alltför ofta, tyvärr.
    Ha det.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Du har så rätt Gösta, det är lite svårt att skriva om nåt som inte hänt, MEN det är bättre att skriva något än inget alls! Och jag och vi tackar jättemycket för att du ändå författar några rader till oss.
    Grattis IngaLill till nya katten, hoppas allt går bra och önskar er lycka till med varandra.
    Och nu önskar jag att Ni, Gösta och Sonja, haft det gott idag och ser fram emot morgondagens dagboksrader. Varma kramar till er och till alla andra vänner här i dagboken från Iris

    SvaraRadera
  12. Christina V-ås...
    Kan du inte vinka till oss från någon av dessa webkameror i V-ås

    http://www.webbkameror.se/webbkameror/vasteras/index.php

    Sven

    SvaraRadera