söndag 27 november 2011

ADVENT

                                                                                 Dagboksnotering lördag 26 november 2011. Dagen började med den sedvanliga frukosten därefter förberedelser för melodikrysset vilket jag förövrigt sov över. Under dagen har det undrats över allt pyntande. Sonja gick segrande ur det hela så nu finns både stjärnor och ljusstakar på plats. Vissa problem med att få ljusstakarna att lysa den enda möjligheten var att skaffa helt nya ljus. Då upptäcktes det att det var lika billigt att införskaffa nya stakar. Jag sover mest bort all tid det går inte att hejda för det kommer utan förvarning. Försöker sitta uppe så mycket som möjligt men samma fenomen sker ändå. På det viset får jag inget sammanhang i någonting. Det blir lite svårt för Sonja för hon får prata för döva öron oftast. God första advent på er alla och ett Carpe diem                        Klockan är 00.12

8 kommentarer:

  1. God första advent!

    SvaraRadera
  2. Attans....jag sov också över Melodikrysset men har laddat ner det så jag ska lösa det idag. Höll på sova över 1:a advent också...
    Trodde nog det skulle vara vitt på marken men där var bara arladagg såm ringlade sig till pölar och marken sörplade i sig som nybryggt kaffe. Detta blixtbrev till Er alla får bli min adventshälsning från ett Mora där regnet snart har spolat bort all snö som de tillverkat uppe på skidstadion i Hemus. Jag ska ta en promenad i regnkläder och goretexkängor, Inga huggormar....ja bara de ilskna människorna som jag ibland möter som klagar över väder och vind. Det finns ju inga dåliga kläder bara dåligt munväder...eller hur man säger det.
    Ni har nu lärt er två nya ord som egentligen är gamla ord som man nu strukit ur akademiens ordlista.....orden var...."arladagg" och "blixtpost" Jag kommer att börja använda dem nu...Blixtpost istället för email och arladagg för det där fina våta som kan ligga på marken tidigt en morgon...
    Nu ska jag försöka få tag i Gösta på Skype om han inte har fullt upp ute i tomteverkstaden.
    Dagens fråga så ni får gnugga geniknölarna är:
    1. Vad sa Bengt Alsterlind i början och slutet av Hajk???
    2. Vart reser bonden när han behöver köpa billig kreatur???
    3. Var bor tomten
    ..................
    Tre frågor
    De fem första som svarar rätt får en specialkomponerad cd-skiva med julmusik av mej om ni sänder er adress till min mail:
    hate.striver@gmail.com

    Ha en fin advent
    Carpe Daim som Marabou sa.....

    Arladagg.....blixtbrev

    Sven Lind med ett speciellt mjau till Ingalill. Jag har min lilla minnesstund vid vackra viken av Siljan där ute vid Tingsnäs Udde för mina saknade katter och din fina Gulle.....varje dag ska du veta

    Ljuset som brinner idag må brinna till tröst för alla och ju mer vi tänker på någon med värme och kärlek ju klarare brinner det...
    Låt ljuset omfamna oss alla

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta
    Först önskar jag er alla en fin första advent...
    Idag vill jag ge alla ett julklappstips. Tina Janssons bok "Om det bara var jag" Hon har ALS sedan 2006 och är totalförlamad nu, kommunicerar och skriver via sin blogg med ögondator. Boken är skriven efter hennes blogg "Harpasione" En mer livsbejakande blogg får man leta efter. Hon skriver med sådan humor och självdistans, trots den situation som hon befinner sig i. Hon får en att veta vad värdet är i livet, medan vi andra många gånger klagar och gnäller över små oväsentliga saker. Hon har lärt mig så mycket, så nu efter att läst hennes blogg så tänker jag på ett helt annorlunda sätt. Boken är utgiven på Verbums förlag och kan köpas där, med även på Bokus och Adlibris.
    Kommer hem i postlådan efter 2-3 dagar.
    Ha en fortsatt fin och "blåsig" dag
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Hoppas ni och alla här i dagboken haft och har en lugn och fridfull 1:a advent!
    Maggis, tack för julklappstipset, låter verkligen som något jag ska läsa.
    Min dag har jag tillbringat inomhus, vågar mig inte ut i denna blåst och då säger dom ändå att det ska bli värre fram mot kvällen. Förutom blåsten så regnar det, så visst känns det fint med adventsbelysningen och första adventsljuset tänt här vid köksbordet.
    Jag instämmer helt i Svens 4 sista rader i hans inlägg, mycket fint skrivet och som slutkläm från mig idag den sista raden - Låt ljuset omfamna oss alla.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Glad Advent på er alla här!
    Gösta, jag förstår din trötthet, det är ingen vanlig trötthet, har personer som jag känner med samma problem som du Gösta. Det är ju ingen tröst, men tröttheten kommer som en blixt från klar himmel. Förstår att Sonja pysslar och donar o tillsammans med det goda hembakade blir det trivsamt och gemytligt.
    Till dig Ingalill, min granne som mist sin lilla kisse för ett halvår sedan, kom in och vi pratade en stund, hon har också tänt ett ljus, så gjorde jag med, men tänkte på lilla Gulle! Inte förrän man har ägt ett djur förstår man hur det är att mista ett!


    Ja idag är det ett riktigt busväder här. Det har regnat och stormvindar hela dagen och det är 10 gr varmt! Känns fel på något sätt.
    Dagen blev en inne-dag pga busvädret, men jag fick en liten solkant: en av mina barnbarn tittade in med nybakade lussekatter och saffransbullar med mandelmassa! Vad gör det att det är dåligt väder ute!

    Maggis, jag ska absolut försöka köpa den boken du skriver om!

    Gösta, Sonja och alla er andra här, hoppas att ni har och har haft en skön dag. Låt det tända ljuset ge den värme och trygghet vi alla förtjänar.
    Till dig Sven vill jag säga, du är en obotlig humorist! Vad får du allt ifrån - fr mig att skratta ordentligt.

    Ta hand om varandra och ett carpe diem!

    SvaraRadera
  6. förlåt, det är den senila Christina V-ås som skrev föregående inlägg!

    SvaraRadera
  7. Christina...Minst av allt är du senil...du har så mycket fint att säja, liksom Iris. Vad lätt det är att glömma sitt namn. Och Doris, har inte hört något från dig på några dagar, hoppas inte du blivit dålig igen. Saknar dig här.....

    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  8. Hejsan på er,
    Christina jag tycker du är en underbar varm person, skriver så fint, du har, liksom Gösta, empati och omtanke om andra.
    Sven, du är väl inte på väg till KOrea...som bonden...Du är fö go..mjau till dig...
    F ö så har jag inte varit till kyrkan idag, det ösregnade och stormade när jag vaknade, så jag vände mig om sov ett par timmar till...Gjorde i ordning en frukostbricka för att inta vid TV.n till Gudstänsten kl 11,,men, den började rean 10, typsikt, så jag fick inta min frukost framför radions 11-gudstjänst! Det fick bra det med.Lite känsla vill man ju ha, jag tycker psalmen "Gå Sion din konung att möta," är så fin.
    Tur att man har radio med batterier, för efter ett par timmar så gick stömmen, och var borta cirka 3 timmar, jag låg dock och lyssnade på varningar om nedfallna tröd, översvämingar, och stormen ven (viner än)utanför knutarna- Lite småmysigt..tände ljus, och längtade efter min Gulle..Men, det går bättre och bättre, och jag är så glad att ni är med mig i sorgen efter Gulle, det känns så skönt ska ni veta, det är som att ha fått en "ny familj", härligt..

    Jag önskar er alla en mysig adventskväll..

    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera