måndag 22 februari 2010

Sömnproblemet

Måndag 22 februari 2010 kl.04.24  Jag har sett starterna på skidskyttet och sedan vet jag inte vad som hänt för jag har bara somnat. När jag vaknar till befinner jag mig i ett helt annat program och är inte säker på om det är dag eller natt. Det känns konstigt med den här tidsförflyttningen när jag inte vet vad som hänt. För mig har det blivit att ta till repriserna för att kunna följa med i vad som händer på OS. Sömnperioderna har börjat bli ett problem för mig för jag börjar få svårt att hålla reda på vilket datum och dag det är. Jag får försöka att sova mer på nätterna och på det viset få en naturlig sida på dygnet. Så länge jag kan hålla smärtor och andra obehag på avstånd kan det kanske fungera. Dagen som kommer är helt blank men det kan bli mer släktforskning. Att ha något annat att lägga energi på är nog mer hälsosamt än att låta sjukdomen ta all kraft. Tids nog behöver jag krafterna till att orka med prövningarna som väntar. Dom kommer men när och hur. Jag tänker inte låta tankarna fastna i grubbel över det. Carpe diem                        Ps. Förra veckans intervju i länstidningen finns i dag att läsa på webben    Länstidningen Östersund/Berg.  Ds.

4 kommentarer:

  1. God morgon Gösta! Jag förstår, att det är jobbigt att din trötthet gör, att du somnar mitt i ett program och vaknar i ett annat.Dygnet blir ju så bakvänt för dig! En bra idé är nog som du skriver att syssla med släktforskningen under dagen, jag hoppas det gör, att du får lättare att sova nattetid. Jag håller själv på med släktforskning och det ger en så mycket.
    Idag är det -20 gr här och jag måste ut snart och hämta dotterns lilla hund. Skall ha den idag, men det blir nog inga långpromenader i denna kyla. Här är massor med snö ,höga drivor överallt, det är vackert som ett julkort i skogsdungen här utanför.
    Jag önskar dig allt gott idag, Gösta och jag tänker på dig.
    Varma kramar (trots kylan) får du här.
    Carpe diem!
    Christina,Västerås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Vad jobbigt för dig att du somnar tvärt och sedan inte vet om det är dag eller natt när du vaknar igen.
    Här är det -22 grader och SOL, men mer snö är på väg.
    Vad bra om du fortsätter med släktforskningen. Din dotter tycker nog att det är intressant att få veta sina rötter bakåt i tiden, man vet ju aldrig vad som kan uppdagas.
    Hoppas att du får en riktigt bra dag idag.
    Skickar många många mjuka kramar till dig. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!

    Skönt att du inte har så mycket smärtor, men jag förstår att det är jobbigt när du blir somnar och vaknar förvirrad.

    Släktforskning är väldigt roligt och det är något som kan få en att bli helt uppslukad. Det är ju ett detektivarbete om något. Jag har forskat lite, men eftersom det tar så mycket tid så har det avstannat för tillfället. Det är inte "bara" spännande att hitta sin släkt, jag tycker att man börjar fundera på hur de levde, vad som gjorde att de flyttade osv.

    Här är det den kallaste dagen i vinter, -22 grader, men det är strålande solsken. Även här ska det komma mer snö, jag tycker att det räcker nu.

    Kramar från Gunilla A

    SvaraRadera
  4. Skönt för dig om du inte har så ont, hoppas att natten som stundar ger dig den sömn och kraft du så väl behöver.....varma kramar från ett kallt Lillhärdal //Hjördis

    SvaraRadera