fredag 25 november 2011

Tom dag

                                                                              Dagboksnotering 24 november 2011.     SÖMNENS DAG       Carpe diem                                       Klockan är 00.15

4 kommentarer:

  1. ....OCH EN TOM NATT
    Alldeles tyst i huset....inte ens ett tipp tapp tipp tapp tippetippe tipp tapp..
    Inte ens tomten är vaken.....bara jag.....katterna sover runt omkring mej som stora ulltussar..
    Jag har lyssnat på Karlavagnen om åldrandet och sedan tittat på Hem till gården...denna engelska serie som jag följt sedan den började och inte missat mer än en handfull avsnitt...
    Jag försöker förgäves att samla ihop tankarna på allt som händer inom sjukvården, åldringsvården..hur eländigt det börjar bli och med vilken rasande fart försämringen accelererar. Och hur dom som sitter tronande på makten att förändra inte gör något annat än försämrar ytterligare. Jag skäms att vara människa. Ska man verkligen behöva vara rädd för ålderdomen???????
    Doris du ska se att man får ordning på insulinet. Det kan vara lite pilligt att få till det i början - jag vet för min mamma tar ju mycket insulin och det var bökigt innan man fick doserna rätt. Men det blir bra ska du se. Ingalill ett varmt mjau till dej så förstår du vad jag menar..
    En tom dag...en tom natt......morgondagen måtte bli underbar....

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och alla ni andra i vår "familj"
    Jag hoppas att det inte bara är sömn hela dan för dig, kanske lite skidåkning..på TV förstås!!

    Tack Sven, du är go´som vanligt.. ett mjau tillbaka...
    F ö har jag bakat lussekatter, dom blev så saftiga och goda, hade ni varit här så har jag bjudit på fika, sitter och väntar på min systerdotter som ska hälsa på sin "gamla" moster. Hon har en lite chhuahua, Karin, som är supergullig, men inte som min "gulle", ingen kan bli gulligare än honom. Saknar min Gulle, och fick en gråtattack av längtan igår..
    F ö har jag pyntat och gjort fint till advent, eftersom jag bara äälskar julen, så myser jag nu..
    I helgen är det julmarknader på korsan och tvärsan, så jag och min syster gör nog nga besök, bara för känslans skull..På söndag ska jag besöka kyrkan här på orten och sjunga alla fina adventspsalmer
    Nu önskar jag er en mysig, go och härlig 1a Advent.
    Kramisar från Ingalil

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, Sonja och alla andra!
    Idag lägger jag handen vid den sista ljusstaken och fram emot kvällen ska jag tända upp lite i mörkret. Har inte så mycket adventspynt, men det som är det är och ikväll ska det njutas av det för första gången. I och för sig är det ju inte förrän söndag det är advent, och ljusstaken med levande ljus får inte tändas förrän då.
    Vädret är grått och trist där ute, så det underlättar med lite mysig ljusstakestämning inomhus ikväll.
    Hoppas dagen flyter på utan några större bekymmer och besvär och jag önskar er alla en trevlig advent.
    Gösta och Sonja får mina varmaste kramar, men alla får del av dem. Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta, Sonja och alla andra här!
    Sitter här och njuter efter att ha pyntat upp till Advent, inte så mycket, men till Lucia kommer juldukar och annat smått och gott fram.

    Du skriver sömnens dag, Gösta, förstår att du behöver sömnen - sömn ger hälsa säger man ju. Jag hoppas att din dag blir lugn och harmonisk med Sonja pysslande kring dig.

    Ja Sven, jag lyssnade på Karlavagen och allt som sades om att åldras. Man blir faktiskt rädd för hur det ska bli för en själv, när man hamnar inom vården.

    Ingalill, jag kan känna doften av dina fina lussekatter och den stämning du bjuder oss på. Förstår från hjärtat, att du saknar din lilla Gulle, det gör ont, men nu har kissen det bra bland andra sina kattvänner.

    Iris, du tänker som jag, tända upp med ljus och få litet extra värme och ljusstakestämning.

    Jag bytte till julgardiner i köket, skulle tvättat fönstren där med, men det blåser ju orkanvindar, så det blev inget av. Gick i alla fall iväg och postade en julklapp till mina vänner i USA, det tar lång tid att nå dem, jag vet sedan tidigare.

    Jag tänker bara ta det lugn resten av dagen, kanske slänger ihop en sockerkaka, min dotter kommer över och hon älskar tigerkaka!
    Jag önskar er alla en fortsatt bra dag, en glad Advent så hörs vi imorgon igen!
    Varma kramar och ett carpe diem till er alla!
    Christina v-ås

    SvaraRadera