onsdag 2 november 2011

Zombien

Onsdag 02 november 2011. Hur tar vi tillvara denna dag? Gårdagen gick rätt skapligt. Inga större problem att jobba med. Sonja bakar och stickar det sista på en tröja. Jag själv gör inget annat än äter och sover och försöker vara koncentrerad på något av tvutbudet. En totalt likgiltig tillvaro ett slags zombiestadium. Det är ju inte så meningsfullt men man kan ju inbilla sig det en stund under det att timmarna rinner iväg. Carpe diem                                      Klockan är 0501

5 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra i bloggfamiljen! Man blir så glad att läsa det du skriver idag. Vilket lugn och vilken hemtrevnad det finns i ditt hem Gösta. Du beskriver så fint, Sonja bakar och stickar, du slappar och tittar på TV. Man kan känna de ljuvliga dofterna från baket.

    Vad jag frapperas av är den värme vi fortfarande har, vi har inte haft denna temperatur i början på november sedan 1950-talet! Kl är bara 6.30 och det är 12 gr ute!

    Idag blir det nog, att jag går upp och hälsar på några gamla vänner, som är inlagda på sjukhuset. Tänker på alla människor som av olika anledningar är där, också på dem som bor ensamma, har svårt att ta sig ut själva.
    Då känner man sig lyckligt lottad, att kunna göra vad man vill.

    Något som gjorde mig verkligt glad igår, var de två unga skolflickor, som under sitt höstlov, tar kontakt med äldreboende i näreten av var de själva bor. Mötte dem ute på en promenad med ett äldre par, de gick med sina rollatorer, verkade ha trevlig tillsammans med flickorna. Vad jag förstod så är det en skollärare, som tipsat sin klass att tänka på de äldre och göra deras dag litet trevligare. Heder åt dessa flickor.

    Jag hoppas att dagen idag blir en trevlig dag för er alla, tänker på Doris och hoppas att hon tar det lugnt och vilar. Tänker på hur det är med Gert och hur det är med honom, tänker på Sven med sina uppiggande rader - ja även alla "is-ar", ni ser tankarna är hos er alla!
    Att jag har fått denna möjlighet att "känna" er och ta del av ert liv, det kan vi tacka Gösta för! Har sagt det förut: Gösta du är fantastisk, med din stora empati.
    Ta hand om varandra och carpe diem!
    Christina (inis) V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och Sonja!
    Vilken mysig stämning du förmedlar i din dagbok idag med Sonjas bakning och stickning och ditt ätande, sovande och tv-tittande. Ni har väl tänt lite ljus också när ni fikar och äter kan jag tänka mig.
    Jag önskar er verkligen allt gott man kan tänka sig!
    Här är lite grått och dystert på utsidan idag, så det gäller att lysa upp tillvaron på insidan, och jag tycker mig ha lyckats med det hittills idag i alla fall.
    Mina tankar, precis som Christinas, finns hos er alla och jag hoppas ni tar hand om varandra där ute i cybern.
    Önskar en fortsatt bra dag till alla, främst till våran fantastiska Gösta och din allra närmaste familj med varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  3. Hej på dig Gösta,
    jag känner hur det vattnas i munnen på mig när jag tänker på nybakta bullar....Ni har det mysigt, men jag förstår om dagarna blir långtråkiga, den ena dan blir den andra lik, så är det ju. Läser du mkt? Du har väl läst om "hundraårigen som klev ut genom fönstret och försvann". om inte, gör det! Min mamma, som aldrig läst en bok, fick den i sin hand av mig, on se, hon "fastnade" direkt, och nu har hon alltid en bok på gång, memoarer o biografier. Hon har också stickat en tjock varm tröja till mig som är bra nu i höstrusket. Hörde av en väninna till mig boende i Östersund, att ni haft en fin höst däruppe, det är väl skönt? Just nu har jag 14 gr här i Trollhättan!, fast att jag är jämtlänning och uppvuxen med snögrottor, snöplogning, skidor på längden och tvären, så gillar jag INTE vintern. Jag är fullkomligt nöjd med detta grådis, och jag har inget emo om det regnar dagar i sträck, tror att det passar mig som person, alltstå en liten(eg STOR) grå mus...
    Nu får jag önska dig och Sonja en god kvällsfika, ät nga bullar för mig också...
    Likaså till alla andra i "familjen" det är härligt hur en person, Gösta, fått oss samman, men han är ju speciell och underbar.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta & Sonja
    Jag tycker också det låter mysigt med Sonjas nybakade bullar(doften av hemtrevnad) och med sin stickning i händerna. Men jag läser mellan raderna att du har lite långtråkigt, finns det något nytt du kan hitta på för att fylla dagarna. Kanske en årskalender där man skriver in smått & gott, väder, hur man känner sig o mår, tankar e.t.c. som man inte vill lämna ut på bloggen. Tycker det har en läkande inverkan, att skriva och sedan titta tillbaka på. En spännande bok, som fångar ens intresse, ex "Tisdagar med Morris" som handlar om en man som får ALS men som inte är ett dugg sorglig utan den handlar om att genom samtal med en f.d. elev som visar på vad som är viktigt i livet. Har läst den flera gånger. Kan beställas på nätet och fås hem i postlådan några dagar efter.(Bokus eller Adlibris) Eller varför inte ett roligt spel som ni kan spela ibland och ja, den livgivande kaffekoppen som Sven förespråkar och som jag håller med om har en upplyftande effekt. Ja det var några tips. Önskar er en fortsatt bra dag och hälsningar till alla härliga människor här på bloggen
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Så har Sickan lämnat oss men jag undrar...Kan denna sprudlande glittrande glada människa någonsin försvinna från våra hjärtan eller ut ur våra minnen. Jag blir GLAD bara jag tänker på henne.Min favorit är Löjtnantshjärtan där hon i en scen spelar berusad iklädd husaruniform och tillsammans med Åke Söderblom dansar och sjunger Rida rida ranka hästen heter Blanka. Hon är så ljuvligt söt där att jag aldrig någonsin sett en så vacker kvinna mera.
    Kul också att ni börjat pratat böcker. Det är min passion. Jag läser två böcker i veckan...minst så det blir en hel del. Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann är en av de absolut bästa må-bra-böcker jag läst. Den är en märklig skröna som innehåller allt......och så attans kul att man sträckläser den. ALLA borde läsa den för den skänker så mycket glädje att man häpnar. LÄS LÄS LÄS!!!Jag älskar ju Torgny Lindgren, denne finurlige eminente författare. Hans böcker är pärlor i min samling liksom finske Arto Paasilinna, vansinnigt rolig. Sedan älskar jag ju engelska deckare/thrillers förstås.Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten" är också en bok man bör läsa och i övrigt allt av henne.Zafon och hans "Vindens skugga" och "Ängelsn lek" är också två böcker som satt sig djupt i mitt hjärta, så bra och spännande att jag läser dem om och om igen.
    Nu väntar en kopp kaffe så jag måste lämna er för nu
    "Jag är så glittrande glad"...hör jag Sickan sjunga i mitt inre när jag nu lufsar ut i köket för kaffet är kalrt

    Allt gott till Er
    carpe diem med en bok

    SvaraRadera