lördag 19 november 2011

Dagboksanteckning 18 nov

                                                                                            Dagboksblad för fredag 18 november. De vanliga rutinerna från morgon och sedan Sonjas vanliga handlingstur. Dagen har flutit på i sakta mak. Blir väldigt bestört över vad som kommer fram genom kommentarerna. Allt detta som sker inom äldrevården och till vilken Sven skrivit en bra insändare vilken han bör försöka gå vidare till de större tidningarna. En annan sak som gör mig rent ut förbannad är hur Doris blivit behandlad igen. Anmäl läkaren för det får inte fortsätta så här för dig Doris. Det är ju andra gången du har blivit negligerad av vården. Krya på er alla jag håller på er kämpar. Carpe diem                         Klockan är 00.25

3 kommentarer:

  1. Hej Gösta, Sonja och alla andra!
    Idag är det åter en gråvädersdag utomhus, men nästan 10 gr varmt! Konstigt väder vi har numera.
    Håller med dig Gösta, man blir väldigt bestört när man läser såväl kommentarerna här som det som skrivs i tidningarna ang sjuk- och äldrevården i Sverige. Än en gång Sven - skicka din insändare vidare till våra kvällstidningar. Du har fångat situationen så bra i din text.
    Håller också med ang Doris och den behandling hon mött i vården. Nu hoppas vi att tillfrisknandet fortskriver utan fler komplikationer.
    Undrar hur det gick för er som melodikryssat idag? Missade att lyssna på radion.
    Hoppas nu att dagen flyter på i lugnets tecken och att Sonja pysslar om dig ordentligt Gösta, men det vet jag att hon gör!
    Ha det gott allesasmmans och ta väl hand om er.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta, Sonja och alla er andra här! Ja ytterligare en dag har förflutit. Soligt och 10 gr varmt här och efter föregående kvälls ösregn kändes luften frisk och ren. Men.... det är fel årstid ju - vore normalt med snö, hoppas den kommer till jul!

    Jag lider verkligen med dig Doris, den behandling du har fått av sjukvården är helt otrolig! Ingen mäniska ska behöva gå igenom detta, så nu håller jag alla tummar att du snart får komma hem igen! Saknar dig!

    Idag var jag på årets första julmarknad i föreningen. Fanns mycket att köpa, stickat, dukar, bröd, julsaker m m och lotter förstås. Kaffe bjöds det på och man började faktiskt känna en föraning av kommande julhelg. Köpte litet lotter och vann faktiskt en liten söt ljusstake.

    Glömde säga, att jag faktiskt följde skidtävlingarna från Sjusjöen i Norga. Bra start för både manliga och kvinnliga svenskar!

    Iris, jag hade inte möjlighet att lösa Meldoikrysset, men jag hoppas att ni andra klarade det.
    Jag hoppas att ni alla här har haft en bra dag, och jag förstår Gösta att du och Sonja har det så hemtrevligt tillsammans. Ni är så fantastiska tillsammans!

    Glöm inte ett litet leende, ta hand om varandra och jag säger som vanligt: carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, Sonja och alla övriga på "poesitoppen"!

    Har tappat tråden lite när du Gösta inte har någon rubrik, men det är inte riktigt sant. Jag har ju en hel del "garner" att fånga in istället.
    För några år sen, närmare bestämt fem så kom min "poesikarriär" smygande, och till och från slår poesinerven till. Märkligt nog så sker det oftast när jag är ute och promenerar, och ikväll var jag med om något fantastiskt i blixthalkan. Gatljusen reflekterades i underlaget, så plötsligt lyste tusentals "stjärnor" på marken när jag försiktigt på "bambiben" upptäckte en ny "stjärnhimlen". Ibland behöver det gå sakta för att man ska upptäcka det stora i det lilla. Här kommer dagens diktvisa.

    Håll om mig.

    Håll om mig vänner, håll om mig hårt,
    håll om mig nära, när det känns svårt.

    Håll om mig vänner, håll om mig hårt,
    håll om mig nära, var än ni går.

    Skriver man inte själv, så kan man ju alltid låna böcker, talböcker, filmer,tidningar, musik m.m på biblioteket som är en guldgruva för mig, Sven med fler som har gjort upptäckten.

    Intressant att få veta lite små som stora händelser runt om från bloggfamiljen.
    Ta det lugt i halkan både med bil och apostlahästarna.

    God fortsättning på helgen önskar
    Christina i Mora, och Oxberg meddelar att det är full fart med Vasaloppssnötillverkning.

    SvaraRadera