lördag 19 november 2011

Naturens under

                                                                                        Dagboksnotis 19 november 2011. En dag med vilsamhetens tecken endast Sonja som gjort färdigt sitt stickeriarbete. Sedan en tyst och stilla dag med små blickar genom fönstret för att se de små skiftningarna mellan varje gång  för dom finns där. Carpe diem                                                 Klockan är 23.58

7 kommentarer:

  1. Hoppas att du Gösta och Sonja sover, men förmodligen är Sven vaken liksom somliga i bloggfamiljen.
    Noterade att Sonja hade stickat färdigt sitt projekt, så nu kommer jag med en liten enkel virkad stjärna som är ca. 7 cm i diameter (beroende på garntjocklek) och med sex "uddar".

    Liten virkad uddstjärna

    11 lm, sammanför maskorna till en ring med
    1 sm, 18 fm runt ringen, 1 sm, 1 fm,

    *6 lm, hoppa över en maska, 2 fm, upprepa från * så det blir sex uddar, (sista udden avslutas med 1 fm),

    1 sm, 2 lm, 1 st, 1 picot (3 lm, 1 fm i första lm), 1 st, 1 picot, 1 st, 1 picot, 2 st. Nu är första udden färdig. * 2 st i andra udden,
    1 picot, 1st, 1 picot, 1 st, 1 picot, 2 st,
    upprepa från sista * 4 ggr, avsluta med 1 sm.

    Lycka till för de som ger sig hän i virkningens värld. Om någon skulle vilja se hur den virkade stjärnan ser ut på bild, och förslag på två stjärnor till, så kanske Sven kan hjälpa till. För det gäller ju att bloggfamljen samarbetar.

    Johnblundhälsningar från Christina i Mora

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta !
    Var mysigt ni har det hoppas att dagen fortsätter att var mysig och ni kan njuta tillsammans.
    Det har varit skönt att vara hemma även om tröttheten ger sig till känna, men sovit gott i min säng och blivit ompysslad på bästa sätt.
    Men tiden går allt för fort och snart är det dags att återvända.Men hopp om att jag snart ska får komma hem,om inget annat inträffar.Jag tar inget för givet längre.
    Kramar och hälsningar till dig och Sonja samt övriga här.Tack för omtanken. Doris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, Sonja och alla naturdiggare i cyberrymden! Tack Gösta för Naturens små under rubrik, som ger mig och säkert många fler associationer.

    Glömde visa på en fantastisk internettadress i förra meddelandet. Det finns en väldigt bra vissångerska som heter Eva Tjörnebo, och som dessutom är distriktsläkare i Nyköping. Tillsammans med Viskompaniet har hon sjungit in många fina gamla visor, och min favorit är nog "En sol på fönsterrtan". Här är adressen:
    http://www.youtube.com/watch?v=V9-EO06i9OI

    Många sånghälsningar från Christina i ett isupptinande Mora.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Idag har vi också en lugn och stilla dag. Men tyvärr har vi inte några som helst skiftningar utanför fönstren när vi tittar ut. Så vi tittar in istället och börjar så smått planera för adventspyntningen. Och också fundera lite på den stundande julen och hur mycket eller lite mat som ska lagas, hur många personer vi blir kring julbordet osv. Kan tyckas lite tidigt med julplanering nu, men bättre att planera lite försiktigt så att man inte står där 2 dagar innan jul och ska prestera ett julkalas. Är man inte riktigt piggelin så går det åt att man planerar och funderar, så kan man göra allt sedan i sakta mak och lite då och då.
    Hoppas ni alla har en bra söndag och att du Gösta får en god middag och gott eftermiddagsfika av den fantastiska Sonja.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. God eftermiddag, Gösta, Sonja och alla här i bloggen.
    Jag känner lugnet och hemtrevnaden hemma hos dig Gösta genom dina rader. Den betyder mycket, när man får vara inomhus.
    Min namne i Mora skriver om sin virkning - beskrivningen hur man gör är rena latinet för mig! Jag lärde mig bara virka ljusvekar i skolan för 100 år sedan.

    Tiden går väldigt fort nu, redan 1;a Advent nästa söndag. Blir nog att ta fram adventsljusstakarna, stjärnan och pynta litet runt dem. I övrigt plockar jag inte fram pyntet förrän till Lucia. Det blir en helt annan känsla när vi får snö!

    Förmodligen skall jag besöka ett av de mindre barnbarnen i deras skolklass och vara litet "hjälp" med deras julpyssel, blir säkert kul.


    Ja idag har det regnat här hela dagen - oavbrutet. Jag satt mest framför TV:n och kollade på skidstafetten från Norge - det blev spännande till slut.
    En sak är klar, vi behöver alla ljus, det är så mörkt hela dagarna, så att få tända ljus inne gör mycket.
    Nu hoppas jag ni alla får en god fortsättning på dagen och till dig Doris, så glad att du har kunnat vila upp hemma. Hoppas vistelsen på lasarettet blir kort och att inget mera händer dig!
    Ett glatt leende från mig, ett carpe diem också.
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta Sonja o ni andra bloggvänner....
    En grå dag idag, har varit i stan och köpt lite adventsgrejor, ljus o grangirlanger att ha på vår uteplats. Lyser upp fint under december o januari. Barnbarnet 11 år var med, så roligt att ha henne med. Hoppas att er helg varit bra, imorgon är det åter vardag. Och Doris, önskar dig ett snabbt tillfrisknande o hopp om att allt går bra för dig. Skickar en extra styrkekram till dig....
    Varma Kramar
    Maggis

    SvaraRadera
  7. God eftermiddag Gösta,Sonja och alla alla i bloggfamiljen...jag har inte skribit på länge men jag följer familjen i hasorna varje dag....och läser om många tragiska och tråkiga saker som händer Er...kissekatter som går bort och om Dig stackars Doris hur Du blivit behandlad...eller inte behandlad rättare sagt...jag hoppas innerligt att Du får den vård Du har rätt till nu och att Du snart får vara hemma igen....och Gösta jag gläds så ofantligt med Dig att Du har Sonja vid Din sida....
    Och tack Christina för mönstret på den lilla söta stjärnan....har virkat en och fler ska de bli...och ser fram emot de övriga när Sven virkat sina så han kan lägga ut dom ...de va väl så Du menade eller hur....
    I år ska de bli virkade stjärnor i olika färger i den lilla granen,,,så mycke bättre för katterna....
    Hoppas nu att alla får en lugn och skön söndagkväll...kram Ulla utanför Uppsala

    SvaraRadera