tisdag 15 november 2011

Den nya dagbokstiden

Måndagen den 14 novembers dagbok. 
Dagen startade med frukost vid köksbordet. Sedan vidtog bakning av Sonja. Under förmiddagen kom hemsjukvården för att smörja benen och dra på stödbandagen på benen vilka har svullnat upp betydligt. Får se om det gör någon verkan? I övrigt har dagen pendlat mellan köket och sängen. Från och med i dag kommer dagboken att bli avslutningen på dagen så att det som skett kommer med i dagbokshändelserna för dagen som är.
Carpe diem                            Klockan är 00.13             

8 kommentarer:

  1. Det låter som en strålande idé med en dagbok som tittar tillbaka på en dag.
    lycka till.

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Låter som en mycket bra idé! Då får man ju berätta om dagen som varit, istället för att börja med att konstatera att en ny dag börjar.
    Hoppas att stödbandagen hjälper dig få ner svullnaden. Flera jag känner har dem - de hjälper!
    Jag kan känna den ljuvliga doften från Sonjas bak här!
    Jag kommer tillbaka här ikväll igen.
    Ha en bra dag - carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Vilken bra ide´Gösta, även om det är bara enkla vardagliga saker du skriver om så får vi ta del av din vardag. Det behöver inte vara något speciellt, även små händelser är viktiga. Kanske jag också återkommer ikväll med någon liten berättelse. Hoppas också stödbandagen hjälper dig, så du kan vara uppe ibland och promenera lite fram o tillbaka i din stuga, kanske glänta lite på dörren och känna luften utifrån....små, små saker
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Toppenbra idé Gösta, att sammanfatta dagen som varit! Du är ju briljant i din idérikedom tycker jag.
    Hoppas också att stödbandagen hjälper, förstår att det är besvärligt när benen svullnar upp.
    Nu ser jag fram mot att läsa nästa dagboksanteckning (som vanligt) fast på det nya sättet i morgon.
    Tills dess hoppas jag du och Sonja har det så gott och skickar mina varma kramar till er. Hälsningar från Iris

    SvaraRadera
  5. God eftermiddag Gösta och alla andra här!
    Hoppas dagen har varit bra. Tänker litet på hur det är med Doris, hon har inte hörts av på ett tag, hoppas det är bättre med henne nu.

    Idag har varit en dag som började kyligt, men slutade i något jag inte hade väntat mig. Ett av barnbarnen ville komma över till mig och vi bakade pepparkakor! Det blev en tidig känsla av advent, Lucia och den kommande julen! Allt gick jättebra, tiden gick så fort och nu doftar det så gott här - tänker på Sonjas nybakade bröd!
    Vi glömde att äta lunch, så det blev att beställa hem var sin pizza istället, inte det nyttigaste men för en gångs skull så.

    Hoppas, att ditt stödbandage hjälper så att du kunnat vara uppe litet och kanske t o m varit utanför ett tag, Gösta.

    Ha en fortsatt bra dag alla och som vanlig med ett leende och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej igen...Kan inte låta bli att "tjata" om det fina vädret, sol hela dagen idag också. Vid morgonpromenaden såg vi blommande rosor, ringblommor i rabatter intill husknuten och tagetes i krukor. Och i skogen såg vi dagisbarnen idag också och de åt sin frukost där. När jag räfsade löv har det kommit upp små tusenskönor, några klöverblommor i gräsmattan och i rabatten blommar en malva och några blå klockblommor samt en rosa ormrot. Lite konstig känsla för ena grannen har satt upp en julgran och den andra har hängt upp en tomteluva i trädgården som en påminnelse om julen. Vi har också bytt till vinterdäck idag och torkat lakan ute. Får passa på för december skall enl prognosen bli kall. Hoppas er dag också har varit bra...
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  7. Hallå Maggis! Undrar var i sverige du bor? Gillar dina inlägg.Själv bor jag i Halmstad.Verkar lovande att Gösta tänker skriva vid dagens slut.Det gör jag nästan alltid." så går min korta dag, mot aftonen till slut" God natt till er alla här på denna planet.Maggan.

    SvaraRadera
  8. Go´kväll Gösta,
    håller med övriga gänget om att det är ett bra sätt att sammanfatta sin dag genom nga rader.
    Har Sonja bakat lussekatter? Det ska jag göra i nästa vecka, det är ju så mumsigt.
    Idag kom det också en väninna till mig på fika, igår blev jag ju bjuden på äppelkaka som Simona hade med sig, och idag kom Marianne och hade med sig en ananaspaj. Mums.. säger jag som bara älskar kakor, bullar och allt annat onyttigt..Får väl skylla på mina vänner att kläderna börjar sitta trångt, eller är det tvättmedlet...
    Hoppas att stödbandagen funkar, Gösta, jag hade såna efter min blodpropp, men tyvärr tryckte kanten in för hårt, det var svårt att prova ut.
    Nu blir det till att lyssna på Karlavagnen, jag sov middag idag, så jag är ganska pigg nu..
    Jag önskar er alla en god natts sömn...
    Nattisar från Ingalill

    SvaraRadera