onsdag 30 november 2011

Dagboksnotering

                                                                                 Dagboken 29 november 2011. En helt vanlig dag utan några utmärkande händelser. Det går nästan att lägga kopiepapper mellan dagarna. Hoppas att det vänder blad på riktigt snart. Till alla en ny dag med ljusglimtar om något gott. Carpe diem Klockan är 00.30

5 kommentarer:

  1. Göstas inlägg fick mej att funder på just kopierpapper. När jag jobbade på kontor på 70-talet och för all del även när jag 1989 började på kontoret på Volvo så var KOPIERPAPPER ännu en viktig ingrediens i det förråd som skulle finnas på varje kontor. Jag minns hur man använde detta papper flera gånger till det inte längre gav något avtryck. PLÖTSLIGT som över en natt, i och med datorerna och ordbehandlarna, kopiatorer och dylik utrustnins SÅ FÖRSVANN alla företag som tillverkade kopierpapper. Ingen behövde det längre. Det blev liggande i sina allt mer råttätna kartonger på kontorens lager OCH JAG HAR INTE TÄNKT PÅ DETTA KOPIERPAPPER förrän Gösta nu berättar att han använder det för att kopiera dagarna. Månne har han köpt upp de där lagren....nej nu skojade jag igen...
    Mina dagar går också sådär som Gösta beskriver. Vi pratar om det varje dag min gamla mor och jag. Dagarna går fort och det ser likadana ut som kopierade i en scanner.....
    Jag gör i princip precis samma sak imorgon som jag gjorde idag allt medan tiden går. Så jag undrar om det är blad som vi vänder ELLER om det helt enkelt är den där gamla griffeltavlan(som ni säkert minns från skolan) som vi ständigt plitar på så det gnisslar av den dammiga kritan.
    Jag tror det för det dammar något från min skalle och någon sa det var mjäll men jag säger krita...
    Nu ska jag skriva på morgonens griffeltavla:
    9.20 Ring P1
    10.30 Frukost bacon o grönsaker, fil, kaffe
    12.30 Promenad en timme
    13.30 Dusch
    13.35 P4 extra med Lotta Breve
    15.00 Nordegren i P1
    16.00-18.00 Studio 1 i P1
    17.00 Mat...antingen Pannbiff eller Schnitzel
    med wookgrönsaker, kaffe
    18.00 Läser just nu Christian Mörk: De 10 härskarna
    21.40 Karlavagnen
    00.00 SvtPlay: kollar på de BABEL jag missat
    02.00 Göstas Dag...förlåt Nattbok
    02.30 SvtPlay mera Babel och en macka

    03.30 Sova
    09.20 Ring P1
    Äsch nu vet ni resten
    Det är som en om jag kopierat i en scanner eller kopiator..

    PS Gösta skicka lite kopierpapper ifall du har

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Här kommer mitt bidrag till dagens ljusglimt: Mitt ryggonda är nästan helt borta och jag har fixat till några små bakverk under förmiddagen!
    En annan ljusglimt är att vi sett solen och blåsten har nästan helt avtagit.
    Hoppas Du Gösta också har upplevt någon ljusglimt tillsammans med Sonja, liksom jag hoppas att alla ni andra gjort det med.
    Sen håller jag ju också med Sven att för det mesta ser dagarna likadana ut allihop. Man har sina rutiner på resp klockslag, kanske inte på sekunden men nästan i alla fall.
    Gösta, nu önskar jag en fortsatt bra dag och kväll och att ni får njuta av lite gott fika och kanske ser något bra på TV eller hör på radio. Jag lyssnar just nu på Lotta Bromé i p4 extra, ett program med henne som jag gillar.
    Varma kramar till er alla från Iris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Jag håller med dig om att de flesta dagar är lika. Man har sina rutiner, allt är som vanligt. Fast ibland kommer något oväntat, det gör ju dagen ljusare och gladare.

    Iris, jag är SÅ glad för din skull, du har t o m bakat. Hoppas att du inte överarbetar nu, vila dig mellan varven.

    Idag har det varit rejält blåsigt, men vi fick se solen och det piggade upp ordentligt. Jag var på ett möte för att få litet info om vad som planeras inom de stadsdelaar i stán där jag hör hemma. Mycket nytt ska byggas, bl a boende för äldre, nya mötesplatser bl a. Det rör sig ju om ett antal år förstås, som planer alltid gör, men nu vet man litet mer.

    Jag hoppas att du Gösta tillsammans med Sonja får en lugn och skön eftermiddag, kanske någon ljusglimt redan dykt upp? Till alla önskar jag även en fortsatt bra dag, de som har litet jobbigt skall veta att mina tankar finns hos er. Glad att man kan tända upp med litet ljus, känns mysigt och rogivande.
    Med ett varmt leende skriver jag carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Godeftermiddag alla vänner här....
    Blåsigt o regn just nu, men efter mycket stånk & stön har vi fått upp ljusslingan på räcket på uteplatsen och kl 16.00 kör timern igång. Det blev bra till slut
    Om ni inte kollat Google idag så gör det...underbar bild ang Mark Twains 176-årsdag
    Såsom du Sven bekriver den förutsägbara vardagen upplever nog många människor det som. Om man kan försöka ändra på någon rutin själv så det blir lite annorlunda, ex gå promenaden i motsatt riktning eller ett annat stråk. För dig Gösta blir det ju ännu lite mer enehanda är för oss andra, när du inte kan gå ut (nu när det är dåligt väder i alla fall) Kanske lyssna på ett nytt radioprogram, eller om du läser börja på en ny spännande författare,om du orkar...Och så har du ju Sonja som pysslar om dig..
    Såg Sommar igårkväll, och Margareta Strömstedts ord...Vi har alla åldrar inom oss, det man ser i spegeln är bara skalet. Ibland är vi som ett barn. En skön uppfattning tycker jag, att man är lite mångfacetterad. Ja det var tankarna för idag. Önskar en bra kväll och må så gott det går
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta ! Här händer inte så mycket.Den ena dagen är den andra lik.
    Förutom att det är provtagning och insulinsprutor
    Innohepsprutor samt övriga mediciner.
    En liten shoppingrunda på stan. Jag var faktiskt ute i två timmar med ett avbrott för en liten lunchpaus. Var hélt slut när jag kom hem. Men det var skönt att komma ut lite. I dag är det regnigt och inte så inbjudande att ta en promenad.
    Skönare att njuta av adventsljusen och mysa hemma.Fick ett brev från doktorn som opererat mig att jag är välkommen till honom den 15 december. Undrar så var han ska har för ursäkt. Inte någon gång kom han in på min sal under dom fjorton dagarna jag var där.
    Men kanske finns det en viss oro över att jag ska gå vidare. Vilket jag kommer att göra även om han är överläkare.
    Gösta och Sonja jag önskar fortsatt trevlig kväll
    och till alla övriga här.Även om jag inte skriver varje dag är tankarna hos er.
    kramar och hälsningar från Doris

    SvaraRadera