torsdag 17 november 2011

Dagboksdag 16

                                                                             Dagboksbladet 16 november 2011. En vanlig dag med de vanliga rutinerna för frukost och liknande. Det vanliga baket av matbröd förbereddes och sedan tog tvätten över. I väntan på degens jäsning fortsatte stickningen som Sonja håller på med. Det är en babyjacka med kapuschong som ska bli färdig nästan som igår. I övrigt har dagen förflutit som vanligt med lite besvärande plåster som krullar ihop sig och måste bytas .Själv är det mattider och kaffestunder som gäller och jag knappt hänger med på. Det är så tätt inpå varandra när man sover. Vad bra att det går framåt för dig Doris välkommen hem snart. Ni övriga må ha det bra också och hoppas era läkningsperioder går framåt. Carpe diem                       Klockan är 00.10

5 kommentarer:

  1. Kul att du börjat skriva lite längre inlägg. Man får lite mer helhet över hur dina dagar är.

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och Sonja!
    Det är så jättetrevligt att läsa hur er dag varit. Förstår att du sover en hel del och att det sen är mat- och fika som gäller. Mysigt med Sonjas babystickning och matbrödsbak, tvätten kan väl vara lite mindre mysigt, men inte desto mindre nödvändigt. Din nya dagbokstid gör att man nästan känner sig närvarande hemma hos er och det är mycket trevligt att få vara en del i det.
    Här är grått och trist och kyligt på utsidan, brasa och värme på insidan, men i övrigt händer inte mycket här just nu. Har varit lite hängig några dagar, men det ger sig säkert.
    Ser nu fram emot att få läsa i morgon bitti hur denna dag har avlöpt hemma hos er och hur ni haft det. Tills dess mina varmaste kramar från Iris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta & Sonja
    Det börja skymma ute nu och jag går omkring och tänder lampor, det ser så inbjudande ut utifrån en sådan här grå lite ruggig novemberdag. Beträffande uttrycket leende som Gösta myntat:
    1. Låt oss möta varandra med ett leende för leendet är början på kärleken
    2. Med ett litet leende för du glädjen vidare.
    Så Gösta & Sonja alla andra på bloggen...Nu ger jag er alla ett leende uti cyberrymden

    Idag har vi klätt in våra bambubuskar i vinterskrud, i ljusblåa nät så nu står de så fint där i trädgården, skyddade från rådjuren som förra vintern mumsade på alla. Får se om detta hjälper...kanske
    En god kväll önskar jag er alla
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej på er.
    Här skymmer det nu och jag tänder lampor värmeljus för att få lite hemtrevligt så här i Novembermörkret. Ingen snö i sikte men just nu
    -9 och frostnupet över allt på gården.
    Skickar er en varm och stor kram från Lillhärdal // Hjördis

    SvaraRadera
  5. God eftermiddag Gösta, Sonja och alla ni andra här! Synd Gösta att du har litet problem med plåstret, kanske det är något som bara är tillfälligt? Låter som dagen är fullt inrutad för dig, bra att du sover och hämtar krafter. Sonja måste vara mycket duktig att sticka - jag klarar bara av vantar och raggsockor! Jag gav ett löfte fär 4 år sedan, att jag skulle sticka ett par vantar och raggsockor till mina barnbarn. Det är 13 st, men jag tänkte inte på att alla har 2 händer och fötter, så till slut var jag ganska less på att sticka Det var sista gången!

    Vi hade soligt idag och en ganska skön temperatur också.Jag gick en promenad till mitt favoritställe, en glänta i en skogsdunge intill här. Det doftade skog, såg några harar, t o m en räv och dessutom hittade jag fin mossa. Plockade också litet ljung på hemvägen, brukar fylla en stor kruka med ljung och mossa och ställa ut i trappuppgången i ett hörn där. Det piggar upp.

    Ikväll blir det att stryka in en del tvätt, göra en socker-kaka och sedan just inget mer. Har ljus tända i köket, så mysigt, när det är mörkt och grått ute.
    Ha en fortsatt bra dag alla och Doris, krya på dig så att du snart är hemma igen. Till er alla ett glatt leende från mig i Västerås. Carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera