torsdag 5 januari 2012

Dagboksnotis 04 jan

    Dagboken 04 januari 2012. Efter dagens slut finns inte mycket att notera mer än att det snöat hela dagen och att plåstren blivit bytta till nästa tredagarsperiod. Carpe diem                    Klockan är 00.23

8 kommentarer:

  1. Kronjuvelerna är nog den finaste film jag sett. Med tårar rinnande nerför kinderna såg jag del tre inatt. Den finns på SVTPlay att se...alla delarna.Jag tror att varenda en på den här sidan kommer att njuta den och bära den i minnet som jag. Att jag dessutom fick det allra underbaraste Skype-samtalet inatt från Gulli gjorde mej till den allra lyckligste just nu. Till er alla andra önskar jag en god natt och en god morgon...Gulli och jag är uppe och skrotar lite till.....sov lugnt

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Morrn på er alla!
    Gösta, det gjorde mig nöjd, att du har fått dina plåster i rätt tid! Ja ni har fått mycket snö, men här regnar det och alla gräsmattor är gröna. Jag hade velat haft snö under jul och nyår, men, men, Moder Natur har annat i tankarna för oss här nere.

    Ni skriver om Kronjuvelerna, hörde talas om filmen, men missade den. Jag har sällan tid att titta på film på TV, som ni förstår, är det mest sport som gäller för mig nu. Lova, att inte skratta, jag är sådan!

    Glad att höra Sven, att du mår bra och fått ett gott samtal från Gulli! Jag tänker ofta, att det är så litet som behövs för att göra någon glad: ett samtal, ett brev, ett sms, ett besök eller att läsa här vad alla skriver.

    Jag minns från förr, hur mycket mera kontakt man hade via skrivna brev. Jag hade många brevvänner och det blev sida efter sida i breven. Numera sker allt via datorer, mobiltelefoner. Hörde en diskussion på radion häromdagen, att dagens ungdomar knappast skriver några handskrivna brev alls.
    Ja det var bara litet undringar jag har.

    Här blir det tvättstugan på fm, sedan ser det ut som om det blir att sitta klistrad vid TV:n hela eftermiddagen..... Har tänkt ladda upp med kaffe och smörgås och hålla tummarna för de svenske.
    Önskar er alla en bra dag, Gösta och Sonja, hoppas ni har det lugnt och skönt och att Sonja vilar ordentligt.
    Kramar till alla er i vår familj och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta & Sonja
    Ni har riktigt vinterväder i Jämtland nu, med mycket snö som lyser upp. Imorse...Vindstilla här och snö på marken...
    Kronjuvelerna är en film som berör och får en att fundera...en film som berör får tårarna att trilla nerför kinderna och det är befriande skönt. Efter filmen fastnade jag på Eldkvarns 40-årsjubileum på Cirkus och musik är något som berör på samma sätt. Underbara artister var där Lasse Winnerbäck, Håkan Hellström m.fl.Texterna i musiken trollbinder, så vackra ord och innehåll. Pluras lovsång till sin mor,ja då trillade tårarna på nytt(men så är jag en riktig känslomänniska)

    Önskar er alla här en bra Trettonhelg och en speciell hälsning till Sonja & Gösta
    Varm Kram och ett stort leende
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hallå och GOTT NYTT ÅR Gösta.
    Hoppas plåstren ger dig ro och vila från smärtan. Är det möjligen såna plåster de talat om senaste dagarna i media, för att de används på fel sätt av missbrukare...? För såna som dig är de ju livsnödvändiga.
    Förefaller som att 2012 börjat hyfsat för dig (om jag inte missat nåt annat du skrivit...) Det känns fortfarande så himla kul att Sonja återvänt till ditt liv. Att få ett sånt fint stöd från en länge "försvunnen" dotter i din svåra situation, måste ju vara balsam för både kropp och själ, Gösta.
    Här i Sävsjö i Småland har vi växelväder med snö varannan dag och regn varannan. Stormen Emil passerade som tur var utan alltför stort elände för oss här i tätorten i alla fall, men nog knakade det i fogarna när den höll på som mest intensivt.

    HA DET NU SÅ BRA SOM BARA GÅR KÄRE GÖSTA!

    Din vän Anders

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och Sonja!
    Skönt att höra att du fått nya plåster igår och att det funkar med bytena nu. Det har snöat hela dagen skriver du, vi har inte sett mer än kanske 100 snöflingor denna vinter och dom har tinat bort så fort dom nått marken. Dis, dimma och regn och blåst är vad vi fått uppleva hittills. Men det kanske kommer snö även här så småningom, men nu tycker jag att jag istället hellre ser fram emot vår och ljusare tider. Såg några småfåglar idag i mitt träd utanför köksfönstret och det var så trevligt.
    Jag hoppas att ni får en skön och lugn dag, kanske se lite på TV eller lyssna på musik och fika och äta gott.
    Tänker på er och skickar till er samt till alla här i dagboksfamiljen mina varma hälsningar och kramar. /Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta med familj!

    Livet är här och nu, och det tror jag man mer börjar inse vid sjukdom, och kanske när man är lite äldre. Här kommer dagens lilla dikt, som kanske kan inpirera någon mer. Alltså att det behöver inte vara krångligt att skriva en dikt.

    Mötas

    Livet är möten här och nu.
    Det kan vara via bloggen eller på en promenad.
    Det gäller att vi möts jag och du,
    utbyta ett ord och kanske bli fri och glad.

    Christina i ett vintervitt Mora

    SvaraRadera
  7. Trevlig helg på Dig Gösta, Sonja o övr vänner här i bloggfamiljen..
    Bra för dig Gösta att du fått plåster, när man har en sjukdom och värk/smärta så är man glad över de mediciner som kan bota/lindra.
    Här på västkusten har vi lite smådugg idag, snön lyser med sin frånvaro och det är vi bara glada för, allt blir så mycket lättsammare utan snö..
    Helgen blir lugn, som vanligt, min kära syster och rara syskonbarn kommer hit på fika imorgon,
    alltid lika mysigt att träffas.
    Nu ska jag brygga mig lite kaffe, Zoega Mezzo, ny favvo, och bläddra i "Svensk Damtidning", man måste ju hänga med....
    Ha de´gott nu alla vänner.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  8. När det talas kaffe kan jag inte låta bli att öppna min trut igen....
    Ja min granne i trappen bredvid längst ner älskar just zoegas Mezzo.Själv håller jag ännu Zoegas Blue Java för det godaste för min gom.....
    Alltid när jag prövar olika sorter vilket jag ständigt gör så kommer jag tillbaka till just Zoega Blue Java...ännu lite godare om man köper de hela bönorna av den sorten och mal och dricker direkt.Jo apropå min granne igen...hon prövar nu Classic som hon också gillar men hon återvänder nog till Zoegas Mezzo....
    ..........
    Minus 8 grader i Mora....halt som bara den...skrovligt...isigt...osandat...omöjligt att gå.....Jag fick ställa in min promenad. Vände vi sopcontainern och gick in och kollade skidor på TV....
    När det är så här omöjligt halt ute skulle man ha ett rullband inne - någon på denna sida som har erfarenhet och tips om detta...det finns ju så många sorter i olika priser....
    .............
    Ha det gott....det ska snart bli kaffe här också.....och jag tror jag ska mala bönar av den påse jag fick av Jonte i julklapp...ett dyrt kaffe från en Coffee Shop....El Salvador:Finca las deliccias..heter det 100% bourbon single estate. Det var gott som attan med en suverän smak i gomen..krämig...len..karamell..kryddiga aromer...mjuk fruktighet....woov
    Fick också ett ekologiskt Rwanda Gatsinga Farm. single estate.....som är makalöst gott. Jag fick sådant av Jonte förra julen med....
    ---------------
    Sammanfattningsvis tycker jag att vi har BRA kaffe i Sverige det man köper i vanliga affärer. Ibalnd kan det vara kul att pröva kaffe från specialbutik men prisskillnaden är större än smakskillnaderna.....så att säga ej prisvärt - men kul pröva ibland.

    Förlåt mej men kaffe är en passion jag har....en av två...den andra är böcker...

    Ha det gott nu

    Sven Lindh

    SvaraRadera