torsdag 3 november 2011

Hoppfull dag

Torsdag 03 november 2011. Hoppas kunna få en ny dag med nya upplevelser. Det skulle vara trevligt om något skedde. Det spelar ingen roll vad det är bara att det händer något. Håll tummarna. Carpe diem                                   Klockan är 04.23

9 kommentarer:

  1. God morgon Gösta och alla andra här i bloggen! Hoppas att din natt har varit bra och att du har kunnat få litet välbehövlig sömn.
    Ja, en ny dag har börjat, jag sitter här med tänt ljus, morgonkaffe, en smörgås och läser din blogg, det är fortfarande mörkt ute, tyst och stilla.
    Tänker på att allas vår Sickan Carlsson nu har gått bort, det är konstigt egentligen, man blir lika förvånad, när kära artister plötsligt inte är med oss längre. Man tänker inte på att de åldras - precis som vi - man är van att de bara finns där, man minns dem som de var.

    Idag blir det en promenad nere vid Mälarens strand, ett fint strövområde där man verkligen kommer nära både vatten, natur och även ser många sjöfåglar. Vi brukar vara en grupp som tillsammans gör den promenaden och avslutar med en kopp kaffe och bulle vid det lilla kafeét där. Det som gläder mig är, att många gånger följer även barnbarn till våra "deltagare" med. Det är så viktigt att vi som är äldre kan ha en bra kontakt även med de yngre.

    Jag hoppas nu att ni alla här får en dag, där något trevligt händer, något positivt, oförväntat kan ge dagen en riktig guldkant. Jag har ett av mina barnbarn som brukar ringa och frpåga mig: "mormor har du en "tråk-dag"? Om jag svarar ja, då kommer tösen över och vi hittar på något, som man säger: barnbarnen är livets efterrätt.
    Ta hand om varandra nu och här kommer varma kramar och ett carpe diem.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta och alla i "familjen"

    Idag är jag så hemskt ledsen, min allra goaste katt "Gullefjun" finns inte längre. Var till veterinären igår p g a att han varit extra slö, druckit massor och kissat enorma mängder. Jag befarade diabetes och fick det bekräftat. Veterinären ansåg att jag borde avliva honom, då han är rätt gammal, att en jättetuff behandling väntar honom, och i samråd med henne gjorde vi detta. Jag har väl tvekat (för länge) med att ringa veterinär, då jag ínnerst inne vetat hur det skulle gå, så jag var förberedd. Men han var VÄRLDENS goaste stora tjockis, vi var så taighta, och han var så speciell. Han hade några viktiga rutiner som inte fick rubbas, t ex att han varje morgon skulle ligga på kudden och gosa en bra stund och att om jag inte råkat vakna så slickade han på mina ögon..Varje kväll var det samma procefur innan vi somnade, han spinnande på kudden och jättegosig. _Han var också väldigt "pratglad", men det har han inte varit sista månaden och det är väl för att han varit sjuk och inte orkat. Det känns så tungt och ledsamt nu. Han skulle ju få det så bra nu när vi flyttat ut på landet och han skulle få vara ute om han ville och slippa ligga inne hela dagarna. Men nu sitter jag här ensam coh saknar honom SÅÅÅÅÅÅÅÅ. Har gråtit hela natten...Han var ju min "GOSSE", mitt eget "Gullefjun"...

    Jag hoppas och önskar att du Gösta och ni andra får en trevlig dag...

    SvaraRadera
  3. Kära Ingalill! Jag är så ledsen för din skull, jag vet hur det känns, har avlivat min hund. Du får tänka på alla de år du fick med honom, alla hans vanor och du, tänk så här, han har det bra nu med. Han hade haft det så jobbigt om en behandling satts igång.
    Kommer att tänka på dig mycket idag, ibland är det hårt!

    SvaraRadera
  4. Ingalill Gullefjun
    Jag är själv kattägare och varje ord du skriver är så rätt. Jag känner din sorg, jag delar din sorg, jag har mitt hjärta fullt av sådan minnen.
    Känn att jag är med dej..
    Jag har inga barn. Sedan 1972 har jag haft perserkatter och de är så ljuvliga och charminga varelser. Kan inte tänka mej ett liv utan katter. Så jag förstår dej i din saknat efter Gullefjun men du kommer att känna att han ändå finns där hos dej i ditt hjärta, tassande omrking som en mjuk kärleksfull Gullfjun. Vi skulle kunna prata om katter hur länge som helst Ingalill....
    min mail: hate.striver@gmail.com
    Ifall du vill prata...
    ------------
    Vi har tio grader här i Mora...världens bästa plats...nu fick jag skryta lite..
    ---
    Jag har just skrivit en arg insändare till Mora Tidning samt till Dala Demokraten angående hur politikerna lurat oss om att de är så kompetenta och har sådant stort ansvar att de minsann är värda sin höga lön samt om bankernas "specialister" som gett oss råd att placera våra pengar i fonder som sedan visat sig vara värdelösa....

    ----------------

    Rösta på oss - vi är bäst

    Vi har ju alla gått på det
    Alltså röstat på dem som gapat mest och högst och trott att de varit de mest lämpade att styra våra länder...
    Men..
    Nu ser vi hur Europa ligger och dallrar som en unken aladåb där de fleata länder inte har en bättre ekonomi än "den där Slösa" i Spara och Slösa, om ni minns den serien i tidningen som man fick på banken.
    De som vi genom vårt röstande satte till makten var således inte så kompetenta och duktiga som de alltid påstod.
    För det var ju det man fick höra så fort man ifrågasatte de höga löner som regeringsmedlemmarna fick. "Vi har sådant ansvar och sådan kompetens att vi är värda dessa höga löner"
    Så var är kompetensen nu i alla krisdrabbade länder i Europa och i USA?
    Skatteintäkter och tidigare överskott har svindalts bort snabbare än Joe Labero trollar bort en väderspänd anka.
    Och spetskompetensen hos de lönestinna bankrådgivarna som fick oss att placera "rätt" i olika fonder men som istället såg till att vi blev av med varenda sprat öre - ställ er i skamvrån.
    Ja just det. För ihop alla dessa lögnare till politiker som skröt om hur kompetenta de var, lägg till alla bankernas "rådgivare" och ställ dom alla i en gigantisk skamvrå, kabla ut allt till stora TV-skärmar på idrottsarenor över världen eller på alla stora torg och låt oss gå dit och kasta ruttna ägg och tomater på dem.

    Ni har ljugit oss rätt upp i ansiktet.
    Ni hade inte mer kompetens än vad den svenska filmen Ebberöds bank visade upp för så länge sedan. Jämförelsen är total.

    Tvi - tredubbelt tvi från
    Sven Lindh
    ------------

    Jag undrar hur det går med Eu nu. Jag skulle vilja se alla som gapade om hur bra EU var ställa sig upp och försvara eländet nu när en kejdereaktion hotar flera länder att rasa ihop....
    .........
    Heja Norge som stod utanför

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    I morse vaknade jag av ett telefonsamtal från en väninna som bara ville tacka mig för att jag alltid var så uppmuntrande och positiv och kom med kloka råd när allt kändes svårt. Det var med stor värme jag tog emot hennes tack. Det har varit min ljuspunkt hela dagen hittills. Tänk vad lite som kan förgylla tillvaron.
    Och tänk vad mycket som kan förgylla tillvaron; Dina dagboksanteckningar är guld värda för mig och för alla oss i dagboksfamiljen. Tack Gösta! Tack också Sonja som är en del i din tillvaro och som också förgyller!
    Sen tänker jag på IngaLill och lilla kissen. Jag är hundägare och förstår precis hur du känner det. Men tänk på missen med glädje för allt positivt han skänkt dig under åren.
    Och du Sven, bra inlägg! Nu får vi snart svaret på Greklands ställnningstagande, det lär inte dröja länge nu förrän vi vet om det blir nyval eller inte där.
    Ha nu en fortsatt, positiv dag ni alla och speciellt hoppas jag att Gösta och Sonja fått/får uppleva något positivt och trevligt idag.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta & Sonja
    Önskar att något hänt under dagen som gett en liten guldkant på tillvaron.
    Vad är det med bankerna?
    Rubrik nr 1 i Aftonbladet idag: Nordea sparkar 2000-Vd:n får våning för 30 milj. (girighetens sanna ansikte)
    Rubrik nr 2: Euron var dömd att misslyckas-det finns inte ett enda expempel på en lyckad valutaunion.(Tur att svenska folket röstade nej i folkomröstningen)
    Till Inga-Lill: Ett husdjur blir som den käraste familjemedlem. Ingen är så trogen som ett husdjur..har inga egna husdjur som vuxen men har vuxit med en massa olika. Så jag förstår hur ledsen man blir och att saknaden är stor. Många skaffar genast ett nytt husdjur, men det är inviduellt. Men kissen har det bra nu, inga smärtor längre, tänk så....
    Till Doris: Hur mår du nu?
    Önskar er alla en bra torsdagkväll
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  7. När jag läser min kommentar igen, ser jag att det blev väldigt konstigt.Ingen kan förstå vad jag menar. Jag är för ivrig helt enkelt, det är mitt signum att ha för brått. Skall vara: ...har inga egna husdjur som vuxen men har som barn vuxit upp med en massa olika....
    Godnattkramar
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Till Maggis:
    Så där gör jag också ibland, det är mänskligt. Man blir, som du säger, lite för ivrig ibland och så tänker man ord som inte fastnar på pränt.
    God natt till er alla på sidan!
    /Iris

    SvaraRadera
  9. Go´kväll på er alla, varma underbara medmänniskor, det känns så skönt att få höra tröstande och läkande ord när man är så ledsen som jag varit idag. Det är så tomt, så tomt, både fysiskt och även psykiskt, en katt, ja ett djur, ger energi och det är precis som om huset bara tömts på sitt "innehåll", det känns ihåligt på nåt sätt. Jag har ju bott knappt en månad i mitt lilla radhus, och ja, nu känns det bara konstigt. Jag skrev ju häromdan och sa att jag har svårt för att prata om känslor, men med er, min kära "bloggfamilj" går det bra.
    Gösta, du starade din blogg och du har fått oss att inse att det finns en inre, och större kraft som får oss att orka kämpa, även när det känns tungt och ledsamt. Du har oskcå förenat en skara individer i din blogg, och ja, det känns som en familj. Jag hoppas att du Gösta får ha det bra med din Sonja och njuta av många härliga dagar med bullbak och raggsockar och tumvantar...
    Till Sven - tack för dina fina ord om min Gullefjun, han var mitt allt, och jag har heller inga barn, så han fick all min kärlek..
    Håller också helt med dig ang EU, och övr.
    Jag mailar dig nån dag.

    Nu hoppas jag att ni alla får en god natts sömn, själv gruvar jag mig för att lägga mig, är så van att "Fjunet" ligger bredvid...

    Nattisar från Ingalill

    SvaraRadera