tisdag 22 november 2011

Inga förutsägelser

                                                                                         Dagboksnotering 21 november 2011. En första tanke går i dag till Brandebys anhöriga vilka har fler medvandrare idag till stöd i denna stund. Här har dagen gått sin gilla gång i att inte göra någonting. Att planera olika saker är rätt så långsökt när det inte finns något att utgå ifrån men det är ju något att lära sig också att vänta. Carpe diem                                            Klockan är 00.17

11 kommentarer:

  1. Sven Stalind Lindh22 november 2011 kl. 01:08

    Sitter och lyssnar på p1 i natten där man i en dokumentär berättar att minst en tredjedel av alla sjukdomar på lasaretten beror på de läkemedel vi stoppar i oss. Det vi stoppar i oss för att "bota" en sak kan göra att vi blir så sjuka att vi hamnar på lasarett. Det är en fruktansvärt dålig kontroll på patientens medicinlista - verkan - biverkning
    P1 programmet heter Kaliber och ni kan lyssna på det igen om ni går in på SR podradio
    Den vanligaste orsaken till att folk läggs in på lasarett är de läkemedel vi proppar i oss?????!!!!
    Filosofen Gösta och Sonja önskas en bra dag precis som alla ni andra....Själv gör jag lite grand som Gösta...ingenting men brukar "rulla tummarna". Klurar på att sätta en dynamo på tummen så jag kan alstra ström till min hushållsel när jag "rullar tummarna"
    Att Gösta tar det lugnt på dagarna har också en naturlig förklaring då han nattetid just nu har fullt upp med att "knycka julgranar" då beställningarna slagit nytt rekord.
    Beställning kan göras på www.härvardetgranhärvardetgranhärvardetgrantilldopparedan.se
    Fraktfritt vid köp av fem granar
    Sven Stalind

    SvaraRadera
  2. nu fick jag upp ett annat kostigt ord i ordkontrollen
    ciessnopp
    Snopp vet jag vad det är
    Cies....du är (på något språk)
    alltså du är en snopp
    Det här blir roligare och roligare

    SvaraRadera
  3. Sven Prutte Stalind Lind22 november 2011 kl. 01:11

    Bäst jag slutar nu för ordkontrollen måste skoja med mej
    Nu blev det prutte
    Jag skrattar i natten

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta !
    Jag är nu åter hemma trött men orken är på väg tillbaka så sakta.Jag har haft en underbar läkare och övrig vårpersonal har varit toppen.
    Men överläkaren som utfört operationen och som jag besökte när jag mådde dåligt,har inte visat sig.Ändå han passerade utanför min sal dagligen.
    Budskapet måste gått fram att jag var där och hur dålig jag var.
    En liter blod och övrig vätska tappades ut vid första snittet läkaren gjorde, efter det har det kommit 3,5 l i dränaget.
    Det är tråkigt att sådant behöver hända och tyvärr är det åtskilliga personer som drabbas av slarv av läkare.Jag var så glad att det var överläkaren som skulle utföra operationen.
    Förstår varför min läkare sa att jag är glad att det inte var jag som utfört operationen.
    Jag hoppas att jag får ork att går vidare med det hela.
    Det är tråkigt att Brandeby inte är med längre och tankarna går till familjen även till många övriga som mister sina kära allt för tidigt.
    Här är det mörkt och regnigt. Men nu till helgen är det första advent, och då får vi lysa upp tillvaron med adventsljus och det är en trevlig tid.
    Sonja ligger väl i startgroparna för lussekatter och lite annat gott att förgylla tillvaron med.
    Önskar dig och Sonja en fortsatt trevlig dag samt övriga bloggare. Stor kram och hälsningar till er alla från en som återfått tron på livet. Doris

    SvaraRadera
  5. Kära lilla Doris! Måste skriva några rader, jag är så upprörd av att läsa hur du blivit behandlad! Mista så mycket blod - det var nära ögat! Men nu hoppas jag, att du får den vila och rekreation du behöver! Vet att alla här tänker på dig.
    Jag återkommer senare, ska iväg på ett möte nu.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  6. Doris, glömde skriva under mitt namn i mitt inlägg.
    Christina v-ås skall det stå.

    SvaraRadera
  7. Doris...krya på dig och låt allt ta sin tid. Det är tiden som läker
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Idag har jag hittills haft en riktigt göra-lös-dag. Och kanske blir resten av dagen så också.
    Men vad gör det? Sådana dagar både har vi och behöver vi. Jag undrar om inte Sonja och du ändå planerar för lite adventspyntning nu och kanske någon lussekattsbakning, eller?
    Tankarna snurrar runt kring dig och Sonja och jag tror nog ni tar vara på både tid och varandra tillsammans.
    Tänker mycket också på dig Doris och hoppas nu att allt flyter på bra och att du tar det lugnt och försiktigt. Sen när orken och kraften kommit tillbaka kanske du ska reda lite i varför det blev sådana komplikationer som det blev. Men först och främst önskar jag att du tillfrisknar och får krafterna tillbaka.
    Svens underfundigheter är här idag också och det ena ger det andra, och man kan bara le och bli glad.
    Skickar ett stort leende runt om till alla i "familjen" och stor varm kram, största kramen får ändå Gösta och Sonja från Iris

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta, Sonja och alla andra här!
    Jag förstår dig Gösta att det inte är så lätt att
    planera för dig. Jag tänker mycket på er båda, snart kommer advent, då blir detl litet ljusare också.

    Idag har jag varit riktigt lat, bara fixat adventsstjärnan och elljusstakrna, litet pyssel med sladdar och så. Här har det varit så mörkt, att jag haft belysningen tänd hela dagen. Tänk om vi hade haft snö, så mycket ljusare allt blivit då. Ja, inte helt lat... fick rusa iväg till ett föreningsmöte, men det gick ganska snabbt, litet att skriva och kopiera ut förstås, men det gör jag imorgon.

    Jag hoppas ni alla här får en fortsatt bra dag, ta hand om varandra och jag skickar med ett glatt leende och en stor kram!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta & Sonja och alla hjärtevänner
    Idag har det varit fönsterputsar och hängauppgardinerdag.I år gick det bra, milt c:a 6-7 gr men samma dag i fjol var det riktigt snökaos. Kommer ihåg för barnbarnet fyller år 22/11 så ikväll blir det lite gratulationer på 16-årsdagen. Tänk, när man var 16, och då tyckte man att man hade hela livet framför sig o livet leker. Men tiden går så fort. Bums, så är man vuxen. Önskar er alla en trevlig kväll med lite mysljus i mörkret...
    Kram Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta o Sonja!
    Hoppas på allt gott! Det önskar jag även alla andra i "dagboksfamiljen", ja alla människor!
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera