lördag 6 februari 2010

Dröm om döden

Lördag 6 februari 2010 kl.04.15  Kära dagbok vad betyder en natt där allt kretsar kring en framtid som inte finns? Det bevarar mig i ett tillstånd mellan vaken och sovande. Jag har haft så konstiga drömar denna natt om hur det ser ut efter min tid. Många människor fortsätter i samma fotspår som dom gick i från början. Andra har bytt plats i sitt arbete. Men för dom flesta sker ingenting. Jag har fått min plats och har ingen kontakt med någonting. Allt som sas om att det skulle bli så bra. Av den biten syns ingenting. Det har bara blivit en mörk kall plats där ingenting händer. Jag försöker att se efter om det ska komma några och möta mig men efter lång väntan så ser det inte så ut. Jag vaknar till och är fortfarande kvar i sängen så det var drömar som for genom huvudet. Det är märkligt att saker som det pratas om och tankar som seglar omkring bildar ett sorts filmrum på natten där de mest konstiga saker sker.Ibland kan dessa bilder som spelas upp i sovande stunder verka så verkliga att det är svårt innan återhämtning sker och det är inte verkligt. Det är skrämande. Att vakna blir inte samma sak som när det är en vanlig natt när jag kan kliva upp och känna att natten varit lugn. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Morrn Gösta!
    Ja jag förstår hur du menar och känner. Du vilar i ett stadium av vakenhet och drömmar. Du minns tillbaka, hur det kunde blivit, hur det blev. Antagligen tänker du hur det blir sedan och vad kommer alla andra att göra? Jag vet, Gösta, jag hade sådana nätter själv innan jag fick min andra chans.
    Önskar jag kunde hjälpa dig, men en sak gör du och det är att dela med dig dina tankar i din dagbok. Du har så många vänner, Gösta, som följer dig och om vi alla kunde göra något för dig, så skulle vi.
    Mina ord väger kanske tunt, men bara ett försök att förklara hur jag kände när jag läste din dagbok.
    Hoppas, att någon granne tittar in till dig idag, så du får skingra tankarna litet.
    Jag hoppas att du trots allt kan göra det bästa av dagen.
    Här kommer många varma kramar och naturligtvis carpe diem.
    mafina

    SvaraRadera
  2. Kära Gösta
    Du har DIN syn på saken. Vi alla går mot döden sedan vi föddes
    Att ha en sjukdom som förkortar det är en sak,
    men det finns ingen tid utsatt. Det är bara att
    leva som vanligt.Ta vara på den tid som är.
    Har en en granne med samma behandling som Du
    Det hindrar inte honom att göra saker som han tycker är trevligt.

    SvaraRadera
  3. Morr´n Gösta!
    Nu verkar du inte ha haft någon skön natt även om den varit relativt lugn. Det är konstigt vilka upplevelser man kan ha mellan sömn och vakenhet. Du funderar väl mycket på hur det ska bli så det är inte konstigt om din hjärna jobbar på för fullt när du inte är vaken. Ingen vet hur det blir på andra sidan även om många försöker att bevisa det. Det är ju ingen som har kommit tillbaka och berättat hur det är.
    Du har ju telefonkontakt med några, ring och prata bort en stund. Det bästa är väl att prata med någon som vet hur du har det.
    Jag önskar att din dag blir bra trots allt. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig.
    Ninni

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta.Idag tycker jag du ska läsa vad mafina skriver,det är med sån värme och empati,och det kan man behöva emellanåt,när man är sjuk för att orka.Kroppen sviker,humöret går upp och ner,helt naturligt.Det dagar som är mindre bra,det är då man minst vill höra(ryck upp dig)eller bara att leva som vanligt.Dom orden stjälper mer,än hjälper dessa tunga dagar.Det är så lätt att uttrycka sig så när är frisk,och inte har prövat på själv.Det är inte så lätt att göra det man tycker är trevligt,när kroppen säger ifrån.- Nej Gösta Du har så många andra som vet hur det är,och vad det handlar om,ta det till dig dom vill dig väl,och de skriver så fint.Jag hoppas nu någon ser att du skulle behöva lite extra uppmuntran idag,och tittade in till dig en stund,så skulle nog allt kännas bättre till imorgon.Då jag (vi) också ser framemot att läsa din dagbok igen.Hälsningar o kram från en medmänniska carpie diem.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!I dag skiner solen.Hoppas att den oxå skiner på dig.Jag är nu bättre i min hals. Äter pencillin.Har varit ut på promenad i dag, efter att ha varit inne i en vecka. Kramar i massor till dig. Lilian

    SvaraRadera
  6. Den klokaste kommentaren eller vad ska jag kalla mafinas vackra rader.
    Det är så det är ibland för oss alla och även för en del i slutet på jordelivet.
    Mycket tänkvärda ord i några korta fina rader.....
    Kan kanske var en konklusion av livet?!
    Sov gott gösta. Nu och sen.

    SvaraRadera