lördag 7 januari 2012

Dagboksnotering trettondedag jul 2012.

Dagboksnotering trettondedag jul 2012. Nya tag håller på att laddas upp för att undvika en nedgång som ger dåligt resultat. Det gäller att hitta den gyllene tråden att hugga tag i och hoppas att den håller för prövningen. Tack för support. Se framåt med ett öppet sinne och låt det friska få ta makten och möta det negativa och sjuka i början för inget är svårare än det görs till. Kämpa med den kraft som finns. Den kan verka liten men duger som startsnöre till att bygga upp den mer och mer. Carpe diem                                                                      Klockan är 00.20

6 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Vilka kloka ord du skriver i dagboken idag! Det fick mig verkligen att tänka till. Du har så rätt, även om man har det svårt av olika andledningar, värk, sjukdom, sorg, saknad och mycket mer, så finns det alltid något positivt i närheten. Det gäller att ha kraften och förmågan att hitta det. Det kan vara så enkelt som att bara glädjas åt en solig och vacker dag, att få ett oväntat besök.

    Jag tänker hela tiden på er alla här i dagboken, flera av er har mycket att kämpa med, men vad jag "ser" hos er alla här kämparandan!

    Här är det klart och kallt idag -5 gr och jag tänker ta en liten promenad med ett av barnbarnen och hennes lilla hund. Kanske tar vi med oss choklad, smörgåsar och njuter ute i skogen. Att vara ute i naturen, även om det inte finns snö, så ger det mig en styrka och en avkoppling.

    Jag hoppas att din dag Gösta och alla er andras blir en bra dag, ta vara på det lilla som kan dyka upp. Kram till er alla och Gösta hälsa till Sonja och Marianne med.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Verkligt insiktsfulla ord du fyller dagboken med denna dag. Jag kände mig lite neråt när jag vaknade i morse, men när jag läst dina ord så insåg jag att det finns alltid en gyllene tråd att fatta tag i och det har jag gjort nu. Det finns, trots bekymmer och sjukdom, alltid något att glädjas åt och det är den glädjens tråd jag nu dragit i och mår mycket bättre. Tack Gösta för all insikt du ger oss och all den styrka och empati du också ger oss.
    Hoppas din och Sonjas dag blir bra, och jag försöker förmedla lite kraft att dra i startsnöret med!
    Till absolut alla i dagboken en varm hälsning och kramar, men främst till "dagboksägaren" Gösta själv och Sonja och med hopp om en bra dag.
    Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta och Sonja ! Tack för dom kloka ord som du delger oss i dag.Det finns alltid en ljusning men det gäller att ta tag i den gyllene tråden och se ljusningen som ger styrka att fortsätta.
    Här är det fortfarande grått och trist väder,inte så inspirerande till promenad men en liten tur får det allt bli.Sedan bli det middag hos våra trevliga f d grannar,så är middags bekymmerna lösta i dag.

    En hälsning till dig Sven det går bra med insulin jag har redan fått sänka min dos och mitt blodsocker var väldigt högt när jag kom till sjukhuset.Jag gick väldigt länge innan jag fick diagnosen att jag hade socker,jag gick upp väldigt mycket i vikt,men har nu gått ner allt och det är skönt.Känner mig starkare för varje dag.
    Gösta och Sonja önskar er god fortsättning på dagen
    och en trevlig gemenskap.Tack Gösta för du finns och alla dina kloka ord du delger oss och din omtanke.
    Kramar och hälsningar till er båda och övriga i dagboksgänget. Kram från Doris.

    SvaraRadera
  4. God eftermiddag Gösta, som vanligt kloka ord av en klok man..Du har så rätt i det du säger, hur motigt det än kan kännas så kan det finnas en gnutta positiv anda där i det svåra, det är som Christina skriver, ett leende kan lysa upp även det gråaste dag. Men tyvärr kan det ibland vara precis tvärtom, sånt är livet..En vän till mig ringde igår och var så ledsen, jag blev själv "låg" och det gnagde i mitt huvud hela kvällen, jag mår gott och bra först när alla runt omkring mår och har det bra, så det är dämpat inom mig. Det funkar ju tyvärr inte så att den maximala lyckan och hälsan alltid står oss bi, så det gäller att som Gösta säger "Carpe diem"..
    F ö är här grått och regnigt idag, +2 gr och snön lyser fortfarande med sin frånvaro, det har blivit skidor på TV istället...
    Ha de gott nu alla, och Sven - jobbig sits för dig, men det kommer du att fixa, jag säger bara mjau...
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta & Sonja...
    Härligt att läsa din inställning idag...Visst är det så...att man själv kan påverka en positiv livssyn som gör allt lättare hur livet än är för övrigt. Sedan faller man ibland, så är ju livet, men lättare att ta sig upp med den positiva kraften som alla har inombords. Det har eg. inget med sjukdom att göra, utan mer med vilken livssyn man har. En "frisk" människa kan se allt i svart och negativt, medan en "sjuk" ser saker från den ljusa sidan i livet...Sedan går det alltid upp o ner för oss alla. Så tror jag det är.

    Sven: Lite lustigt, om rullband el promenadband som du funderar på att skaffa, jag har exakt samma tanke se en tid innan jul. Kollat lite... På sajten www.löpband.org/ finns en del olika Ska man bara promenera rekommenderas utan motor, men annars finns en Viking Sport Promenadband, bäst i test Expressen 2011 Kampanj 2.975 (ord.4995:-) Finns fler billigare men man kan kontakta företaget vilket som är lämpligast. Lev fram till dörren, sedan blir det muttrar och mutter och lite svordom innan det är klart. men Jonte hjälper dig säkert Ett litet tips bara....
    Hoppas det löser sig nu efter helgen med ditt socker. Ingen läkare i Mora ?? Här på vår närmaste VC har vi 4 st.

    Idag har vi grillat ute i eldkorgen, barn & barnbarn, gott o mysigt men vädret var inte så bra, duggade lätt , men skönt ändå
    Stor Kram till alla här
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Tack mina vänner för alla glada tillrop. Herre jäklar så halt vi har det ute på Mora. Snöröjningen har inte funkat(besparingar) så snön ligger kvar och har nu omvandlats till svall-is och någon sand syns inte till någonstans på promenadvägarna(besparingar????) Jag har ändå gått min tur på en timme med helbroddade kängor och tungan rätt i mun. Jag höll mej i den gyllene tråd som Gösta lagt ut...
    Jag har skrivit ett öppet brev i Mora tidning till de O-ansvariga för snö o sandning i Mora och krävt ett svar....

    Mina sockervärden har kanske inte varit hiskeliga idag för jag har mått lite bättre och jag mötte en vän som också fick besked den 18 december att hans sockervärden nu var så höga att han fick lov börja med insulin MEN den kallelse som han skulle få har ännu inte kommit..??????
    Fyra av våra gamla och populära läkare däribland min sedan 15 år Irene CArlsson, har flyttat till annan ort på grund av det kaos som råder där. De orkar helt enkelt inte jobba på Mora VC. Min läkare flyttade till Motala ifall det är någon av er som bor där. Hon är toppen och jag saknar henne förstås. Jo, ifall ni vill ha en cd-kopia på RAdioteaterns föreställning av "skrönan" Norrlands Aquvit av underbare Torgny Lindgren så kan ni bara maila er adress till mej:
    hate.striver@gmail.com

    Så skickar jag en kopia till er som ni kan spela på er cd-spelare eller dator...

    Jag bjuder på frakten så det kostar er inget för jag vill gärna sprida Torgny Lindgrens underbara alster till alla.
    Reprisen går imorgon kväll i p1 kl 20.03
    ------------------------
    TAck också för tips om gå/löpband.....det kommer allt närmare nu att skaffa ett. När jag gjort mej av med bilen får jag månne råd att skaffa ett sådant.
    -------------
    Med tio minusgrader i Mora och den sista kaffekoppen drucken för dagen ska jag nu lösa Melodikrysset via webradion SR och sedan klockan 22.00 lyssna på Wollter i p4.....
    .................
    Mjau Inga Lill ha det'¨


    Sven Lindh

    SvaraRadera